Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Minulla on monta roolia. Olen puoliso, työntekijä, sisarus, lapsi, bonusäiti. Anteeksi, bonusäitiys olikin vain oma luuloni. Sen sijaan olen viihdyttäjä, herkkujen tarjoaja, rahoittaja. Tai olisin, jos en asettaisi rajoja hyväksikäytölleni.

En saa bonukselle puhua, koska puhun väärin. Kuulemma vain kiellän kaiken tai valitan. En saa puuttua jos bonus valehtelee. Koska isä hoitaa lapseen liittyvät ongelmat. Siis minullehan saa valehdella, isälle ei.

En saa valittaa metelistä, koska lapsen pitää saada leikkiä. Sillähän ei ole väliä, että en työpäivän jälkeen jaksa enää kuunnella kirkuvia lastenohjelmia ja lapsella olisi oma tv omassa huoneessaan. Ei, kun lapsen pitää saada valloittaa koko talo.

En saa valittaa sotkusta ja laittaa lasta siivoamaan jälkensä, koska lapsethan sotkee. Jopa 10-vuotias. Ja olohuonehan on ihan normaali paikka syödä, tv:tähän ei näe puoli metriä kauempaa, missä keittiö sijaitsee. Pieni asuntomme onkin siis kartano.

Bonus-viikon asun kodissamme, mutta en ole olemassa. Minun mielipiteeni ovat vääriä, minä kasvatan väärin. Olen siis hiljaa. Katson hiljaa ku itse ostamani omaisuus pikkuhiljaa tuhoutuu bonuksen leikkien ja ruokien takia.

Bonus nauttii uudesta roolistaan. Minivaimo määräilee ja päättää. Minivaimo naljailee. Minivaimo hykertelee kun puolisoni puolustaa lastaan ja vie minulta oikeudet omaan kotiini.

Jos olisin tiennyt mihin ryhdyn, olisin juossut. Lujaa ja kauas.”

Nimim. Näkymätön omassa kodissa

Artikkelikuva K8.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 26 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

26 vastausta artikkeliin “Bonusäiti avautuu: En saa elää omassa kodissani”

  • balanssi sanoo:

    Jälkiviisaana voi vaan sanoa, että oliskohan pitänyt tutustumisaikana/seurusteluaikana oikeasti tutustua toisen ajatuksiin ja tapaan elää, ettei sitten alistettu asema olisi tullut yllätyksenä.

  • ex-umpikujassa ollut hyväksikäytetty sanoo:

    Minä muutin omaan kämppään juuri huhtikuun alusta samasta syystä. Tosin mieheni aikuiset lapset taantuivat tullessaan lapsuuden kotiinsa. Otin tavarani ja lähdin. Tuli tyhjä olohuone, makuuhuone ja työhuone. Siinä oli monella suu auki. Kerroin vaan, että pelastaudun ja hoidan omat asiani kuntoon. Miestä en jättänyt vaan sen muun. Pääsin heti velkajärjesteltyn ym.

  • Väsynyt sanoo:

    Kylläpä kuullostaa rajulta elämältä. En jaksaisi. Minulla erikoinen mikä, en saa poikani lasten kanssa, valvotusti vain. Heille ei saa mennä, edes ohi kulkea?! Poikani kärsii tästä, mutta ei uskalla mielipidettään sanoa. En pysty olemaan miniälle mieliksi.