Äiti. Ei ole kahta samanlaista äitiä, mutta jokainen yhtä arvokas lapselleen.

Jokaisen lapsen äiti on hänelle se paras, ainutkertainen äiti. Lapsi ei ota paineita siitä, onko häntä imetetty oikein, nukutettu oikein, ruokittu oikein tai sivistetty oikein. Niitä paineita saattavat ottaa äidit ja niitä paineita kasaavat myös muut äidit, mutta lapsi ei niitä paineita äidille aseta.

Äidin hymy on lapsen elämän aurinko. Se valaisee ja antaa lapselle voimaa kasvaa. Äidin hymy tarkoittaa lapselle sitä, että äiti hyväksyy hänet ja näkee hänet. Hymytön ja vihainen vanhempi saa lapsen ajattelemaan, että vika on hänessä.

Jokainen äiti epäonnistuu jollakin tavalla. Täydellistä äitiä ei ole olemassa. Me ihmiset olemme vajavaisia ja me tulemme vajavaisista kodeista, joissa meitä on kohdeltu ketä milläkin tavalla. Äidit huutavat, äidit uhkailevat, äidit tekevät virheitä, äidit katuvat ja äidit sortuvat. Lapsen kannalta kaikkein merkityksellisin asia sortuman hetkellä on se, että äiti pyytää anteeksi. Kaikki äidit eivät osaa pyytää anteeksi, mutta he eivät tee sitä pahuuttaan. Anteeksi pyytäminen olisi hyvä tavoite ja sitä kannattaa opetella. Lapset antavat hirveän paljon anteeksi, kun älyää pyytää.

Äiti on käytännön työnjohtaja. Erittäin usein äidit johtavat operaatiota, johon kuuluvat aamupalat, aamulähdöt, puhtaat vaatteet, puhtaat hiukset, pakatut reput, täytetyt jääkaapit, harrastuskuljetukset, tehdyt läksyt, kokeisiin lukemiset, oksennustaudit, pienet surut, suuret surut, onnettomuudet ja ilon hetket. Äideillä on homma näpeissään pään sisään kirjoitettuna koodina.

Äiti on murehtija. Äiti murehtii pienen lapsen pienet asiat, äiti murehtii aikuisen lapsen isot asiat. Äiti ei lakkaa murehtimasta lapsensa asioista koskaan.

Äitiys ei tee ihmisestä parempaa ihmistä eikä parempaa naista. Se on yksi osa elämää, johon olisi syytä alusta lähtien oppia suhtautumaan niin, että äitiys on täynnä väliaikaisia vaiheita. Pikkulapsiaika on ihan eri tavalla raskas aika kuin teini-ikä ja kodista muuttava lapsi vasta myllerryksen aiheuttaakin. Moni sanoo, että siinä hetkessä näkee kaikkien kasvatusvirheidensä lipuvan silmiensä ohi katkeamattomana nauhana.

Jokaisen äidin omat lapset ovat parhaat ja ihanimmat. Näin sen pitää mennäkin. Koska kuka muu voisi puolustaa omaansa enemmän kuin emo?

Joka tapauksessa jokainen äiti on äitienpäivälahjansa ansainnut. Huono Äiti mietti yhdessä Kultajousen kanssa, mikä olisi hyvä lahja äidille ja me päädyimme tähän:

36202

20 kappaletta timantteja, keltakultaa sekä ametisti, sitriini, granaatti, peridootti, rhodoliitti, topaasi! Sormuksen arvo on 699,- euroa Kultajousen nettikaupassa. 

Jos tämä on sinusta hyvä idea, käy tykkäämässä Kultajousen sivusta Facebookissa. Tykkäyksesi voit käydä osoittamassa täällä.

Sormus luonnollisesti arvotaan. Arvonta tapahtuu tästä julkaisusta Facebookissa tykänneiden sekä tätä juttua kommentoineiden kesken. Osallistua voivat kaikki äidit ja kaikki äitien lapset.

Tämä on kaupallinen yhteistyö, jonka Huono Äiti ylpeänä toteuttaa yhdessä kultajousi_logo_cmyk_taustat

-yrityksen kanssa.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 472 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

472 vastausta artikkeliin “Äidit ovat timanttia ja ansaitsevat timanttia!”