Hommaa riittää kotona ja duunissa. Välillä vähän liikaakin… Kuulostaako tutulta, työpaikan ja kodin ja päiväkodin ja koulun välillä suhaava äiti?

– Käsilaukustasi löytyy tutti ja vaippoja. Myös töissä. No, ainakin olet varautunut kaikkeen!

– Kun kaivat esiin käyntikorttiasi, laukusta lentää lapanen, välipalakeksejä, käytettyjä nenäliinoja ja se tutti.

– Olet jatkuvasti liikkeellä niin tiukalla aikataululla ja aina myöhässä, että et oikeastaan enää edes tiedä oletko sittenkin ajoissa, tai väärässä paikassa.

– Olet aika usein siellä väärässä paikassa. Ei mitään hätää niin kauan kun olet kuitenkin päiväkodilla ennen kuin se menee kiinni!

– Tiedät tasan tarkkaan milloin tulee seuraava bussi ja ehtiikö sillä siihen junaan, mihin haluat. Tai osaat ulkoa sen, mitkä valot vetävät ja milloin, ja osaat valita nopeimman ajoreitin vaikka unissasi.

– Vähän tuntuu siltä, että ehkä useimpina aamuina lähdetkin unissasi..

– Viet myyjäisin pakastepullia. Joo ihan itse leivoin…

– Olet kärppänä varaamassa talkoovuorot, että varmasti saat ne pullat, etkä joudu seisomaan kanttiiniin tai täyttämään voileipiä.

– Varaat kärppänä myös vasukeskusteluajat ja vanhempainvartit. Et todellakaan pääse paikalle milloin vain!

– Mitkään valokuvahaasteet tai vastaavat eivät onnistu. Joo kiva idea ottaa lapsesta kuva joka torstai, mutta ethän sinä muista! Ehkä joka kuukausi…tai, joka vuosi… Onneksi on päiväkoti- ja koulukuvat, riitäähän ne!

– Sovit tapaamiset heti työpäivän päälle. Sillä kun olet kotona, et tosiaan lähde sieltä enää minnekään!

– Pystyt meikkaamaan missä tahansa. Liikennevaloissa, raitiovaunussa, varmaan vuoristoradassakin onnistuisi. Eikä meikkaaminen vie kuin kolme minuuttia!

– Suurinta luksusta on se, kun pääset yksin kauppaan ruokaostoksille. Tai saat olla kotona. Yksin.

– Töissäkin on mahtavaa olla ensimmäinen tai viimeinen – ihana työrauha!

– Syyllistäjiä riittää, mutta turha yrittää. Tiedät, että saat elää elämääsi kuten haluat, ja että sinulla saa olla muitakin kiinnostuksen kohteita kuin lapsesi.

– Et välitä jos et ole pessyt hiuksiasi. Nukkuminen on tärkeämpää kuin puhdas tukka. Kuivashampoo pelastaa (vaikka koko työviikon putkeen!)

– Istut neukkarissa palaverissa, ja näytät ammattitaitoiselta. Oikeasti et pysty ajattelemaan mitään, koska sinulla on niin paha korvamato Ryhmä Haun tunnusmusiikista.

– Feikkaat yllättävää vessahätää, jotta pääsisit hetkeksi piiloon ja omaan rauhaan. Kotona…ja töissä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia