Tuomittu lapsenraiskaaja iski jälleen – hyväksikäytti 12-vuotiasta tyttöä, luki useana päivänä raitiovaunujen uutisnäytössä. Raitiovaunuilla ajaa paljon suunnilleen tuon ikäisiä tyttöjä, matkalla kouluun, kotiin tai harrastuksiin. Miltä lapsista tuntuu lukea tuollainen lööppi?

Kauheuksia on lööpeissä ollut pitkään, ja netissä tulee vastaan kaikenlaista. Usein uutisoidut rikokset ovat kuitenkin kohdistuneet aikuisiin. Toivon mukaan niin on, että lapsiin kohdistuneista rikoksista ei ole usein lööppejä, koska näitä asioita ei tapahdu usein.

Mutta sitten kun tapahtuu, onko ihan asiallista tunkea sitä samanikäisten lasten kasvoille paikassa, johon heidän on pakko mennä? Lööppi tuntui ikävältä lukea jo nyt, vaikka olen aikuinen. Uskoisin, että vielä pelottavampi se on lasten mielestä. Mitä tarkemmin rikoksen uhri on samanlainen kuin itse, kuten vaikka iän ja sukupuolen osalta, sitä lähemmäksi rikos tulee.

Hieman harkintaa näihin toivoisi. Lapsia täytyy tietysti varoittaa pahantahtoisista ihmisistä ja muista riskeistä. Mutta ehkä sen voisi tehdä rauhassa kotona ja koulussa ilman, että lööpit huutaisivat silmille lapsenraiskaajaa ja uhrien ikää. Loputtomiin lapsia ei voi suojella. He saavat kyllä aikanaan selville, että maailmassa tapahtuu pahoja asioita. Tarvitseeko uutisia kauheuksista oikein mainostaa heille julkisissa kulkuvälineissä?

Nimim. Jotain rajaa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia