Vai häpeiletkö kroppaasi kavereidenkin kanssa? Nyt on aika hylätä turhat estot ja kompleksit ja antautua alastomuuden vapauttavaan… viileyteen?

Vaikka me naiset nakutetaan paljon vartaloistamme, Suomessa ollaan yleisesti ottaen lunkeja alastomuuden suhteen. Melko moni meistä heiluu pylly hyllyen uimahallin suihkussa, saunassa ja mökkiriennoissa, jotkut teräsmimmit jopa avannossa.

Brittitutkimuksen mukaan kuitenkin vain 20% naisista on tyytyväisiä kroppaansa. Tämä saattaapi silti lähennellä totuutta meilläkin. Samainen Daily Mailin artikkeli kertoo myös, että britit eivät todellakaan tykkää näyttää paljaita peppujaan, edes lähimmille ystävilleen.

Poliittinen korrektius on psykologi David Holmesin mukaan Briteissä pidemmällä kuin koskaan, eivätkä naiset näyttäydy alastoimina edes lastensa edessä. Ilmiö on edennyt, tai siis peruuttanut, 70-luvun villeistä vuosista suoraan viktoriaaniseen kainouteen ja psykologin mukaan jopa sen yli.

Kotona alastomana kekkulointia pidetään riskinä kuulemma jo sen vuoksi, mitä väärinkäsityksiä asia koulussa mainittuna saattaisi mahdollisesti herättää. Hei haloo! Sanoisin, että ongelma tämä on pikemminkin toisinpäin, minkälainen taakka on tulevaisuudessa lapsella, joka ei koskaan näe kotona alastonta ihmistä.

Varsinkin synnyttäneet naiset kokevat jo vähän venähtäneen nahan näyttämisen nolona tai jopa irvokkaana. Jos joku on irvokasta, se on tietokoneella tehty pikselinainen, joka tukehtuisi oikeassa elämässä kuoliaaksi jo pelkkään huokosten puutteeseen, tehdään tämä nyt heti selväksi.

Vaikka olemme saunakansaa, löytyy täältäkin naisia, joita ei todellakaan kiinnosta nakuilla edes kavereiden kesken. Ja sehän nyt on ihan normaalia eikä yhtään välttämätöntä. Jos tästä kuitenkin jollain tavalla muodostuu ongelma vapaa-ajan vieton tai harrastusten suhteen, on se aika ikävää. Ja me voimme kaikki vaikuttaa sen ongelman poistumiseen.

Itsetuntovalmentaja Jo Painter paljastaa naisten itsensä olevan yleensä pahimpia vartalonsa mollaajia. Niinhän sitä tulee usein heitettyä huonoa huumoria asioista, joiden kanssa ei ole sujut. Siinäpä se villakoiran ydin piileekiin, itsensä hyväksymisessä, joka alkaa siitä, että itsensä näkee sellaisena kuin on. Jos peilin ohi ei koskaan kulje alasti tai tekee sen silmät kiinni, on kompleksin ainekset kasassa. Jo Painter kehottaakin naisia laittamaan hiuksia ja meikkaamaan ennen pukemista, jotta vartalonsa katselemiseen tottuu ja sen näkee positiivisemmassa valossa.

Myönnetään, useimmiten on helpompaa olla alasti porukassa, jossa kaikilla on vähän vatsaröllykkää ja raskausarpia. Hiukan haastavamman tilanteesta tekevät ne tosi vartalotietoiset, kuntosalin kanta-asiakaskaverit, jotka kaiken lisäksi ruoskivat itseään koko ajan. ”Syön enää greippiä ja valkuaisia, että saan viimeisetkin sellut sileäksi” -tyyppiset täydellisyydentavoittelijat. Hehän saavat tietenkin viilata itsestään niin virtaviivaisia kuin ikinä haluavat, mutta ajatus, joka väkisinkin herää sen vähemmän virtaviivaisen kaverin päässä on: jos tuo kroppa vaatii vielä tuon mielestä työtä, niin mitähän mahtaa ajatella tästä täystuhosta?

Ja koitetaan muistaa, että varsinkaan tosi väsyneille tai pikkulasten äideille ei ehkä kannata ekana kehua kaikilla treenikuulumisillaan tai taputella tuskaisena olematonta vatsaa.

Yritetään niellä edes joskus ne itseämme koskevat negatiiviset kommentit ja hankitaan kaikki hiukan tilannetajua.

Kavereidenkin kanssa on kiva olla alasti saunassa, tai yhteisissä nakukuvauksissa, kuten artikkelissa esiintyneet naiset lopulta tekivät. Luepas koko juttu täältä ja kerää kaveririnki kasaan kuvauksia varten! Tai no, menkää vaikka saunaan lämmittelemään, tuolla on kylymä!

PS. Eikä haukuta niitä vartaloita lastenkaan kuullen, siitä seuraa kuulkaa vaikeuksia.

PPS. Vauvauinnissa joutuu säätämään uimahallissa alasti kahden edestä.

PPPS. Vetovoima voi hetkeksi väsähtää, mutta ei anneta sen hidastaa menoa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Nakuiletteko koskaan kavereiden kesken?”

  • Piia sanoo:

    Saunominen on kaikille erilaista. Itse nuorena tyttönä lukiossa ja yliopistoporukan illoissa opin sujuvasti sekasaunottelemaan alasti. Porukassa kun oltiin, ei miehilläkään ollut vaikeuksia pitää erektioitaan kurissa, paitsi kun oli pieni sauna ja liikaa porukkaa. Naiset istuivat tietysti miesten syliin. Se ei ollut kivaa enää kun oveen koputeltiin siinä.