Tämä on kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Vanish.

Kesä – mikä ihana ajankohta pestä talven saldo. Esimerkiksi ne talvihousut, joita ei pesty kertaakaan koko talvena ja joilla ryynättiin joka ikisessä räntäojassa ja laahattiin pitkin likaisia autojen kylkiä. Juu, just ne. Testitulos kuvassa!

Tavallaan tahrat ovat pikkujuttu, mutta monesti ne tekevät vaatteesta käyttökelvottoman. Tai jos ei käyttökelvotonta, niin ainakin nuhjuisen.

Kukapa haluaisi käyttää nuhjuisia ja likaisen näköisiä vaatteita, ei kukaan. (Paitsi taaperoa eivät tahrat haittaa, mutta taaperoa katsovaa vanhempaa kyllä haittaa. Ja myönnetään, että sitä miettii että mitä ne meistä ajattelee, jos lapsi on tahraisissa vaatteissa julkisella paikalla…) Koska tahraisia vaatteita ei halua käyttää, ne päätyvät helposti roskiin, vaikka muutoin olisi käyttöaikaa ollut vielä jäljellä. Hirveää tuhlausta!

Tahroja melkein ärsyttävämpää taas on se, että niitä pitää yrittää vältellä. Estä nyt lapsen paitaa tahraantumasta kun hän syö helteellä jäätelöä…tai kiellä lasta leikkimästä nurmikolla siksi, ettei housuhin tule ruohotahroja! Kiitos ei sellaiselle kyttäämiselle!

Kun se tuntuu menevän vieläpä niin, että mitä tarkemmin vahtii niin sitä varmemmin on ketsupit tai suklaajäätelöt rinnuksilla, polvet ruohotahroissa….

Kesä varsinkin on tahrojen kulta-aikaa, kun lapset leikkivät ulkona ja ulkona myös syödään paljon. Jäätelöä, pillimehua, mehujäätä, mansikoita…kaikki tämä näkyy helposti vaatteissa. Ja sitten on vielä aurinkovoiteen jättämät tahrat, jotka tarttuvat varsinkin vaaleisiin kesähepeniin.

Kesävaatteet ovat muutenkin tahra-alttiita, koska myös me mustaa ja harmaata rakastavat suomalaiset vaihdamme kesällä vaaleisiin ja kirjaviin vaatteisiin. Melkein pelottaa käyttää valkoista kesämekkoa, kun se saattaa olla yhden käyttökerran jälkeen entinen jos sille tipahtaa lusikasta pala mustikkapiirakkaa. Mutta kun aina ei jaksa pukeutua pelkkään mustaan, ja kesällä se on niin kuumakin väri.

Mutta kun hankkii aineet, jolla lähtee tahrat mutta ei värit vaatteesta, niin ei tarvitse enää turhaan stressata sitä, että tippuuko nyt rinnuksille jotain tai voiko lapsen päästää nurmikolle kierimään. Vanish Gold on sellainen tuote, että tahrojen pelkäämisen voi unohtaa!

Vanish Gold Oxi Action on tosi tehokas tahranpoistaja. Sillä osa tahroista häviää jopa 30 sekunnissa!

Pinttyneet tahrat ovat usein niitä, jotka eivät lähde millään, mutta ihan oikeasti: kuka ehtii ja muistaa aina poistaa ne tahrat heti? Siksi testasimmekin Vanish Gold Oxi Actionia koko talven pesemättä olleisiin ulkohousuihin. Housuissa oli rasvaa, öljyä ja likaa. Juuri sellaista, mikä tuppaa jäämään harmaaksi tahraksi vaatteeseen vaikka iso osa liasta lähtisikin. Noh, Vanishilla tulos olis kyllä ihan moitteeton!! Eli uskalletaan suositella vaikeisiinkin tahroihin! Housuja esikäsiteltiin liottamalla Vanishissa 5 h ja sen jälkeen myös pesukoneen annostelijaan tuli pyykkipulverin lisäksi tujaus Vanishia.

Ennen

Jälkeen:

Parhaan ja nopeimman tuloksen saat esikäsittelemällä tai liottamalla pyykin, valmistaja muistuttaa. Tämä tuli testattua!

JA NYT MEILLÄ ON KILPAILU! Kerro kommentissa mikä tahra lapsen tai aikuisen vaatteesta teiltä useimmiten löytyy – yksi somekanavissa ja tällä saitilla kommentin jättäneistä voittaa vuoden Vanishit!!

Tämä on kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Vanish.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 34 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

34 vastausta artikkeliin “Jippii taas pestään pyykkiä (ruohonvihreä mainittu)”

 • Sussi sanoo:

  Minun tahrat: Rasvatahra…salaatinkastike, oliiviöljy ym.
  Poikien tahrat: keltaiset kainalot t-paidoissa.

 • Äiti isolla äällä sanoo:

  Tulis niin tarpeeseen! Kohta 7v poika kyl osaa sotkemisen jalon taidon öttiäisiä etsiessä. Samoin niin kissat kuin koirat meillä kyllä järjestää ettei pyykitöntäpäivää ole

 • Karoliinus sanoo:

  Suklaa ja ruoho!

 • Kille sanoo:

  Menee hermot omien työpaitojen kanssa kun niiden pitää olla aina puhtaanvalkoisia, muuta kun ei saa käyttää. Ajan mittaan tuppaavat harmaantumaan. Ja sitten poika joka sählää moottoroitujen vempaimien kanssa niin tietäähän sen miltä vaatteet näyttää. Vanish pelastaisi mun hermot. Tänään ekan lomapäivät kunniaksi pesty neljä koneellista pyykkiä.

 • Tajusin juuri sanoo:

  Meiltä löytyy vaikka mitä tahroja, talvella toppahousut ja – takit varmaan liikenteen pölyssä, kesällä ruohoa, ketjurasvaa, makkaran rasvaa, aurinkorasvaa ja ketsuppia. Useimmat lähtee esikäsittelyn avulla, jotkut ei koskaan.

 • Meibi sanoo:

  Moottoriöljy tai ketsuppi tahrat ja mustikkaakin silloin tällöin.

 • Äippä sanoo:

  Ruoka- ja ruohotahroja tai ihan kuraa tai kananpeetä. Tänäänkin vapaapäivän kunniaksi viisi koneellista pyykkiä 🙈

 • Mamis sanoo:

  Mustikka

 • Maikki sanoo:

  Mustikkaa , se imeytyy supernopeasti ja supertehokkaasti myös v.-85 rakennetun keittiön tasoille 🤯

 • Lootus75 sanoo:

  3 poikaa 5v, 6,5v ja 13v jotka kuoruttaa likimain kaiken ketsupilla mukaanlukien naamansa.

  Eli vastaus: Ketsuppi

 • Saapas sanoo:

  Ruokatahrat 8 kk neidin vaatteissa ja kaikki ei lähde sitten millään 😩

 • Rapu70 sanoo:

  Kahvitahra. 😇

 • S sanoo:

  Öljy. Hydraliikkaöljy. Moottoriöljy. Ruoho, saippuakuplat…

 • Äityliini sanoo:

  Suurperheessä x6 hlöä tahrat on arkipäivää ja pyykkikone pesee 24/7 😂
  Ruokatahroja tulee päivittäin eniten