Huono Äiti sai avautumisen:

”Mulla oli menoa tälle aamulle, joten päätin heittää lastani autolla kouluun samalla. Tottumuksen mukaan hidastin kun lähestyttiin koulualuetta. Näin, kun kaksi pientä keltanokkaa seisovat suojatien edessä, mutta katsovat sinne tänne jutellen, eivätkä ole ylittämässä suojatietä. Tarkasteltuani tilanteen ja kun olin ylittämässä korotettua suojatietä, takanamme ajanut auto käänsi rattinsa vastaantulevalle kaistalle meitä ohittaen ja kääntyi kouluun johtavalle tielle, kovalla vauhdilla. Vastaantulevalla kaistalla oli muutama auto tulossa kauempana.

Tyrmistyneenä ajoin auton mukana, koulun suuntaan, sillä auto jatkoi matkaansa kaahaamalla lopun matkaa. Auto kääntyi ja parkkeerasi koulun viereiselle päiväkodille ja auton kuljettaja astui ulos. Tööttäsin hänelle tiukka ilme kasvoissa, hän katsoi minuun päin ja siinä hetkessä näytti ymmärtävän mitä typerää tuli kiireessä tehtyä. Kyydistä hyppäsi kolme pientä leikki-ikäistä lasta.Komppaan häntä täysin. On takuulla raskasta pestä, pukea ja syöttää lapsikatraan aamuisin ennen kuin pääsee viemään hoitoon ja siitä jatkamaan pää kolmantena jalkana töihin.

Silti, kiire töihin (joka toistuu päivittäin) ei ole syy liikenteen vaarantamiseen, varsinkin paikassa, jossa lapset opettelevat liikenteessä toimimista turvallisesti. Montako sekuntia tämä isä olisi saanut ajamalla vastaantulevalle kaistalle ja kaahaamalla lopun matkaa kouluun johtavalla tiellä? 15 sekuntia? Tuskin minuuttia, mutta uskomus siitä, että kaahaamalla ehtii, on lopulta harhaa. Siinä hän vaaransi muiden, mutta myös riskeerasi oman ja kolmen lapsensa turvallisuuden. Hän halusi varmaan olla hyvä työntekijä, johtaja, yrittäjä tms., mutta minä haluan pitää lapseni kuin muidenkin lapset hengissä koulutiellään.

Vanhemmat, voidaanko käyttäytyä ihmisiksi liikenteessä, jotta lapset voivat jatkossakin kävellä kouluun turvallisesti?”

Nimim. Tyrmistynyt äiti

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Vanhempien kaahaus koulun porteilla tappaa vielä jonkun lapsen”

 • Puuttukaa sanoo:

  Yllätys et oli mies, todennäköisesti on äkkipikainen kotona myös! Itse olisin rekkarin perusteella tehnyt ilmoituksen, vaaransi muiden ja omat lapset

  • Just näin! sanoo:

   Arvaan, että tämä mies myös autossa valittaa ääneen miten muut ajaa. ”Pois tieltä! Mene, mene,
   MENE, sa*tana!” Nähty on, aika montakin kertaa valitettavasti. Ihan ihmeellistä touhua tuo ohittaminen suojatien kohdalla, en vaan tajua! Suojatien kohdalla pysähdytään syystä! Olen itse monta kertaa melkein jäänyt auton alle kun tällainen ”sankari” on päättänyt ohittaa edessä olevaa autoa, jalankulkija ei välttämättä näe että toisen auton takaa yhtäkkiä ilmestyykin auto joka on ajamassa päälle, eivätkä ne hitaasti sieltä tule, vaan raivokkaasti kun on muka niin kova kiire. Ajokortti näiltä pois!

 • Taimi sanoo:

  Täsmälleen samaa mieltä.