Pitääkö lasten vanhempien lopettaa työnteko saattaakseen lapsensa kouluun ja kotiin? Sekö on ainoa tapa, jolla lapsi voi selvitä hengissä liikenteessä? Ei. Pitää parantaa liikennetapoja:

älätapalasta

 

Suomessa ei ole kaikkia kuntia koskevaa yhtenäistä suojateiden suunnitteluohjetta, jossa ohjeistettaisiin, mihin ja miten suojateitä tulee sijoittaa. Jokainen kunta harkitsee itse, mitä tekee. Yksiselitteisten ohjeiden puuttuessa esimerkiksi hidasteista vastuu jää rakentajalle, kerrotaan tässä Metropolia Ammattikorkeakoulun opinnäytetyössä. Työstä löytyi monta mielenkiintoista faktaa:

Tiehallinnon julkaisemassa Nopeusrajoitukset -yleisohjeessa on listattu tyypillisiä nopeusrajoituksia eriluokkaisille kaduille. Siellä määritellään nopeusrajoitus 30 km/ h muun vaaralliseksi koetun kohteen kuten koulun läheisyydessä. Silti monessa kunnassa koulun vieressä rajoitus on 50 km/ h.

Tanskassa esimerkiksi on koulujen läheisyydessä ”koululaisvalo” (skolepatruljeblink), jonka turvin koululaisia ohjataan kadun yli ns. koulupatrullin toimesta. Koulupatrullit ohjaavat liikennettä koulumatkojen vaarallisissa risteyksissä ja suojateillä.

Tutkimusten mukaan turvallisin kadunylitysjärjestely on hyvin toteutettu eritasoristeys, jossa jalankulkija ja autoilija kulkevat eri tasoissa.

Suomessa autoilijat noudattavat suojateiden väistämissääntöä selvästi huonommin kuin kuljettajat esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa tai Virossa.

Joskus turvallisuutta lisää huomattavasti se, että koko suojatie poistetaan. Tällöin jalankulkija ei lainkaan luota siiten, että auto pysähtyy suojatien eteen vaan hän voi ylittää kadun vain kun ei näe autoja mailla halmeilla. Tätä turvallisuusparannusta on käytetty paljon esim. Ruotsissa.

Koska säännöt ovat kirjavat ja vapaat eivätkä kenenkään hallussa, sinä voit vaikuttaa. Ota yhteys äänestämääsi kunnallispoliitikkoon ja vaadin häneltä toimia huolestuttavan liikennejärjestelyn parantamiseksi. Kysy, millä aikataululla poliitikkosi ottaa asian esiin ja palaa sitten kysymään lopputuloksia. TAI soita itse kaupungin liikennevastaavalle ja kerro, jos joku kadunpätkä tai suojatie huolestuttaa.

Tämän takiahan niitä veroja maksetaan, vai mitä?

Turvallisuutta kaikille toivoo Huono Äiti.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ei enää yhtään suojatiekuolemaa!”

  • nordic mum sanoo:

    Samaa mieltä! Laitoinkin jo fb sivuillesi että esim. Briteissä koulujen lähellä lollypop ladies pysäyttävät liikenteen ja auttavat lapset tien yli, eikö tämä ole Suomessa mitenkään mahdollista ja esim. Eläkeläisetkin saisivat tekemistä, ne ketä sitä haluavat. Lisäksi suojateitä on vähemmän jakun ne ovat valaistuja jne. Omasta mielestäni suomessa on (liian) paljon suojateitä, esim missä asun täällä niitä on lyhyellä matkalla 10 kpl samalla tiellä, matka 200-300 m ja jalankulkijat luottavat niihin. Menisin tässäkin siihen että ainakin osa pois: joka paikassa ei tarvitse ylittä ja sitten kunnon suojatiet tilalle. Briteissä jalankulkijat eivät luota suojatiehen, niiden lähellä vilkkuu huomiovalot ja katsovat ylityspaikoilla itse turvallisen välin. Sitten on tietenkin valo-ohjatut jne. On myös suojateitä jossa jalankulkijoillla on aidat keskellä joten tien yli ei voi noin vain juosta tai pyöräillä. En aja sitä että autojen ei tarvitse välittää ja pysähtyä vaan sitä että kun vahinko sattuu jalankulkija jää kakkoseksi ja silloin ei lohduta että jalankulkijalla oli oikeus olla tiellä. Jostain on rahat löydetty tähänkin muissa maissa joten käyttäkää nyt sitten vaikka autoverorahoja tähän, tai sakkorahoja yms.