Mitä tehdä kun lapsesi ei suostu jakamaan lelujaan? Tai kun hän huutaa ruokakaupassa haluavansa karkkia hyllyltä? Joskus paras tapa rauhoittaa kiukkuinen lapsi on asettaa itsesi lapsen kenkiin.

Leluja ei jaeta

Viimein koittaa lapsen kauan odotettu päiväkotikaverin kyläily. Hän on asetellut kaikki lelunsa, joita haluaa kaverilleen esittää. Ystävän saapuessaan hän päättääkin olla jakamatta rakkaita lelujaan. Mitä tehdä?

Jos yhdessä leikkiminen ei toimi, voit jakaa vuoroja lelujen käytölle. Jakamisen haluttomuus voi kuitenkin olla vain merkki tylsistymisestä, eikä suinkaan itsekkyydestä. Kun huomaat, että jakaminen tuottaa ongelmia, voi olla aika siirtyä uuten leikkiin.

Kuva Eddie Kopp.

Hermoromahdus ravintolassa

Löysit viimeinkin ravintolan, jossa on kattava lasten ruokalista. Ehditte istua ravintolassa vain muutaman hetken, ennen kuin lapsi alkaa taas kiukutella. No mikä nyt taas? 

Lapsen mielestä ruoka ei ole samanlaista kuin kotona. Ravintolassa on liian kova meteli. Annoksia ei tarjota heti.

Jotta voit välttyä kiukutteluilta julkisilla paikoilla, kannattaa jo ennen ravintolaan menoa kertoa lapselle miten siellä toimitaan. Tällöin hän ymmärtää, että ruoan odottaminen kuuluu asiaan ja voitte vaikka keksia leikkejä ajan kuluksi.

Jos raivokohtaus kuitenkin sattuu, kannattaa mennä lapsen kanssa ulos rauhoittumaan. Takaisin tullaan vasta, kun hän vakuttaa osaavan käyttäytä ja ymmärtää ettei muita asiakkaita ole kiva häiritä.

Kuva Arwan Sutanto.

”Haluan karkkia!!”

Aika käy lapselle usein pitkäksi ruokaupassa, joten olet antanut hänen katsella tuotteita sillä aikaa, kun keräät itse viikon ostokset. Mutta mitä tehdä, kun on aika mennä kassalle ja lapsella on taas se karkkipussi tai pehmolelu, jota ilman ei suostuta kaupasta lähtemään.

Hermoromahduksen estämiseksi kanattaa jälleen kerran jutella pelisäännöistä jo ennen kauppaan lähtöä. Kun sovitaan etukäteen, mitä saa ostaa ja mitä ei, on kaupassa helpompi asioida. Jos lapsesi ei suostu vieläkään luopumaan lelusta, voit käntää tilanteen leikiksi. Voitte yhdessä haaveilla miltä tuntuisi, jos kotona riittäisi tila kaupan jokaiselle pehmolelulle!

Lähde.

Artikkelikuva Christian Hermann.

Psst! Lapsillekin maistuvat Huono Äiti -ruoat nyt myynnissä!

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Hermoromahduksia ja huutoa…mitä tehdä?”

  • Toospicy sanoo:

    Ehkä pienillä tuloilla on vaikea toteuttaa moniin eri ruokalajeihon, maksamaan niiden valmistuskin. On tutkittu että noin 15 kertaa menee ennenkuin uppoo ruoka, joten en kyllä turhaan tilaisi ja maksaisi jos ei syö kuin riisit! Lasten perusruokaa on kuitenkin ne lihapullat ja muut.

  • maailmanturhimmatohjeet sanoo:

    Tämä nyt on aivan järjetön artikkeli. Ohjeet ovat aivan perus maalaisjärkeä, ja jos joku ei sen mukaan tahdo toimia niin ei kyse ole mistään tiedonpuutteesta vaan siitä, ettei nyt vaan näin tahdota toimia. Eikä se nyt ainakaan tällä artikkelilla siitä muutu suuntaan tai toiseen.

    Aiheen vierestä, mutta kuka valitsee ravintolan sen perusteella, että on ”lasten lista”? Eikö lapset syö ihan normaalia ruokaa kuitenkin, näin ainakin meillä. En ole ikinä katsonut lasten listaa vaan lapsi on alle vuoden iästä asti saanut tismalleen samaa ruokaa. Ja syökin kahden vanhana sujuvasti kaiken Intialaisesta Libanonilaiseen keittiöön, ei tarvitse kuin tilatessa pyytää mahdollisimman vähällä suolalla ja ilman chiliä. Lapsi on vielä vähän nirsonpuoleinen, mutta ei silti olla ikinätarvittu lastenlistaa – ja mitä mausteisempi ruoka, sen parempi.