Eräs äiti heitti eilen lautaset lattiaan. Ei kuitenkaan vanhaa Arabiaa vaan ihan arkikamaa, mutta kumminkin. Joskus ne lautaset vain lentävät:

Jo aamulla varhaisteini-ikäinen lapsukainen oli vinguttanut äitinsä sietokykyä kitisemällä kaikista mahdollisista kuviteltavissa olevista asioista. Kun hän palasi koulusta, pari pääsi jatkamaan aamulla huonosti alkanutta yhteistyötä.

Lapsi (vaikerrusäänellä) : Ostit ihan väärän paidan, mä en halua tätä ja tää on pieni. Ja miksi oot täällä kotona, mä haluan olla rauhassa!!

Äiti (falsetissa) : Nyt suu tukkoon, olen juossut hiki päässä pitkin kaupunkia etsimässä sinulle kamoja, pientä kiitollisuutta kehiin.

Lapsi (vetelästi) : Ja täällä ei oo mitään kunnon ruokaa.

Äiti (otsasuoni pullottaen) : Määrittele kunnon ruoka?

Lapsi (halveksuvasti) : Ei mitään tätä mitä sä oot tehnyt.

Äiti (selvästi kiihtyneenä) : Selvä. (Kaivaa nettikuvia). Nyt katsotaankin netistä kuvia Somalian nälänhädästä. Katsos, tässä on sun ikätoveri, sillä erotuksella, että HÄN ON JO KUOLLUT NÄLKÄÄN!!!!! Kehtaatkin nirsoilla ruoasta joka päivä.

Lapsi (vetelästi) : Älä jaksa aina tota nälänhätää. Ei oo mun vika, että niillä on nälänhätä.

Äiti (aivohuutaen): Nyt tulee varoitus. Kohta menee hermo.

Lapsi (uhmakkaasti) : Sullahan menee aina hermot, kerro jotain uutisia. Ja sitä paitsi, et sä voi pakottaa mua syömään, mulla on omaa rahaa ja meen kauppaan.

Äiti ei sano enää mitään. Hän menee lautashyllylle järki sumeana ja ottaa sieltä pinon lautasia (tarkistaa, ettei ole perintökalleuksia joukossa) ja heittää ne yksi kerrallaan lapsen jalkojen juureen pirstaleiksi. Se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin käydä kurkkuun kiinni. Kurkkuun käyminen on kyllä mielessä vahvasti.

Lapsi hiljenee ja alkaa piipittää. Äiti kysyy (viileästi) : Jatketaanko Muumimukeilla, vai loppuuko kiukuttelu tältä päivältä tähän?

Lapsi ei halua jatkaa kiukuttelua.

Piru kun tuli paljon siivottavaa.

Ja taas naapurit kiittivät.

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Lentävät lautaset”

  • Laura sanoo:

    Takuuvarma vaikutus ja pysyy muistissa. Olen heittänyt joitakin vuosia sitten lasten haarukan keittiön lattiaan ja siitä hajosi kahva. Vieläkin asia muistetaan ja kerrotaan kavereille, jos kyseisiä muita ruokailuvälineitä käytetään.

  • Nina sanoo:

    Kiitos! Ihanan epäkypsää käytöstä! Voisikohan tuota kokeilla koulussa teinien kännyköiden kanssa?