Joku voisi äkkiä ajatella, että lasteni rukoukset on kuultu: äiti lähetetään Afrikkaan asti oppimaan elämän realismia. Tämä on siis totta, kiitos Unicefin ja Pampersin:

Kivelä_v02-1Olen lähdössä lauantaina Mauritaniaan Unicefin ja Pampersin kutsumana tutustumaan Unicefin rokotusohjelmaan Mauritaniassa. Kun sain kutsun en tiennyt Mauritaniasta oikeastaan mitään muuta kuin, että maa kärsi Sahelin ruokakriisistä rajusti viime vuonna. Suhtaudun matkaan suurin odotuksin, länsimaiselle hyvinvointinaiselle tekee oikein hyvää käydä katsomassa sitä elämän toista puolta.

Lapseni ovat äitinsä matkasta täysin lohduttomia. He ovat aivan varmoja, että tämän reissun jälkeen on ihan turha edes yrittää saada iPhonea joululahjaksi, luvassa on vain jotain hyväntekeväisyysvuohia – näin pelotteli isoveli pikkusiskoaan. Tämä lienee ihan selvä juttu.

Tämä matka voi muuttaa elämäsi, minulle sanottiin. Odotan sitä nöyränä.

Kuvassa mauritanialaislapsia Gorgolin maaseudulla. (c)UNICEF/Kivelä

— Huono Äiti

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Huono Äiti lähtee Afrikkaan!”

 • Mari Koskinen sanoo:

  Hyvää reissua ja terveisiä meiltä muilta huonoilta äideiltä sikäläisille äideille!

 • Tuula Rapo sanoo:

  Olen itse aina halunnut lähteä auttamaan jonnekin maailman kolkkaan,mutta huono kielitaito on sen estänyt ja rohkeuden puute.Uskon että sinulle ja lapsillise tulee ikimuistoinen aika ,easkas ja opettava.Ja lapsistasi tulee muistakin vastuun tuntevia ihmisia tähän hyvinvointi yhteiskuntaan.Uskon niin.Rohkeutta ja onnea,olen iloinen etä uskallat!

 • mirja hillbom sanoo:

  Tuskimpa sinne kukaan pelleilemään menee.
  HYVÄÄ MATKAA.

  Uskon,että saat näkyvyyttä hyvän tekemiseen ja kannustat meitä toisia HUONOJA

 • Katariina Koskela sanoo:

  Kysyn: Mikä on funktiosi tuolla matkalla. Miten matkasi oikeasti hyödyttää. Kuka tästä hyötyy.

  Hyvinvointinaisen hetkelinen pahoinvointi ei auta ketään.

  Totean: Shokeeraavan blogitekstin suoltaminen tuolta ei auta ketään muuta kuin kävijälukuja.

  Odotan: Seurantaa matkastasi hyödyistä ja perusteltuja kannanottoja kehitysyhteistyön roolista Suomessa.

  • Huono Äiti sanoo:

   Luotan 20-vuotisen journalistikokemukseni sekä työskentelyni YK:n rauhanturvamaailmassa tuoneen sen verran perspektiiviä, että raportointini on varsin asiallisella tasolla. Enempää ei voi kuin tehdä parhaansa tässäkin asiassa.

  • Miko Rossi sanoo:

   täs vois kirjoittaa sata eri apua jotka tulee mieleen, mut ei kandee ja funktiohan tuli selväksi jo selväksi- useimmille… Must asiallista on myös kirjoittaa ajatuksensa rehellisesti,joten kun ihminen ei omaa empatiakykyä (narsistit ja muut tunnevammaiset), niin ei ole älykästä kyseenalaistaa auttamisia. pahansuopaisuus ,empatiakyvyttömyys ovat monissa pakoin tuomittavia, eikä niihin kande suhtautua aina asiallisen kliinisesti. lopuksi kiitos ja virtuaali kädenpuristus hyvälle äidille.