Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Hyvää Suomesta.

Tähän munakkaaseen löydät kotimaiset raaka-aineet aina kaupasta. Puikulaperunan sijasta voit käyttää myös muuta jauhoista lajiketta. Juustona sopivat hyvin cheddar, emmental tai kovat vuohenjuustot.

Kotimaisilla raaka-aineilla voit päästä edulliseen ruoan kokonaishintaan, kun valitset järkevästi. Näissä resepteissä noudatetaan Hyvää Suomesta-merkin periaatetta: kun tuotteessa on useampi raaka-aine, vähintään 75% pitää olla kotimaista. Tunnistat kotimaisen raaka-aineen reseptissä merkistä.

Puikulaperunamunakas

 • 750 g puikulaperunaa
 • 4 pienehköä sipulia
 • 1 rkl voita
 • 8 kananmunaa
 • 4 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
 • 100g juustoraastetta
 • suolaa, mustapippuria rouhittuna

 

Kuori perunat ja pilko ne lanteiksi. Halkaise ja kuori sipulit. Pilko ne suikaleiksi. Kuumenna laakea uuninkestävä korkeareunainen paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi. Lisää pannulle perunat ja sipulit sekä mausta teelusikallisella suolaa. Paista perunasipuliseosta noin 10 minuuttia kunnes peruna alkaa olla kypsää. Seos saa hiukan ruskistua. Voit pienentää lämpöä tarvittaessa, ettei seos pala. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon ja lisää kerma sekä teelusikallinen suolaa ja pippuria rouhittuna. Sekoita seos haarukalla. Lisää munamassa pannulle ja sekoita paistinlastalla, kun seos alkaa hiukan hyytyä. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita varovasti. Laita paistinpannu uuniin 10 minuutiksi. Ota pannu uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Kumoa munakas tarjoiluastiaan tai tarjoile suoraan pannusta. Muista varoa kuumaa kahvaa. Laita siihen vaikka kuiva keittiöpyyhe suojaksi.

Kotimainen ruoka on meille suomalaisille tärkeä asia. Suomessa tuotettu, tehty ja pakattu ruoka on turvallista ja herkullista. Ruokaa, josta saa olla ylpeä. Suomalainen ruokavalinta kannattaa ja on vastuullinen teko, katsottiinpa sitä ruuan laadun, työllisyyden, eettisyyden tai ruokakulttuurin näkökulmasta.

Suomalainen ruoka on hyvää. Se on puhdasta, laadukasta, turvallista ja vastuullista. Näiden lisäksi kotimaiseen ruokatuotantoon liittyy myös muita positiivisia asioita, kuten työllistävä vaikutus ja vahva osaaminen.

Mistä sitten tietää, että ruoka on kotimaista? Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkkiHyvää Suomesta -merkki takaa pakatuille elintarvikkeille suomalaisen raaka-aineen ja työn, ja sen avulla kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistetut ja pakatut tuotteet löytyvät helposti kauppojen valikoimista.

Hyvää Suomesta -merkistä tiedät, että:

 • liha, kala, muna ja maito sellaisenaan ja osana muita elintarvikkeita ovat aina 100 % suomalaisia
 • jos pakkauksessa on vain yhdenlaista raaka-aineetta, se on 100 % suomalaista
 • useamman raaka-aineen tuotteessa raaka-aineesta 75 – 100 % on suomalaista
 • lopputuotteen valmistus ja pakkaaminen tehdään Suomessa, suomalaisella työllä

Kotimaisuus ruoassa on aina ollut kokillemme Ilkka Lääverille tärkeää ja nämä maistuvat reseptit onkin tehty Hyvää Suomesta -merkin periaatteiden mukaisesti eli maito, liha, kala ja muna ovat täysin kotimaisia, ja raaka-aineiden kotimaisuusaste kokonaisuudessaan on vähintään 75 %. Raaka-aineissa on valittu Hyvää Suomesta -merkillä varustettuja vaihtoehtoja aina kun se on ollut mahdollista, koska Hyvää Suomesta -merkki takaa elintarvikkeelle paitsi kotimaisen raaka-aineen, myös kotimaisen työn, joten kotimainen raaka-aine tuo myös toimeentuloa ja hyvinvointia suomalaisille.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Edullinen kotimainen puikulaperunamunakas”

 • Mardu sanoo:

  Kotimaista pyritään ostamaan niin paljon kuin mahdollista. Perunamunakas vaikuttaa herkulliselta, pitää ehdottomasti sitä testata.

 • Anselmi sanoo:

  Voi mitä herkkuja. Kotimaisuus on aina lähtökohtana maukkaalle ja eettiselle ruualle. Tuo perunamunakas lähtee oitis kokeiluun 👍

 • Masa sanoo:

  Kotimaista tulee ostettua pääasiassa.