Vihaan paksuja reisiäni. Niin sanottiin vauvan bodyssa ja maailma nousi nettiraivoon. Body vedettiin markkinoilta ja jäljelle jäi kysymys: onko vauvan läskistäminen vain hauskaa pilaa vai vakavan asian huippu?

Jos naiset joka tapauksessa viettävät 31 vuotta elämästään dieetillä, vauvan body oli silloin itse asian alkujuurella. Vai oliko? Yhä nuoremmat lapset saavat kuulla olevansa liian paksuja tai väärän kokoisia milloin mistäkin paikasta. Lapset vertailevat itseään toisiin lapsiin ja omaan peilikuvaansa. Nykyihanteen mukaan hoikka on parempi kuin pullero, tätä todistavat monet tilastot erilaisilla menestyksen mittareilla tehtyinä. Erilaiset keksutelupalstat -paitsi tämä, kiitos siitä  – ovat täynnä keskusteluavauksia siitä, miksi toinen vauva on pullea ja toinen vähemmän pullea. Äidit etsivät vauvan reisille selitystä omasta ruokavaliostaan tai vauvan aikaisesta liikkeelle lähtemisestä ja liikkumattomuudesta.

Että siinä mielessä vauvan läskimakkaroita ivaava vaate on ihan ajassa kiinni, tällaisia me ihmiset olemme. Vauvojenkin pitää olla missin mitoissa. Facepalm.

Terv. Huono Äiti, joka joi vauvana pelkkää kermaa ja oli niin läski, että hädin tuskin pääsi kääntymään matolla.

Miten saada lapselle syömishäiriö? Täältä ohjeet.

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Saako vauvaa sanoa läskiksi?”

 • Pulleroiden äiti sanoo:

  Nuorimmat lapset olivat ennen liikkeelle lähtöään varsinaisia possuja. Siitä saikin kuulla, etenkin toisilta äideiltä; ”eikö neuvolassa ole sanottu, että sitä pitäisi laihduttaa?!” Miten laihdutat täysin rintaruokinnalla olevaa vauvaa?
  Itse en asiasta stressannut, kun tiesin, että kun lähtevät liikkeelle (ihan ajallaan) niin ylimääräinen pulluskakin lähtee, ja näin myös kävi. Nyt ovat hoikkia ja urheilullisia 10v ja 14v.
  Yhdessä joskus ihaillaan vauvakuvia ja positiivisella tavalla kommentoidaan sitä, miten suloisia palleroita silloin olivat. 🙂

 • -E- sanoo:

  http://www.feissarimokat.com/2015/03/apua-vauvani-ei-jumppaa/

  Eihän tuossa ihan vauva enää ole ja toivottavasti kyseessä on pila..