Elinkeinoelämän keskusliiton ylilääkäri, herra Schugk on sitä mieltä, että pienten lasten vanhemmat lintsaavat kotona ja väittävät lapsiaan kipeiksi. Siltä varalta, että elinkeinoelämän keskusliitossa ei kenelläkään ole lapsia, pieni kertaus lapsen kanssa kotona makaamiseen lienee paikallaan:

Oletamme siis, että lapsi ei ole sairaana vaan lapsen laiska vanhempi vain väittää lapsen olevan sairaana. Lapsen kanssa on pysyttävä neljän seinän sisällä, koska muuten hukka ja taloyhtiön juoruakka perii.

Neljän seinän sisällä pidettävä leikki-ikäinen on tosi lystiä seuraa. Hän jaksaa keskimäärin katsoa tv-kanavaa tai videota 3 minuuttia, jonka jälkeen koko taloyhtiölle käy hyvin selväksi, että kanavan ohjelmatarjonta on vääränlaista. Seuraa huutoa ja hiusten revintää.

Terve leikki-ikäinen on täynnä virtaa. Hän purkaa virtaansa seuraaviin asioihin: rakentemalla kodin kirjoista polun ympäri asuntoa, huomaamalla tapetissa alustavan palkeenkielen ja viimeistelemällä sen kunnon repeleeksi, maalaamalla vaatteisiinsa vesiväriraitoja ja täyttämällä kissan kupit väärällä ruoalla niin, että kissat ovat saamassa ähkyn ja tarvitsevat välitöntä suolihuuhtelua. Ja tämä kaikki vain sillä välillä kun yritit käydä vessassa ovi suljettuna.

Kun olet saanut tilattua kissoille eläinlääkärin ja poistettua tapetinriekaleet sänkysi alta, pomo soittaa. Ja tämä on se sairauslomahuijauksen paras osa: lapsi vaistoaa heti, että nyt on jotakin tekeillä. Vaikka lapsi olisi juuri rauhoittunut tuhoamaan huushollia omaan rauhaansa, vanhemman äänensävy saa lapsen valpaaksi. On aivan sama menetkö vessaan, vaatekomeroon tai kellariin puhumaan työpuhelua, pomosi voi kuulla vain lapsen hakkaavan nyrkeillä ovea ja huutavan kirkkaalla ja terveellä lapsen äänellä vessasanoja. Myös valitut kirosanat maustavat tilannetta kohti vääjäämätöntä huippua.

On aivan turha kuvitella, että lapsi ottaisi päiväunia tai lepäilisi kirjojensa parissa sen aikaa, että teet itsellesi vaikka ruokaa. Ehei, lapsi haluaa pilkkoa perunoita, leipoa, mankeloida ja lingota yhtä aikaa. Älä kuvittele, että syöt valheellisen sairauspäiväsi aikana mitään muuta kuin yhden kylmän nakin.Niin ja onhan sitä kissanruokaakin.

Illalla, ylimääräisen vapaasi kunniaksi voit ottaa lapsin viiniä ja aloittaa kämpän raivauksen. Äkkiä huomaat, ettei yksi lasi riitä mihinkään. Onneksi huomenna ei tarvitse enää jäädä kotiin, voi levätä töissä.

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Hei me huijataan!”