Huono Äiti sai avautumisen:

Olen isä. Erosimme lasten äidin kanssa hänen halustaan muutama vuosi sitten ja lapset ovat kouluikää. Eromme jälkeen olen seurustellut, mutten asu kenenkään kanssa enkä aio asua.

Sen sijaan lasten äiti otti uuden miehen välittömästi asumaan lastemme kanssa – siihen entiseen perhekotiin – kuin pyöröovessa lasten isä vaihtui uuteen mieheen. Se onni kesti vuoden tai pari ja sen jälkeen lasten äiti otti lastemme kanssa asumaan miehen, jolla on myös lapsia. Lapset on pistetty vuoroasumisessa rytmiin, jossa kaikki lapset käyvät samaan aikaan entisen vaimoni eli lasten äidin ja tämän lasten äidin uuden miehen luona. Näin yksikään lapsi ei saa lainkaan sellaista aikaa äidiltään ja siltä isältään, jossa paikalla ei olisi ulkopuolisia lapsia ja ulkopuolista aikuista.

Nyt meidän lapsemme ovat alkaneet sanoa, että haluaisivat olla enemmän minun isänsä kanssa. Kun olemme yhdessä, minun naisystäväni ei ole paikalla kutsuttuna kuin erityistapauksessa. Lapset ovat siis minun isänsä kanssa eivät sulautettuna ulkopuolisen ihmisen lapsiin ja ulkopuoliseen aikuiseen.

Kysymykseni äideille: miksi te altistatte lapsenne tällaiseen uusien miesten ja lasten sulatusuuniin? Miksi hyppäät heti uusperheeseen lastesi etu unohtaen? Jos te pysähdytte hetkeksi miettimään lapsianne, ette kai sekuntiakaan usko, että lapset haluavat tuota? Vai eikö sillä lapsen ajatuksilla ole mitään väliä ja tärkeintä on se oma aikuisen naisen napa?

Ja ennen huutomyrskyä – tämä koskee myös isiä – minä kun olen mies tämä on kirjoitettu isän näkökulmasta.

Nimim. Omistautuva isä 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 36 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

36 vastausta artikkeliin “Äiti, miksi hyppäät heti uusperheeseen lastesi etu unohtaen?”

 • Ihmeiden aika ei ole ohi sanoo:

  Mikä ero on miehellä ja naisella kun on hoppu uuden kumppanin syliin. Serkullani oli erotessa seitsemän lasta ja uudella miehellä kuusi lasta. Kaikki meni uudeksi ja isommaksi. Rakkaus tuli kuin Niagaran putous kerralla kaikki. Se liitto kesti koko Rumban. Elämänarvot olivat yhteneväiset.

 • Vippe sanoo:

  Olen nainen ja tämä entisen mieheni uusperhekuvio täysin samanlainen kuin sinulla. Entisen mieheni ja hänen nykyisen puolisonsa pitää saada joka toinen viikonloppu omaa aikaa, joten kaikki lapset ovat sitten aina samana viikonloppuna heidän talossaan ja taas toisena viikonloppuna toisilla vanhemmilla, kuten minulla. Lasten tarpeita ja oikeuksia olla joskus vain oman isänsä seurassa ei kuunnella. Yhtäkään viikonloppua ei suostuta vaihtamaan. Lomilla myöskin ovat kaikki lapset siellä aina samaan aikaan. Sitten leikitään fantastista uusioperhettä ja postataan instaan kuvia kuinka suurella porukalla on heillä aina niin hauskaa. Lasten mielestä ei aina. Lisäksi kun lapset ovat samanikäisiä keskenään, he leikittävät toisiaan niin aikuisten ei tarvitse vaivautua.

  • Vituttaa sanoo:

   Eikös ole hienoa jos lapset leikkivät keskenään?🙂 Mietippä tilannetta jos bonus vanhempana joutuisit katsomaan lähes 24/7 vierasta mukulaa mikä vituttaa kaikkine eleineen kellon ympäri.. jos lastensuojelu saisi edes siivun ajatuksista tuskin edes saisin nähdä kyseistä lasta enää… No ei ole minun lapsi eikä sen puolesta ongelmakaan.

 • Tutulta kuulostaa sanoo:

  Onko juttu ex-työkaverista?? Naiset on maailman parhaita selittelemään.