Mitä näillä keleillä tarvitaan? No vedenkestävä saapas, joka ei hidasta menoa eikä palelluta pieniä varpaita.

Oletko koskaan yrittänyt juosta loskasohjossa tai hyppiä vesilätäkössä kumisaappailla? Entäs kun niiden sisällä on pohjalliset, sukat ja villasukat? On muuten melko hikistä hommaa. Pysyivätkö jalat lämpöisinä? Eivät muuten muksujenkaan.

Suomen säähän on joskus ihan kerpeleen vaikea löytää oikeanlaisia jalkineita, varsinkin jos olet lapsi ja vietät puolet päivästäsi ulkona säässä kuin säässä. Viikko sitten maassa oli hanki, nyt pelkkää vettä. Olettekos muuten huomanneet, että päiväkotien pihat ammottavat nyt tyhjyyttään, vain syvimpien vesilätäköiden ympäriltä löytää räpylöitään läpsyttelemästä parven mukuloita?

Tähän säähän sopivan kengän pitäisi siis olla leikki-ikäiselle kevyt, lämmin ja täysin vedenkestävä. Kuinkas sattuikaan, Viking Thermo Ultra lämpösaapas voi näyttää kumisaappaalta, mutta se on oikeasti keveä BASF Elastopan® polyuretaanisaapas, joka pitää jalat lämpöisinä ja kuivina mutta mukavasti menossa mukana.

20161124_154849

Saapasta valmistettaessa siihen syntyy miljoonia pieniä ilmakuplia, jotka tekevät siitä puolet kevyemmän kuin PVC:stä valmistetun saappaan, mutta lähes kolme kertaa lämpimämmän. Ilmakerroksethan ne pitävät meidät lämpimänä myös kerrospukeutumisessa. Jalan ympärille jäävä ilma ylläpitää lämpöä kengässä ja myös sen rakenteessa. Lisälämpöä antaa vielä pehmeä villasekoitevuori. Saappaan polyuretaani pysyy joustavana ja mukavan tuntuisena jalassa jopa -20 asteen pakkasessa, joten se ei hidasta leikkejä tai loikkia missään säässä.

Kostea ja kylmä ilma on omiaan ylläpitämän flunssapöpöjä ja nuhaa voimissaan pitkiäkin aikoja, bakteerit ja virukset kun viihtyvät kylmässä. Lämpimät, kuivat jalkineet ja vaatteet ovat ihan ehdottomat, paitsi jalkojen, myös yleisen terveyden kannalta.

Päiväkodinkin vaateruljanssi helpottuu hiukan, kun naulakossa ei tarvitse aina säilyttää sekä talvi- että kumisaappaita ja isoa kasaa villasukkia. Vekarat saavat itse vedettyä tilavalestisen saappaan sujuvasti jalkaansa. Lämpösaapas on oiva korvike kinoksiinkin, vaikkapa pesussa oleville talvikengille. Tukeva ja tarkoitukseen muotoiltu pohja pitää askelen vakaana eikä lapsen tarvitse liukastella.

20161124_155002

Paljon tavaraa kuluttavana lapsiperheenä on ihan kiva tietää, että hankauksen ja kulutuksen kestävä BASF Elastopan® polyuretaani on ympäristöystävällistä ja hajoaa luonnossa. Värejä löytyy ihan joka makuun ja haalariin sopivaksi. Ei muuten huono vaihtoehto vanhemmillekaan niihin hermoja ja voimia vaativiin päiväkotipatikointeihin.

Jos lapsesi viihtyvät lätäköissä, tykkää Facebookissa tai kommentoi tähän, niin me arvomme kaikkien osallistujien kesken yhdet Viking -kengät. Mitkä kengät sinä valitsisit täältä?

Tämä on Huonon Äidin ja Viking Jalkineiden kaupallinen yhteistyö. Huono Äiti ehdotti yhteistyötä Vikingille, koska Vikingin kengät eivät olleet koskaan hajonneet kankaasta eivätkä päästäneet vettä läpi lapsen sukkaan kovassakaan kulutuksessa. Kenkäkumppanivalinta on siis mitä suurimmassa määrin kokemuspohjainen.

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 51 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

51 vastausta artikkeliin “Saapas, joka ei ole saapas”