Mitä naiset pitävät tärkeimpänä ominaisuutena kumppanissa? Kansainvälinen tutkimustiimi tutki 17 254 sinkun 18-67 -vuotiaan heteron ajatuksia 147 maassa. Ja tulos oli selvä. Tutkimukset osoittavat, että naiset arvostavat kumppanissaan ennen kaikkea hänen ystävällisyyttään ja hyvyyttään.

Kun naisia pyydettiin arvioimaan kumppanin tärkeimpiä ominaisuuksia kävi ilmi, että ystävällisyys oli naisten arvioissa kaikkein tärkein ominaisuus. Sen jälkeen tulivat muun muassa rehellisyys, huumorintaju ja luottamus.

Naiset pitävät tärkeänä, että kumppani on ystävällinen ja hyvä ihminen. Tämä tarkoittaa sitä, että hän on huolehtivainen, myötätuntoinen ja avulias. Hän kohtelee muita kunnioittavasti ja on valmis auttamaan muita.

Ystävällisyys ja hyvyys ovat tärkeitä ominaisuuksia myös parisuhteessa. Ystävällinen kumppani luo turvallisen ja rakastavan ilmapiirin, jossa molemmat osapuolet voivat tuntea olonsa hyväksi.

Naiset etsivät kumppaniksi ennen kaikkea ystävällistä ja hyvää ihmistä. Tämä ominaisuus on tärkeämpi kuin ulkonäkö, ura tai taloudellinen tilanne.

Artikkelin kuva: Mika Ruusunen

Joko vastasit Huonon Äidin kyselyyn eroperheiden lasten tapaamisten sujumisesta? Kyselyyn pääset tästä.

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Haluaako nainen miehen hyppäävän avantoon puolestaan vai sittenkin jotain muuta?”

 • Vanhanaikaisuutta kunnioittava sanoo:

  Voin kyllä näin oman lapsuuden sankarin kuoleman jälkeen todeta, että nainen etsii miestä, joka muistuttaa lapsuutensa sankaria – yleensä isää. Mun isä ei oo koskaan rakastanut mua, joten mun lapsuuden sankari/isähahmo oli äidin isä, eli isoisä – hän kuoli 5 päivää sitten…

 • 🤭 sanoo:

  Tosiasiassa naiset arvostavat saavansa taloudellista turvaa, jos käykin toisin, etsitään uusi lompakko.

  • Harri81 sanoo:

   Toivon, että tämä oli provoviesti, eikä todellinen mielipide. Taloudellista turvaa halutaan kaikki, mutta kommentti suoraan sukupuoleen viitattuna on vaan surullista ja osoittaa, miten yksipuolisesti katsot asiaa. Onneksi minulla ei ole ollut tuollaisia kokemuksia naiseni kanssa, vaan ollaan tuettu toisiamme taloudellistenkin vaikeuksien yli.

 • Nimetön sanoo:

  En nyt ihan suoranaisesti halua mieheni hyppäävän avantoon puolestani, mutta ehdottomasti arvostan kyllä sitä, että hän kiipeää ensimmäisenä pelottavimmat osuudet, menee edeltä silloin, kun on oikeasti vaarallista ja ylipäätään pitää huolen siitä, että ainakin minä tulen elävänä kotiin. Näiden takia siedän vaikka mitä pieniä ärsyttäviä ominaisuuksia hänessä 😅

 • Nimetön sanoo:

  Jos naiset arvostavat puolisossa ystävällisyyttä ja hyvyyttä, sitä, että hän kunnioittaa muita ja on valmis auttamaan, niin miten he päätyvät liittoihin miesten kanssa, joista haluavat erota mahdollisimman nopeasti?

  • Nice guys... sanoo:

   Olivat ns ”nice guys” eivät oikeasti ystävällisiä luonteeltaan.

   • Nimetön sanoo:

    Too good to be true. Nämä pitäisi tunnistaa ennalta. Moni on taitava esittämään muuta kuin on.