Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Juustoportti.

Ihannemaailmassa aloitat päiväsi viherpirtelöllä, kaurapuurolla ja tuoreella hedelmällä. TOSIELÄMÄSSÄ meidän on pakko etsiä ratkaisuja, jotka ovat arjenkestäviä ja silti hyviä.  Sokerivuori aamupalalla on tutkitusti huono juttu elimistölle, koska se nostaa verensokerin nopeasti ja räsäyttää sen alas myös nopeasti. Pidetään tässä elämässä suklaat ja herkkuhetket ihan erillään jokapäiväisestä muonasta!

Englantilaislapsia seurannut tutkimus huomasi, että Englannissa lapset syövät aamiaisella jo puolet päivän sokerikiintiöstään. Lapset saivat yli 10 grammaa sokeria aamulla juomina, hilloina ja muroina. Suomessa tutkimustieto tukee myös sokerin vähennystarvetta ruokavaliossamme. Tiedätkö, kuinka paljon sokeria on mehussasi, siinä patukassa, jonka nappasit autoon, muroissa, valmissmoothiessa tai kaikessa siinä, joka ei ole herkutteluhetken suuri aarre vaan ihan tätä arkimuonaa?

Siksi tämä on kova juttu. Sokeroimaton jogurtti, joka ei maistu sokerittomalta? Sokeroimaton jogurtti ilman makeutusaineita? Sokeroimaton jogurtti, joka kelpaa myös nirsommille lapsille? Tämä! Ja testiin!! Huonon testiryhmä maisteli Hyvin-sarjan, kaikki mitä löysimme hyllyistä.

 

Makuina testattiin Hyvin -tuotesarjan banaani-, luumu, ja mangojogurtteja, sekä jälkkäriksikin sopivaa Hyvin banaani-appelsiinirahkaa.

Uusi lempijogurtti löytyi heti, 150 gramman mangopikari oli testikeittiön hitti. Tähtiä 5/5, asteikko oli hyvästä tosi hyvään.

Ammattimaiset maistelijat kuvasivat Hyvin jogurtteja ja rahkoja mm. näin:

“Koukuttaa.” “Ei liian makeita.” “Pehmeä, samettinen, sopisi vauvallekin.” “Menee hyvin alas, helppo syödä.” “Namia.” “Kiva väri.””Mangoinen ja tosi hyvä.”

 

Pakkaukset olivat erityisesti äidin mieleen, mutta keräsivät paljon kehuja myös lapsilta: “Ihana luontopaketti!”

Eikä se sokerittomuus ollut mikään ongelma, ei sitä edes huomattu kuin vasta maistelun jälkeen pakkauksia tutkiessa:

“Ei ihme ettei maistuu liikaa sokeri, äiti, tässä lukee että sokeroimaton!”

Mangojogurtti loppui samana iltana kesken ja sitä haettiin seuraavana päivänä lisää.

Hyvin-jogurtit ovat Juustoportin kehittämät aidosti sokerittomat ja ilman makeutusaineita valmistetut jogurtit. Juustoportti on perheyritys Suomen Jalasjärveltä, yrityksellä on jo 50-vuotiset perinteet.

JA NYT: kommentoi perusaamupalasi tähän juttuun (kahvia, kahvia ja pullaa, puuroa, ei mitään, jogurttia tai mitä vain), osallistut 50 euron kaupan lahjakortin arvontaan! Kortilla voit ostaa lähikaupastasi Hyvin-jogurttia testiin!!

Lisätiedot: https://www.juustoportti.fi/hyvin_jogurtit

Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Juustoportti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 107 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

107 vastausta artikkeliin “Sokkotestin tulos: lapset eivät erottaneet Hyvin-jogurttia sokeroimattomaksi”

 • JennaO sanoo:

  Kahvia, kahvia, lisää kahvia ja työpisteen äärellä banaani! 😀

 • Donja sanoo:

  Kaurapuuro mikrossa, joukkoon itse tehtyä hilloa ja raejuustoa. Mukillinen kahvia ja pari palaa ruispaahtoleipää juustosiivuilla.

 • Sannamarianna sanoo:

  Puuroa ja kahvia.

 • Dieetti sanoo:

  Noissa jugurteissa on tosi paljon sokeria. Markkonointikikkana tuo sana ”sokeroimaton”. Se sokeri tulee aineksista luontaisesti. Prosentit on miltei samat kuin ”sokeroidussakin”. Tuoteselosteesta löytyy.

  • ravintoarvot sanoo:

   ^ Nimenomaan. Nuihin laktoosittomiin tuotteisiin saadaan ”luontaisia sokereita” pilkkomalla laktoosi glukoosiksi ja galaktoosiksi. Joskus tämän pilkotun laktoosin pitoisuutta myös lisätään, että saadaan makeutta. Tuote voi silti olla ”sokeriton” ja ”makeuttamaton” eikä se näy muualla kuin ravintoarvoissa joita ihmiset eivät osaa lukea ja suhteuttaa. Silti vaikutukset lihomiseen, diabetekseen ym. ovat samat kuin valkoisella sokerilla.

 • nuppu sanoo:

  Taapero pakottaa syömään puuroa, sillä ei voi syödä mitään mitä ei ole hänen lautasellaan tai neiti saa raivarit.

 • Minelli sanoo:

  Ei mitään, kahvilla mennään :/