Koska Huono Äiti on kaikkien maallisten taitojen erityisasiantuntija, myös vierestä ajaminen eli ns. pelkääjän paikalta neuvominen onnistuu tosi upeasti. Siltä varalta, että joku istuu kuskin vieressä ääneti ja huulta pureskellen, tässä ohjeet oikeaoppiseen vierestä ajamiseen:

1. Neuvo kuljettajaa koko ajan samaan tahtiin kuin itse havainnoit liikenteen tapahtumia. Kuten: valo vaihtuu, varo jalankulkija, traktori oikealla, jarruta, pysähdy, käytä vilkkua, muista pyyhkimet, takaa tuleva aikoo ohittaa ja niin edelleen ja niin edelleen.

2. Ota ohjia myös omiin käsiisi. Voit aina tarttua esimerkiksi tuulilasinpyyhkimen viikseen jos kuljettaja ei käytä mieleistäsi tihkukytkimen nopeutta.

3. Näytä selvästi, että arvioit ajosuoritusta koko ajan niin, että kuljettaja joutuu yllätyksekseen jatkamaan autokoulua eliniän tai ainakin niin kauan kuin liitto kestää. Polje näyttävästi jalkaa konehuoneeseen, huokaile, arvostele ääneen tai peräti hauku jos kuljettaja tekee virheen.

4. Muista sanoa kuljettajalle aika ajoin, että nyt auto pientareelle, nyt en kestä tätä enää. Minun on pakko jatkaa ajamista, koska pelkään kyydissäsi. Se kummasti parantaa onnellista (avio)matkantekoa.

5. Kun teet kaikki aiemmat vaiheet, valmistaudu siihen, että pelti rytisee heti kun et ole neuvomassa. Kun kuljettaja tottuu jatkuvaan kartanlukijan läsnäoloon, ei yksinajamisesta tule enää yhtään mitään. Kuljettajasta tulee sinun koulimasi tyhjä kuori, joka ajosuorite menee heti metsähallituksen puolelle ilman sinua. Joskus kuljettajat myös menettävät hermonsa ja pistävät vierestä jäkättävän muijan kävelemään sateeseen, mutta onhan se riski kaiken tämän arvoista.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Vierestä ajamisen taito”

  • Don Freedom sanoo:

    Nalkuttaminen on henkiselle väkivallalle samaa kuin avokämmenellä ”ojentaminen” tai töniminen: hyvä alku.

  • hmmm sanoo:

    Jaa, ukkos pitää vielä kuskatakin sua. Säälittävää…