Oi ihanaa, maaginen lapsuuden joulu! Lopulta sen saa kokea uudelleen oman lapsensa kautta, kun vauvasta on tullut taapero!

Totuus on kuitenkin ihan muuta kuin lasten säihkysilmiä ja karkelointia kuusen ympärillä.

Joulukuusi

Joulukuusi on kaunis ja tekee tunnelman! Paitsi että kun taapero koristelee, niin kaikki koristeet ovat yhdessä kohdassa. Äidin silmiä särkee epäsymmetria, mutta eihän niitä raaski siirtää, kun toinen niin tosissaan auttaa…jos ihan vähän siistii kun lapsi ei näe…

Tai jos lapsi on enempi tuhoamisen kuin rakentamisen perään, hän kiskoo koristeet pois, syö lameet ja yrittää kiivetä kuuseen, kenties kissa rikostoverinaan. Seuraus on, että ainakin toinen oksentaa lametta matolle.

Joulupukki ja tontut

Lapset rakastavat joulupukkia! Ainakin jos rakastaminen tarkoittaa paniikkia lähentelevää pelkoa! Ikkunoista kurkkivat tontut ovat oikeasti kauhistuttavia nekin, ja jo pelkkä ikkunan avaaminen tuulettamista varten saa taaperon huutamaan kauhuissaan. Kivaa joulua lapseni, sinua väijyy tällaiset oudot pikku otukset, ja jos toimit oikein, kummallinen partasetä tulee kotiisi ja joudut istumaan hänen syliinsä ja laulamaan!! Ei ihme jos pientä aattona ahdistaa!

Lahjat

Lahjojahan lapsi haluaa, ja läjäpäin. Jostain syystä tonttuverstaalla tehdään varsinkin piipittävää, ujeltavaa, tuuttaavaa, kilisevää ja kaikin mahdollisin tavoin mökäävää lelua. Sitä kakofoniaa sitten kuunnellaan koko joulu. Tai jos ollaan unohdettu patterit, ei kuunnella, vaan kuunnellaan parkua. Ah joulun ihana rauha!

Jouluruoat

Jouluruoista voi olla montaa mieltä, mutta ei sinänsä yllätä, että ne eivät välttämättä maistu pienelle lapselle. Porkkanalaatikko, liukkaat kalat ja sinapilla hunnutettu kinkku eivät oikein ole sitä lapsiystävällisintä ruokaa… Siihen kun vielä lisätään aaton jännitys ja se, että pöydässä istutaan pitkään, takaa sen että taapero saa hepulin/ nukahtaa/ pysyy käynnissä vain pukin odotuksen aikaansaamalla hermostuksella ja liiallisella pipareiden järsimisellä.

Niin ja ne piparit. Niitäkään ei saa syödä ja puuron päälle ei saa laittaa kanelia ja voi hyvä ihme kun nykyään koko joulu on täynnä kaikkea suunnilleen myrkyllistä!!! Turvallisinta on vetää pelkkää lanttulaatikkoa.

Ohjelma

Äidille on tärkeää nähdä Lumiukko. Lapsi ei arvosta sitä yhtään, se on hidas ja tylsä ja outo eikä ollenkaan taianomainen. Katso nyt! Katso nyt kun Lumiukko lentää, äiti kehottaa ja lapsi kiemurtelee pakoon. Todennäköisesti kohti piparivatia. Äiti huutaa älä kulta syö ne on myrkyllisiä ja miettii että mihin tämä maailma on oikein mennyt ja miksi joulu on tällainen?

Hautausmaareissut ja joulukirkot eivät lasta nappaa. Luvassa on taas tuskastunutta kiemurtelua, pakoon säntäilyä ja huutoa. Parasta kuitenkin on, jos lapsi järjestää itse ohjelmaa jouluun, kuten tunkemalla pähkinän nenäänsä niin syvälle, että siitä seuraa päivystyskeikka! Toisaalta, ensiavussa on jouluisin ihan omanlaisensa tunnelma – mutta ei nyt viitsitä tästä perinnettä tehdä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Totuus joulusta taaperon kanssa”

  • Tonttu Rentonen sanoo:

    Voi hyvän tähen sentään, miten Joulusta voi saaha nuin ressaavan?

    Ei lapsia niillä tontuilla pelotella pidä, vaan kerrotaan lapsen iän mukasesti kivoja tarinoita. Tontut on meillä kaikki lapset mieltäneet mukaviksi, lepposiksi, hassuttelijoiksi. Tontut tuo karkkia ja saattaa ne jotain kepposiaki tehä, mutta koskaan ne ei ole ilkeitä. Joka joulu saunotaan sauna tontun kanssa yhdessä ja lauletaan ”heitetään löylyä lissää, eihän tämä tunnu missään..” Ja kummasti herkkuja häviää yön aikana kipoista ja kupeista. Kukahan lienee käy herkuttelemassa?😉😁

    Ja joulu ruuan rinnalle sitten vaikka sitä makaronilaatikkoa tahi nakkeja. Eikä lapsia tarvi sen pitempää pitää jännityksessä, helpoimmalla itekki pääsee kun sitä lahjojen jakoa ei tarvi ilta myöhään ootella. Siinäpä saavat sitten heti leikkiä monta tuntia uusilla leluilla ja se yleinen häsääminen jää pois.

    Mukavaa ja rentoa joulua kaikille🎅😁