Aina sitä ei vaan tunne oloaan viehättäväksi. Äitiys voi ainakin hetkeksi muuttaa olemusta hillitympään suuntaan. Ihminen voi jopa menettää pyllynpyörityksen taidon!

Ennen etenit kadulla kuin Marilyn Piukoissa paikoissa konsanaan, halliten täysin ”hyytelöä jousilla” -tyylin? Tarakka saattoi olla toisinaan isompi, joskus pienempi, mutta aina se seurasi keinahdellen perässä, uskollisen, täydellisesti trimmatun puudelin lailla.

Äiti-elämänvaiheessa harppoo lantio levällään. Kun koitat asetella jalkoja entiseen tapaan, tuntuu että lonkissa luiskahtaa jokin sijoiltaan, tai sitten keikut (maltillisilla) koroilla kuin kuumeinen kirahvi.

Kauhutarinat synnytyksen jälkeen leviävästä lantiosta taitavat ollakin totta. Ilmiö ei ehkä toitota olemassaoloaan peilistä, mutta ilmenee musertavan selkeästi liikeradan rajoittumisella. Pyhä pyllynpyörittäjä sentään! Sanokaa nyt, että tämä tarkoittaa sitäkin, että tulevaisuudensuunnitelmat twerkkauksen seniori-starana ovat mennyttä?

Ja vaatteet sitten! Mitä oikein tapahtuu?! Aivan kuin seuraisi hidastettua auto-onnettomuutta vierestä, voimattomana puuttumaan siihen millään tavalla.

Rämmit järkevillä koroilla syvällä pitkien villatakkien ja tunikoiden suossa. Ainoat kriteerit talvitakille ovat, että se peittää perän, mahdollistaa muksun perässä juoksemisen eikä herätä liikaa ostarin deekujen huomiota. Lämmin vuori ja ja likaa (ja kaljaa) hylkivä pinta ovat pelkkää plussaa.

Tämä ei ole pelkästään paino- tai itsetuntokysymys. Aivan kuin sairaus olisi vallannut mielen ja muuttaisi väkivalloin epäkäytännöllistä mutta vetävää minää  mammamaiseksi. Olet alkanut arvostaa mukavuutta seksikkyyden sijaan! Ampukaa just nyt!

Ei äitityyli ole valinta. Se on salakavalasti tietään eteenpäin syövä tila, joka saa ravintonsa ah-niin-venyneistä veluuriverkkareista, mukaviksi kuluneista neuletakeista, ergonomisista sandaaleista ja kuosillisista huiveista. Isoista ja pienistä huiveista, joilla verhotaan vuoroin allit, vuoroin pystyssä sojottava pese ja peitä -tukka.

Pärstään ei kannata paneutua eikä R-sanasta ei kannata puhua ääneen. Ne voivat innostua lisääntymään, jos niiden nimen mainitsee.

Mikä sitten on viehättävyyttä, johon voi täysin itse vaikuttaa? Miljoonan dollarin hymy, raikas ja räiskyvä persoona vai? No joo, ehkä se raikkaus. Hyväntuoksuinen hengitys ja hoidetut hampaat vetoavat naisiinkin, joten varmaan sitten ukkoonkin.

Kun tänään lähestyt poloista puolisoa virttyneissä verkkareissa ja ajat sitten muotonsa menettäneissä tissiliiveissä, pidä huoli, että ainakin hekumalliset henkäisyt tuoksuvat raikkaalta…

20160827_200903

Voit osallistua Läkerol Dents -tuotepaketin arvontaan Huonon Äidin Facebook-sivulla tai nyt ja tässä kommentilla kuin kommentilla.

PS. Tämä on Huonon Äidin ja Cloettan kaupallinen yhteistyö, jonka hyödyt testataan tänä iltana.

Kilpailun järjestäjä Cloetta Suomi Oy maksaa arpajaisveron. Voitot toimitetaan vain Suomessa sijaitseviin osoitteisiin. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuhun tavaraan tai palveluihin.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Onko vetovoimasi kärsinyt inflaation?”

 • Maatunen sanoo:

  Tämä on niin totta! Välillä yritän ahtaa farkut jalkaan, mutta ne ovat jalassa just sen aikaa, kun ollaan ihmisten ilmoilla. Meikäläinen on itseasiassa elämänsä kunnossa tällä hetkellä, mutta silti mukavuus vaan vie voiton. Ehkä tämä väsymys ja jatkuva hälytystilassa eläminen saavat mamma-ilmiön aikaan. Koroista en kuitenkaan ole luopunut, kipitin 14cm nilkkureissa synnärillekin… jostain on pidettävä kiinni, ettei ihan muutu pelkäksi mammaksi. Tahdon säilyttää edes hitusen siitä itsevarmasta, vetävästä ja peba keinuen kävelevästä kuumiksesta, joka olin ennen mammautumista.

 • Jenni h sanoo:

  Tänne heti 😀

 • Nöppis sanoo:

  Korko max 3 cm ja vaihto takaisin tossuihin mahd. pian!

 • Tepa sanoo:

  Niin totta!

 • hemuliina sanoo:

  Olen aina pitänyt enemmän niistä maltillisista koroista ja tiimalasi-mallinen kun olen ei lantionikaan ole mihinkään muuttunut, mutta nämä rinnat! Imetän tytärtämme, joten rinnoistani tuntuu tulleen hänen yksityisomaisuuttaan. Ne ovat niin herkät, että välillä en tiedä miten päin olisin. Kaikki vaatteet tuntuvat pahalle, mutta myös vähäinenkin veto tai viileys tuntuu pahalle, joten jotakin on pakko pukea. Virttyneet muodottomat T-paidat ovat pop:tuntuvat vähiten pahalle ja toimivat myös visuaalisena karkotteena miehelleni. Hän kun tykkäisi myös katsella muhkeita ryntäitäni, mutta aristuksen takia niitä tosiaankin saisi vain katsella… Sitä päivää odotellessa, kun heruminen tuo taas mieleen muutakin kun maitotahrat paidassa.