On ilo harrastaa yhdessä. Ainakin teoriassa:

”Hikinen Äiti pitää kunnia-asianaan ja kasvatuksellisena tavoitteenaan saada tartutettua lapsilleen liikunnan ilon. Vaunukävelyillä nuo sporttisen äidin uhrit ovat toki lötkötelleet jo pariviikkoisesta, mutta varsinainen harrastaminen on molemmilla alkanut vauvauinnilla.

Uudet liikuntasuositukset ohjeistavat, että lasten tulisi liikkua päivässä kolme tuntia, joista osan tulisi olla sykettä nostattavaa liikuntaa. OMG! Vauvauintihan kestää vain puoli tuntia! Voiko osallistua kuudelle sessiolle kerrallaan?

Asiaan. Vauveleille uintikeikat ovat varmasti eksoottisia ja jänniä. Väsyneiltä vaikuttavat pukuhuoneissa ja ainakin Hikisen Äidin molemmat lapset ovat simahtaneet poikkeuksetta heti kärryihin tai autoon päästyään. Mutta aikuiselle se vasta hikistä hommaa onkin! Tässä muutamia ilon hetkiä mainitakseni:

– Pakkaaminen: ekalla uintikerralla muistat mahdollisesti pakata ajoissa ja tarkistat, että mukana ovat niin omat kuin vauvan tavarat. Uikkarit, vaipat, pyyhkeet, pesuaineet jne. Ja sitten teet kuten minä ja unohdat koko säkin kotiin. Kerjäät tiskiltä lainaan ihanan uimapuvun itsellesi, uimavaipan vauvalle, pyyhkeen (juu yksi riittää varmasti ehhehe heheh anteeksi kiitos) ja shampoon ja kerrot tästä pikku takaiskusta kaikille kanssauimareille. Jotka eivät ennen selittelyäsi ole tajunneet kiinnittää huomiota epäedustavaan uikkariisi, mutta taatusti tekevät niin nyt.

– Päikkärit. Uinti on aina väärään aikaan. Ainakin jossain vaiheessa kautta. Elä sen kanssa. Viimeksi jouduin herättämään vauvan aamupäikkäreiltä uimaan, joka kostautui äkäisenä uintikaverina. Lähdimme altaasta ennen loppulauleskelua. Ethän kuvitellut, että uinnista selviää laulamatta? KAIKISSA vauvaharrastuksissa pääpaino on vanhempien loilotuksella. Elä senkin kanssa.

– Uima-altaassa laulaminen. Ks. edellinen kohta. Jossain vaiheessa siihen turtuu, ja suhteellisen karmeallakin lauluäänellä voi kajauttaa biisejä missä vain. Tästä on muuten katsantokannasta riippuen hyötyä tai haittaa karaokeilloissa!

– Puku- ja kylpyhuoneähellys. Olitpa uimassa yksin vauvan kanssa tai toisen aikuisen kanssa, on pukkarissa ja suihkuissa toimiminen aluksi ihan mahdottoman hikistä hommaa. Mihin sen vauvan nyt voi laskea? Entä jos se luiskahtaa lattialle? Tai pissaa tai kakkaa nakuna pukuhuoneeseen/kylpyhuoneeseen/saunaan/syliin? Kaikki paikat ovat täynnä vauvoja ja säheltäviä aikuisia. Lohdun sana: Tämä helpottuu muutaman kerran jälkeen.

– Uittaminen ja sukelluttaminen eli se varsinainen harrastaminen on jännää vauvalle, mutta megajännää aikuiselle. Varsinkin ensimmäisen lapsen kanssa, ja alussa. Minityypin ohjailu aiheuttaa vakavia jäkitystiloja käsivarsiin, hartioihin ja niskaan. Yhtäkkiä se kuusikiloinen tuntuukin tosi painavalta, veden kellutuksesta huolimatta.

Listan lisäksi hikikarpaloita otsalle voivat aiheuttaa myös imetys/muu ruokinta, äitikollegoiden kanssa alasti hengailu, lapsen oikein pukeminen uinnin jälkeen… Onhan näitä. Aina on ilo harrastaa yhdessä.

Miten teillä on vauvauinti sujunut? Olenko ainoa sählääjä? Kerro toki, vertaistuki paras tuki! ”

– Hikinen Äiti

PS: Kyllä, se on sen arvoista. 2,5-vuotias esikoinen rakastaa vettä ja uimahallireissut ovat ehdottomasti tekemisten aatelia.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia