Joskus näin naisena ärsyttää miesten musta-valkoinen ajattelutapa. Olen tehnyt selväksi miehelleni (joka ei halua naimisiin), että voin elää sen asian kanssa etten pääse koskaan alttarille, mutta sormukset minä kyllä haluan. Olkoonkin tämä sitten vaikka kompromissi. Olemme keskustelleet tästä asiasta aiemminkin, mutta olen lähinnä antanut pallon miehelle, mutta tässä sitä edelleen ollaan. Sormuksettomana.

Mies ikäänkuin myöntyy siihen, että katsotaan nyt, katsotaan nyt.. jos vuosipäivänä vaikka. Tai jouluna. Tai ensi vuonna. Ja aina vaan pyhät ja vuodet menevät eikä mitään tapahdu.

Nyt katsoimme viikonloppuna elokuvaa, jossa nainen esitteli ihanaa kihlasormusta aivan onnellisena. Minua vain alkoi itkettämään koko kohtaus. Mies vaan katsoi hölmönä että mikä sille nyt tuli.

Otin asian puheeksi taas yrittäen keskustella niin etten ainakaan painostaisi miestä. Olen nyt monta kuukautta katsellut ystävien kihlautumis- ja hääkuvia niin että henkisesti tuntuu äärettömän pahalta.

Mies vaan tokaisi että jos se on sille niin tärkeää niin sama kai tuo on. Ja siihen se sitten jäi. Jokainen tavu huokui sitä, että mies ei selvästi halua ja koko aihe tuntuu jo ihan pakkopullalta ja pilaa ilmapiirin kotonakin.

Monesti mies on saattanut ehdottaa että lähdetään kaupoille ja minä varovasti olen ajatellut, että no nyt varmaan käydään mittaamassa millaiset sormukset otetaan. Enää en ajattele. Mies vaan lampsii korukauppojen ohi. Kun asiasta ei puhuta, mies vaikuttaa selvästi tyytyväiseltä siihen ja ikään kuin näyttää kuvittelevan että asia on nyt sitten unohdettu..

Koen itseni turhamaiseksi ja miestä selvästi ärsyttää ”kiukutteluni” tästä asiasta, vaikka siitä ei enää puhutakaan. Kai täytyy haudata haaveet ja todeta että sormuksia ei tule.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 24 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

24 vastausta artikkeliin “Olenko typerä kun toivoisin mieheni kosivan?”

  • Kumpa joku olisi kertonut tämän minulle sanoo:

    Mieshän ihan selvästi ei halua naimisiin SINUN kanssasi. Hän ei vain halua kakistaa sitä ulos vaan pitää sinua siltä varalta jos ei tapaa mieleistään. Ajattele tarkkaan millaisen miehen haluat ja ala katsella. Jos taas teillä on lapsia, he tarvitsevat molemmat vanhempansa ja asia on hankalampi.

  • Odottavanaikaonpitkä sanoo:

    Täällä odoteltu sormuksia jo tovi. Mies tietää asiasta, mutta ei tapahtunut viime vuosipäivänä mitään, eikä syntymäpäivänäkään… jospa nyt jouluna sitten.