Haluaisin keskustella ”kauheasti huolissaan” – tunteen tuomasta vapaudesta.
Olen tässä huomannut, että asioista pystyy pesemään kätensä olemalla ”kauheasti huolissaan”.
Kun on jonkun tuttavan tai sukulaisen asioista kauheasti huolissaan, niin silloin saa olla väsynyt, jättää asioita tekemättä ja laistaa velvollisuuksista.

Ei sillä, että tälle huolehtimisen kohteelle pitäisi jotain tehdä tai varsinkaan auttaa tätä huolehtivaisuuden kohteena olevaa, mutta sillä voi voivotella ja ihan täysin lamaantua.
Voi juoruilla ja vetää kauhean väsymyksensä syyksi tämän mahdottoman huolensa, mutta ei puhettakaan, että sille asialle jotain joutuisi tekemään.

Kun on kauheasti huolissaan, voi huolen aiheen vetää hulluuden rajalle soittelemalla vaikka näitä huolestuneita puheluita.
Tai unohtaa ne läheisimmät ja tärkeimmät ihmiset siinä ympärillä, kun on niin huolissaan jostain ihmisestä.
Ei mitään väliä, vaikuttaako tämä ihminen sinun elämääsi mitenkään ja vaikka lapset ja puolisot väsähtää tyystin sillä aikaa, kun sinä olet niin huolissasi ja masentunut, ei kun nyt on hyvä syy olla huolissaan ja masentunut.
Ei mitään väliä, ajattelitko auttaa jotenkin tätä ihmistä, kunhan osoitat jotenkin olevasi helvetin huolissasi, vaikka sitten lamautumalla tai olemalla oikein ärtyisä, että joku varmasti kysyy, mikä tällä huolehtijalla on hätänä.
Ja vielä marraskuu ja ikävää ja pimeää ja juuri huolehtijaa väsyttää ja muutenkin on raskasta. Kärsiköön nyt muut, kun hänellä on niin hankalaa kun täytyy murehtia ja olla huolissaan.

Nimimerkki: Kauhean huolissaan 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Kauhean huolissaan oleminen on eri asia kuin oikea auttaminen”

  • "Voisimpa auttaa" sanoo:

    Lapsemme sairastui vakavasti. ”Kaikki” olivat niin huolissaan…. ” voi kun voisi jotenkin auttaa” yms.
    Kun pyysi edes kylään näitä ”kumpa voisin jotenkin auttaa” ne ei koskaan vaan oo päässy…. Kyllä huomas et ne lähimmät on lähimpiä ja muut saa vaan matkustaa ” tsempeillään” ja ”mukana fiiliksessä”. Ärsyynnyin kovin. Semmosista luulin että ovat hyviäkin kavereita. Ikää ei tulleet edes käymään.. eikä myrskyn laannuttuakaan. Jahka saivat alku informaation mikä on homman nimi….. Ja voivootella hetken.

  • Nimetön sanoo:

    Kannattaa varoa näitä, ne manipuloivat ja keksivät juttuja muista ihan huvikseen. Ei kannata ihan heti uskoa mitä ne puhuvat.