Romanttisia kynttiläillallisia lasten nukahdettua? Vaahtokylpyjä, kuoharia, tuoksukynttilöitä? Kiireetöntä nautiskelua, seksuaalista ilotulitusta?

Joojoo…ne ovat ainakin meidän taloudessa haaveita vain.

Siinä vaiheessa kun talo viimein hiljenee, ei ensimmäinen ajatus todellakaan ole villi seksi, vaan pikainen iltapala ja yöunet. Tahtotila on molemmilla kova, mutta arjen realiteetit iskevät päin näköä sellaisella voimalla, että monesti kokee pääsevänsä helpommalla kun ei edes yritä.

Silloin harvoin kun päätyy yrittämään, joku lapsista herää vessaan, uneksii tai muuten koko touhu keskeytyy. Siinä sitä sitten mietitään, että jatketaanko vielä vai luovutetaanko suosiolla. Ja vaikka päättäisikin jatkaa hommat loppuun asti, niin aika kauas siitä kiireettömästä nautiskelusta jäädään. Se on enemmänkin sellainen intensiivinen vartti ja hyvän yön toivotukset.

Onhan sitä toki olemassa mm. Pikkukakkonen ja Netflix, jotka toimivat leikki-ikäisille ja pienille koululaisille harhautuskeinona. Mutta kun lasten ikäjakauma on vauvasta teiniin, niin sekään aiemmin toimivaksi osoittautunut apukeino ei enää naulitse koko lapsikatrasta aloilleen.

Lisähaastetta tuo perhepedissä nukkuva kuopus, joka valtaa parisängyn monta kertaa päivässä. Saa siis olla luova, että pääsee puolisonsa lähelle inhimilliseen aikaan edes silloin tällöin. Työhuoneen vierassänky ja lukollinen kylpyhuone pelastavat tilannetta edes hiukan. Tulee kummasti tarve mennä suihkuun yhtä aikaa tai tehdä työhuoneessa ”pakollisia paperiasioita”.

Jos onnistuisikin löytämään aikaa seksille, niin vielä vaikeammalta tuntuu löytää aikaa, jolloin saisi rauhassa jutella. Tuntuu, että seinilläkin on korvat. Kaikesta kun ei haluaisi lasten kuullen puhua. Siinä sit messenger laulaa, kun toinen nukuttaa vauvaa ja toinen vahtii isompien lasten iltapalatouhuja.

Tai sitten puhutaan vaan pakolliset, eli mitä kaupasta tarvitaan, kuka vie ja hakee kenetkin sekä muut arkiset asiat. Mistään lapsivapaista viikonlopuista tai öistä meillä ei edes haaveilla, kun lapsia on viisi, eikä yökyläpaikkoja tälle katraalle jonoksi asti ole.

Yhtenä iltana vauvakin nukahti aikaisin. Käperryin mieheni kainaloon sohvalle ja pitkästä aikaa ehdin kuunnella, mitä toiselle kuuluu. Ois kovasti tehnyt mieli rakastella, mut seksiin asti ei ehditty, sillä vauva heräsi. Teki kuitenkin hyvää tulla kuulluksi ja kuunnella. Ehkä vielä joku päivä sit sitä seksiäkin.

Nimim. Tätä se on

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia