Käsi ylös kuka EI rakasta maanantaita! Niinpä, yksikään käsi ei nouse koska MAANANTAI ON VIIKON PARAS PÄIVÄ!

Maanantaisin kaikki ovat täynnä energiaa, koska viikonloppuna on tullut levättyä oikein kunnolla ja reippailtua ulkona ihanassa säässä koko perhe, ja tietysti perjantaina ja vielä sunnuntaina uudestaan on siivottu koko koti! Missään ei loju pyykkikasoja tai mitään turhaa, joten on kiva puuhailla kaikenlaista. Maanantaisin töissäkin on aina ihastuttavan leppoisaa ja viikonloppuun piiiitkää aika jonka voi käyttää tehokkaaseen työntekoon, on maanantai-iltaisin täynnä iloa ja energiaa!

Lapsetkin ovat heränneet helposti ja ovat mukavan pirteitä koko maanantaipäivän ja -illan, joten silloin voi erinomaisesti kehitellä kaikkea mukavaa yhteistä tekemistä!

Tosi kiva idea on esimerkiksi leipoa lasten kanssa yhdessä. Maanantai-ilta on erinomainen ajankohta pyöräytellä piirakoita ja muita herkkuja syötäväksi loppuviikolla, sekä tietenkin leipoa valmiiksi pakkaseen sämpylöitä tai juureen tehtyä leipää joka aamuksi alkaneelle viikolle. Paljon kivempi syödä yhdessä tehtyä leipää kuin kaupan pakattuja ja valmiiksi viipaloituja leipiä, eikös!

Samalla kun keittiössä häärää, kannattaa tehdä sekä lounaita että päivällisiä valmiiksi viikolle. Jos haluat ottaa oikein rennosti, etkä valmista kaikkia aterioita etukäteen, muista kätevä meal prepping, joka nopeuttaa kokkaamista muina päivinä. Muista myös tehdä tuorepuuro tekeytymään tiistain aamupalalle!

Samalla kun leivonnaiset paistuvat tai ruoat muhivat, on kiva valmistella yhteistä askartelutuokiota. Tehkää perheen kanssa vaikkapa oma lautapeli! Keksikää aihe ja säännöt ja askarrelkaa peli valmiiksi – ja sitten pelaamaan! Peliaskartelua varten tarvitset pahvia, kartonkia, värillistä paperia, liimaa, tusseja, glitteriä, askartelumassaa tai taikataikinaa (helpooa, nopeaa ja siistiä tehdä itse!!), maalia ja hippusen aikaa sekä mielikuvitusta!

Välissä kannattaa syödäkin. Miten olisi vaikka tacobaari tylsän perusillallisen sijaan? Lapset voivat täyttää leipomasi tacokuoret ja tarjoilla tacot askartelemastasi taco-kojusta! Sen saa kätevästi tehtyä isosta pahvilaatikosta maalin ja koristeiden avulla!

Ruoan jälkeen on mukava pelailla yhdessä ja samalla vaihtaa vielä lisää kuulumisia päivästä. Ehkä innostutte siitä niin, että käsikirjoitatte, esitätte ja kuvaatte pienen elokuvan maanantai-illan iloksi!

Sen jälkeen onkin jo varmaan aika kylvettää lapset, letittää lasten hiukset ja lukea iltasadut. Vinkki! Iltasatu kannattaa lukea jollain vieraalla kielellä, lapsi oppii siinä kätevästi uuden kielen, siitä on paljon hyötyä tulevaisuudessa!

Koska sängyssä nukkuminen on niin jokapäiväistä, tai siis jokaöistä, niin miksipä ette toisi patjoja olkkarin lattialle ja pitäisi siinä ”telttaretkeä”?! Viikonlopun jäljiltä kaikilla on varastot täynnä unta, joten ei haittaa vaikka nyt nukkuisikin hieman kevyemmin!


Ylin kuva Kris Atomic.

Kun lapset ovat nukahtaneet, voitte viettä vielä kahdenkeskistä aikaa patjoilla köllötellen ja toisillenne kirjaa ääneen lukien. Aah, ihanan rento ja leppoisa maanantai! Olisipa seuraavakin viikonloppu jo ohi!

…tai sitten jatketaan kuten tähänkin asti, silmät ristissä, pyykkikasoja väistellen, iltakymmenteltä sähköposteja puhelimesta tsekkaillen…hei viikonloppuun ei ole enää kuin neljä päivää!

Lisää (oikeasti ihan kivoja, vaikkakin turhauttavia vinkkejä lapsiperheen illanviettoon täältä.)

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia