Hei ihanaa, ei enää yksiäkään pikkujouluja tänä vuonna! Sanoitko koskaan näin ennen lasten saamista? Tuskinpa.  

Perheen perustaminen pistää elämän hyrskyn myrskyn. Huolehtia pitää muistakin kuin itsestään. Kotityövuorot kestävät 24/7 ja tuntuu, että koko elämä pyörii lasten ympärillä. Muutos on iso, sitä ei voi kieltää. Mutta onneksi se ei ole yksiselitteisesti huono eikä hyvä, eikä ihan kaikesta kivasta tarvitse luopua! 

Ei edes bileistä eikä sihijuomastaPikkutunneille kukkuminen juhlimismielessä – niin hauskaa ja jopa tarpeellista kuin se silloin tällöin onkin – saa äiti-ihmisen entistä väsyneemmäksi. Sen sijaan arkea piristäviä minijuhlia kannattaa pitää usein. Syitähän riittää!  Kuten:

– koulun täiepidemia ei osunut vieläkään meihin

– perheenjäsenet kehuivat ruokaa eikä kukaan sanonut ”ei taas tätä samaa”

– teini petasi sängyn pyytämättä

– oksennustauti rajoittui vain yhteen perheenjäseen

– lapset istuivat 30 min takapenkillä riitelemättä

– näitähän riittää

20161208_115045-2

Siinä missä ennen lapsia kippisteli perjantaina työviikon loppumisen kunniaksi, voi nyt nostaa maljan sunnuntai-iltana sille, että viikonlopusta tuli taas selvittyä ja arki alkaa onneksi pian. Nauttimalla lasillisen viiniä makaronilaatikon kanssa voi kuvitella olevansa italialaisella viinitilalla. Saunasiideri, pillimehu ja kiuasnakit kunnon löylyjen jälkeen jäävät jälkikasvullekin mukaviksi lapsuusmuistoiksi. Viikonloppubrunsseista tykkäävät niin lapset kuin aikuiset, ja lasillinen voi kuulua silloinkin asiaan.  

Lasten saamisen ei siis kuulu tehdä elämästä ankean kuplatonta, mutta se voi olla hyvä aika päivittää alkoholinkäyttötottumuksia. Alkokin muistuttaa vastuullisuusohjelmassaan (https://www.alko.fi/alko-oy/yritys/yhteistyota-vastuullisemman-alkoholikulttuurin-puolesta/lasten-seurassa), että alkoholinkäyttöä tulee tarkastella lasten silmin. Ilolla, siispä, ja kohtuudella! 

happy-0906

xxx

Tämä artikkeli on osa Huonon Äidin ja Happy Joe -siiderin kaupallista yhteistyötä. Miksi Happy Joe? Koska sen pullo on nätti, Apple Cider raikas, selkeän omenan makuinen ja juuri sopivan kuiva. Crispy Pear puolestaan on kivan päärynäinen maku. Siideripullon annoskoko on oivallinen ja kannustaa kohtuulliseen alkoholinkäyttöön. Suosittelen myös käyttämään kokonaan alkoholitonta vaihtoehtoa!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia