Lemmikin kuolema koskettaa koko perhettä. Vanhemmat joutuvat uuden tilanteen eteen, kun he joutuvat käymään lapsen kanssa läpi sitä, mitä kuolema tarkoittaa. Isä kertoo, miltä tuntui kun perheen kissa kuoli:

”Perheessämme oli kaksi kissaa vielä muutama viikko sitten. Toisella heistä petti munuaiset, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Onneksi lopetettu kissa oli minun eikä lapseni lemppari.

Päätös kissan lopettamisesta piti tehdä nopeasti, jotta hän ei kärsisi enää yhtään. Kivut olivat varmasti kovat, koska hänen käytöksensä muuttui täysin noin kuukaudessa. Emme myöskään halunneet ottaa sitä riskiä, että kissa löytyisi kuolleena joku päivä kotoa.

Ikävä menetettyä kissaa kohtaan on koko perheellä kova. Lapseni ei edes aluksi ymmärtänyt mistä on kyse, kun jouduimme asian hänelle selittämään eskaripäivän jälkeen. Hän vain totesi, että mennään nyt vaan katsomaan molempia kissoja kotiin, ja sanoi sitten, että eihän sillä niin väliä koska hänen suosikkikissansa on vielä täällä.

Jouduimme hieman keskustelemaan siitä, että menetetty kissa oli kuitenkin isälle ja äidille todella rakas. Eniten poikani oli aluksi huolissaan äidistään, koska äiti itki paljon. Vielä nytkin hän ihmettelee, miksi eläinlääkäri ei voinut pelastaa kissaa. Asia toki käytiin pojan kanssa läpi jo lopetuspäivänä, mutta minusta tuntuu että asian käsittely tulee jatkumaan vielä pitkään.

Molemmat kissat olivat olleet perheessämme jo kauan ennen poikamme syntymää, joten kun yksi tiimistä lähtee äkisti pois niin se kirpaisee ja puhututtaa kaikkia. Kuolleen kissan nimi vilisee puheissa lähes päivittäin ja häntä muistellaan yhdessä lämmöllä. Myös kissojen taivasta on meillä ihmetelty, että mikä se sellainen paikka on.

Viime päivinä perheessämme on katsottu runsaasti lemmikkiaiheisia leffoja ja ohjelmia. Myös leikit ovat olleet kovasti lemmikkiaiheisia niin kotona, ulkona kuin eskarissakin. Poikani suosikki tuntuu olevan mäyräkoira, koska eräässä leffassakin sellainen oli. Joka paikassa liikutaan kontaten ja haukkuen. Jopa kaulapanta on askarreltu.

Arvatkaapa mikä meille halutaan seuraavaksi lemmikiksi? Koiran tuomista vastuista ja tehtävistä on käyty keskustelua. Onneksi vaatiminen ei ole vielä eskaloitunut myrskyksi. Isi on kyllä kertonut itselleen ja muille, että synttärilahjaksi olisi kiva saada kissanpentu.”

Nimim. Huono isä

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Isi mikä se kissojen taivas on?”

  • Else maaret sanoo:

    Olen kokenut myös kolmen ihanan kissani kuolemisen. Yksi vanhuuteen 22ja puoli vuotta ja muut sairauteen. Ikävä on vieläkin.