Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”En pidä siitä, että minulle äitipuolena on sysätty kokopäiväisesti lapsipuolesta huolehtiminen. Se on minulle hyvin vastentahtoinen rooli ja halveksun tämän lapsen äitiä, kun aiheutti tilanteen. En haluaisi olla se ainoa naisenmalli kyseiselle lapselle. Se on vastuu, jota en olisi halunnut ottaa.

Silti sen vastuun kannan, kun ei ole muitakaan vaihtoehtoja. Vaikka haluaisin hoitaa ja kasvattaa vain omani, hoidan siinä sivussa (näin moni kuuluu ajattelevan) myös erityispiirteillä varustetun lapsipuoleni. Ei minulla ole sydäntä torjua lasta. Eihän se hänen vikansa ole, että äitinsä ei osaa, jaksa tai halua. Saanko silti sanoa jollekin ääneen, että tätä minä en valinnut? Kokopäiväistä äitipuolen roolia en totta totisesti valinnut enkä oikeasti meinaa tätä jaksaa. Äitipuolena, kun velvollisuuksia tuntuu olevan, mutta mitään oikeuksia ei. Kaikki se hyvä kelpaa, mutta auta armias, jos sanot, ettet jaksa tai halua. Tai vielä pahempi, jos annat jostain kritiikkiä. Tai jos kehtaat sanoa ääneen, että kaipaat taukoa. Silloin olet se saduista tuttu paha äitipuoli.”

Nimim. Paha äitipuoli

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 42 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

42 vastausta artikkeliin “”En halunnut olla kokopäiväisesti äitipuoli””

 • Anonyymi sanoo:

  Olkaa kilttejä lapsille hyvät äitipuolet,ei ollut kiva olla lapsena jota äitipuoli löi ja haukkui ja syntymääitiä myös haukkui niin paljon
  paljon kuin ehti. Lapsilla ei ole
  valtaa valita.

  • Oikeus valita sanoo:

   Toivottavasti nykyään lapsille kerrotaan heidän oikeuksista.
   Sinulla ei ollut mitään velvollisuutta viettää aikaa henkisesti ja fyysisesti pahoinpitelevän ihmisen kanssa.
   Lastensuojelun olisi kuulunut suojella sinua silloin kun isäsi ei siihen kyennyt.