Täysin kylmäävää. Tästä Kotivinkin kolumnistani on 8 vuotta ja se on aivan liian ajankohtainen. Tässä Huonon Äidin toiveuusinta keväältä 2007:

 

”Uusi eduskunta on saatu avattua, maassa rauha ja kaikilla hyvä tahto. On aika luoda silmäys menneeseen ja sitä kautta tulevaan, koska nykyisyyttä ei voi ymmärtää jos ei tunne menneisyyttä. Vaalilupausten perusteella voi ennustaa ne kansanosat, joiden elämässä ei tapahdu suuria muutoksia seuraavan neljän vuoden aikana lukuun ottamatta jakson viimeistä kahta kuukautta, jolloin seuraava vaali-into herää.

Vanhukset saavat maata vaipoissaan ja lepositeissään vanhaan malliin. Vanhasta henkilöstä ei ole kiinnostunut seuraavalla nelivuotiskaudella kukaan muu kuin perillinen, joka odottaa paljonko mummolta jää jäljelle vanhainkotipaikan maksujen jälkeen. Vanhus ei ole vaalien välin valtti, koska vanhuksen asunnossa tuoksuu menneisyys ja ryppyinen iho, jolle ei ole koskaan vedetty Cliniquen moisture surge extraa.

Köyhät lapsiperheet saavat köyhtyä kuluvan nelivuotiskauden ihan rauhassa. Köyhiä on ollut aina ja sitä tosiasiaa ei voi muuttaa, sanovat he, joilta asiaa tivataan. Köyhät lapsiperheet asuvat itäisissä lähiöissä, joihin ei edes taksia saa, joten kansanedustajan on täysin mahdotonta mennä pitämään kirjaa lapsiperheiden kurjistumisesta. Köyhille voi silmänlumeeksi laatia taas köyhyyspaketin, jonka arvolla köyhä perhe voi ostaa vaikka yhden lego-palikan. Köyhän ystävä on toinen köyhä ja Heikki Hursti, siinä on jo kaksi eli paljon enemmän kuin monella rikkaalla koskaan.

Päiväkotien ryhmäkoko ei seuraavana neljänä vuotena ainakaan ole pieniin päin, pikemminkin suuriin. Nykyinen päiväkotiryhmän koko sopii vain infektioiden mutta ei lasten kasvatukseen, mutta siitä viis koska aina voi valita yksityisen hoidon pienessä ja mukavassa ryhmässä. Loppujen lopuksi olisi kansantaloudellinen katastrofi antaa pikku pilteille enemmän tätejä ja setiä ja vähemmän korvatulehduskierrettä, koska nykymenolla suomalainen päiväkoti-ikäinen sairastaa 100 päivää vuodessa. Pidetään vaan työteliäs Suomi-lippu korkealla vaikka molemmat välikorvat märkänis.

Työttömät eivät edes yltäneet vaalilupauksiin, koska meillä ei ole enää työttömiä. Suomella menee siinä suhteessa niin hyvin, että ei uskoa saata. Ajatellaan vaikka naapurin Leenaa, joka tekee töitä yhden tunnin viikossa – hän ei enää ole virallisesti työtön vaan työllinen. Pelkästään sillä pitää ihmisen jaksaa elää vaikka ravinnotta, että kuuluu kunnioitettuun työllisten ryhmään. Ja jos työllisten ryhmässä ei elä palkallaan, pitää tehdä enemmän. Siihen ei kansanedustuslaitoksen apua tarvita.

Maahanmuuttajilla ei edellenkään mene kovin hyvin, mutta miksi pitäisikään kun tunkevat tänne paratiisiin vastoin yleistä tahtoa. Maahanmuuttaja kelpaa ajamaan bussia hädin tuskin, sillä on suuri etuoikeus päästä ajamaan bussilasteittain iloisia, ystävällisiä, viehättäviä, siistejä ja muutenkin todella kurantteja kantasuomalaisia töihin ja takaisin.

Me saatamme tarvita maahanmuuttajia, mutta me haluamme valita heidät itse myös tällä nelivuotiskaudella, joten tervetuloa vaan kaikki ruotsalaiset, no ei, tai ehkä Sievisen uusi missi sallitaan, mutta ei muita. Saksalaiset, ei, ei, haisevat hapankaalille eivätkä osaa suomea. Amerikkalaiset, ei missään tapauksessa, niitä nyt viimeksi tai no, toiseksi viimeksi kaikkien Afrikasta ja entisestä Neuvostoliitosta pyrkivien jälkeen. Paras maahanmuuttaja on tälläkin kaudella ulkomailta palaava suomalainen. Sellainen kuin minä, liki täydellinen.  ”

Sari Helinin kolumni Kotivinkissä, julkaistu 4.4.2007

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Huonon Äidin toiveuusinta”

  • elina fodeh sanoo:

    no niinhän tämä on täällä naapurimaassakin, jos ei vielä pahemminkin, tämä” edistys”!
    Huono mummi.