”Onko ryhmässä ihmisiä jotka on tulleet raskaaksi yli kahden vuoden yrittämisen jälkeen. Uskon että toisten kokemuksista on hyötyä monille ja kun asiaa mietin tulit ensimmäisenä mieleen”, kirjoittaa J ja olkaa hyvä, kommenttikenttään saa vastata joko omalla nimellä tai nimimerkillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 60 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

60 vastausta artikkeliin “Raskaaksi tulemisen vaikeus?”

 • Tuhri sanoo:

  Täällä kolme lasta tekemällä tehty. Ovuloin satunnaisesti, niin ollut teinistä asti, kierrot sellaista 45-120pv ilman mitään tolkkua.

  Ensimmäistä puuhattiin kolme vuotta, luomuna tärppäsi. Seuraavaa kolme vuotta, luomuna tuli. Kolmatta kaksi vuotta, clomit 3kk, 2kk tauko, 3kk clomit ja sen jälkeen tokasta ei-clomi-kierrosta tärppäsi.

  Turhauttavaa kun olin haaveillut saavani lapset pienellä ikäerolla, mielellään ensin kaksi ja muutaman vuoden päästä toiset kaksi. Ja se hiton jatkuva pettyminen vuosien ajan. En tiedä halutaanko enää lähteä siihen pettymisen kierteeseen. Vanhin 11-vuotias, nuorin 7kk. Että se siitä pienestä ikäerosta.

 • Bioado sanoo:

  1992 jätettiin ehkäisy pois, 1997 kolme inseminaatioyritystä, joiden jälkeen adoptio vireille. Vuoden 1999 alussa adoptiopaperit oli juuri lähdössä eteenpäin, kun huomasin olevani raskaana. Eli 7 vuotta meni siihen proggikseen . Toinen lapsi adoptoitiin eikä jätetty ehkäisyä pois.

 • Saara sanoo:

  Kannattaa tutkituttaa kilpirauhasen toiminta, jos ei tärppää.

 • Kolme muksua sanoo:

  Yli kahden vuoden yrittämisen jälkeen hakeuduimme tutkimuksiin ja syynä selittämätön lapsettomuus. Esikoinen sai alkunsa ensimmäisestä inseminaatiosta ja toinen päälle vuoden kuluttua esikoisen syntymästä kolmannesta inseminaatiosta. Kolmas olikin luomuyllätys, raskaaksi tulin yllättäen luomusti toisen lapsen ollessa puolivuotias

 • IVF/ICS14 sanoo:

  7 vuottahan siinä meni. Jos sanoisin että toisesta haavelein oikeasti, aika näyttää montako vuotta menee lisää. Lastenhankinta siis nyt jo kestänyt 10v. Ikää 29v. Lapsettomuushoidoilla saatu tuo ainokainen, rakas tytär.

 • Aikaa otti sanoo:

  Vuosia meni enemmän kuin kaksi. Minulle suositeltiin hormonihoitojakin. Siihen sanoin jos ei luomusti tule niin ei ollut tarkoitus. Toivo oli heitetty sivuun tämän suhteen, seksikin arkipäivästynyt. Kunnes olut wi enää maistunut työkavereiden kanssa, ajattelin jotain on tapahtunut. Niin olikin, olin raskaana 8 vuoden jälkeen. Ilmeisesti suorittamisesta piti päästä eroon. Onnea yritykselle ja unohtakaa tekwmisen pakko. Toinen tuli vieläkin helpommin. Ikäeroa pojilla on vuosi ja 5 kk. Eli kakkonen napsahti jotakuinkin jälkitarkastuksen jälkeen. Se olikin sitten työläs aika, mutta nyt nuo on kaverukset.

 • JP sanoo:

  Molemmat luomuna kahden vuoden yrittämisen jälkeen.

 • Luomuna sittenkin sanoo:

  4 vuotta ”yritystä” joista 3 vuotta hoitoja oman pcon vuoksi, tuloksetta. Vuosi lopettamisen jälkeen ihana luomuyllätys joka pääsee helmikuussa ripille ❤ kolme vuotta ensimmäisen luomun jälkeen ilmoitti toinenkin ihana luomu tulostaan ❤ shokki oli kyllä alkuun kahdesta viivasta melkoinen kun toivosta oli jo käytännössä luovuttu, ihana muutos kuitenkin ❤

 • Helemi sanoo:

  Molemmat lapset on tehty hedelmöityshoidoilla – onneksi meille riittivät kevyimmät hoidot (ovulaation induktio ja inseminaatio). Hoitoihin päädyttiin jo ensimmäistä yrittäessä hyvin pikaisesti, kun e-pillereiden lopettamisen jälkeen ei alkanut oikein minkäänlaista kiertoa ja sitä lähdettiin selvittelemään. Ensimmäisen lapsen synnyttyä ei edes harkittu ehkäisyä ja hänen ollessaan n. 2-vuotias soittelimme jälleen lapsettomuuspolille, )onne pääsimme jälleen nopeahkosti ”vanhoina asiakkaina”.

  Kaikki tämä julkisella puolella, ei pahaa sanottavaa. Greippimehuihin ja vastaaviin poppakonsteihin ei tämän jälkeen riitä uskoa.

 • Julia sanoo:

  Yritimme lasta 2,5 vuotta. Sairastan endometrioosia, mutta sen ei ole kuitenkaan todettu ”teoriassa” heikentävän raskaaksituloa. Miehellä mitään ongelmia ei ole. Tulin raskaaksi käytettyäni clomifen-nimistä lääkettä puoli vuotta ja siitä kierrosta, kun minulle tehtiin 1.inseminaatio. Nyt olemme 1,5-vuotiaan lapsen vanhempia ja odotamme toista lasta, joka sai alkunsa täysin luomusti. <3

 • Petra sanoo:

  Ensimmästä raskautta yritettiin 6 vuotta, käytiin kaikenmaailman kokeissa, ja ronkittavana,sekä hormoonejakin tuli kokeiltua, mutta mitään syytä ei löytynyt ja raskautta ei vain kuulunut. Sitten meitä alkoi stressaa koko tuo rumba ja lopetimme kaikki, päätimme jos on tullakseen niin tulee, sitten kun hänelle on aika sopiva. Päätimme mennä naimisiin ja kuinkas ollaakkaan vuosi häiden jälkeen meille syntyi kauan toivottu tyttö vauva nyt meillä on 4 ihanaa lasta.

 • elisa sanoo:

  Jätin gluteenin ja maidon. Aloin syödä enemmän raakaruokaa. Kolmen keskenmenon jälkeen vihdoin onnistui.

 • Kirsi sanoo:

  Parin vuoden yrityksen jälkeen hakeuduttiin julkiselle puolelle tutkimuksiin. Lapsettomuuden syyksi paljastui miehen sukusolujen puuttuminen, joten ilman apuja ei olisi lapsia koskaan saatu. Syyn selvittyä ja tehtyämme päätöksen käyttää lahjasoluja asiat etenivät suht nopsaan ja n. 4 vuotta yrittämisen aloittamisesta meillä oli ihan oikea vauva. Nyt perheeseen kuuluu kaksi ihanaa jo teini-ikäistä poikaa, joitten olemassaolon mahdollisti joku tuntematon luovuttaja ❤

 • Kaksi tyttöä sanoo:

  Kolme vuotta meni meillä ennenkuin esikoinen ilmoitti tulostaan. Oltiin jo käyty klinikalla suunnittelemassa hoitoja, mutta munsta se kaikki tuntui liian vaikealta ja kalliilta. Niinpä puhalsin pelin poikki ja sanoin ettei ajatella koko asiaa hetkeen. Gyneltä kysyin pari kuukautta myöhemmin että Voisinko sittenkin saada kokeilla jotain hormoneja. Ostin satasella tuotteita apteekista, ja jäin odottamaan seuraavia kuukautisia että alkaisin niitä käyttää. Niitä kuukautisia ei sitten tullutkaan vaan nykyisin nelivuotias prinsessa. Pikku kakkonen syntyi tasan kaksi vuotta myöhemmin. Molemmat luomuja.

 • Kohta kahden pojan äiti sanoo:

  Minä tulin raskaaksi hieman yli kolmen vuoden yrittämisen jälkeen 25-vuotiaan. Aloitettiin lapsettomuushoidot. Inssit ei tehonneet, pidettiin pieni hengähdystauko ennen ivf-hoitojen aloittamista ja esikoinen sai aikansa luonnostaan. Nyt toista kertaa luomusti raskaana ja hyvin hämillään siitä mikä siinä kesti. Meillä tais käydä niin, että kun lopetettiin stressaaminen niin sitten se onnistui. Itse tosin inhosin tätä neuvoa, kun lapsettomuus oli ajankohtaista. Silti on hyvin onnekas olo, kun kuitenkin onnistuttiin <3

 • Mamabear sanoo:

  Kolmen vuoden yrittämisen ja parin keskenmenon jälkeen hakeuduimme hoitoihin -lapsi sai puolessa vuodessa alkunsa. Toinen lapsi sai alkunsa luomusti, kolmen vuoden yrittämisen ja kahden keskenmenon jälkeen. Olimme juuri peruneet hoitojakson ja tyydyimme kohtaloomme. Olimmehan onnellisia kun olimme saneet yhden lapsen syliimme rakastettavaksi. Samantien ”pamahdin” raskaaksi ja toinen lapsi syntyi. <3 <3

 • Np36wee sanoo:

  Tulin raskaaksi melkein kolmen vuoden aktiivisen yrittämisen jälkeen. Ensimmäinen vuosi meni ilman apuja, kunnes hakeuduttiin julkiselle lapsettomuushoitoihin. Yhteensä 4 inseminaatiota tehtiin tuloksettomina ja siirryimme julkisen jonon takia yksityiselle. Ensimmäinen IVF nega, 1 Pas nega, toinen if siirrettiin 2 alkiota, joista positiivinen testi. Ja tuolla hän surffaa mahassa, toinen alkio ei edes kiinnittynyt. Viimeiseen kiertoon otettiin avuksi kortisoni, koska minulla on 2 autoimmuunisairautta(reuma, ei aktiivinen sekä basedowin tauti, jonka takia kilpirauhanen poistettu). Kasasin myös yöpöydän täyteen hedelmällisyys symboleja eei kulttuureista, otin muutaman uuden vitamiinin käyttöön ja muistin olla kiitollinen siitä mitä minulla jo elämässäni on. 🙂

 • Maaria sanoo:

  Ensimmäistä raskautta odotettiin melkein kolme vuotta. Tekeillä oli ivf mutta kuukautisia ei koskaan tullutkaan kun olin tullut hoitotauolla raskaaksi. Syntyi terve esikoinen. Seuraava sai alkunsa inseminaatiolla kolmannella yrittämällä. Ikäeroa hippasen yli kolme vuotta. Kolmas lapsi oli kovin toivottu. Kolme inseminaatiota ja neljä koeputkihedelmöitystä eikä tulosta. Ennen hoitoja olimme lähes kahdeksan vuotta ilman ehkäisyä emmekä edes heti ajatelleet raskautta. Lopetimme hoidot koska rahalle oli muutakin käyttöä ja kolmas lapsi olisi ollut jo melkoinen onnenpotku. Tuli vähän sellainen olo että pitää olla onnellinen siitä mitä meillä on – ja olemmekin. Nyt, viisi vuotta hoitojen jälkeen alan olla jo liian vanhakin raskautumaan. Joskus mietin, isoja lapsiani katsellessa, että millaista olisi olla äiti joka saisi niin monta lasta kuin haluaa ja millainen lapsi se kolmas olisi ollut ja ehkä se neljäs… Olisin halunnut ison ja meluisan perheen, paljon kenkiä eteiseen, sellaisen lauman. Toivottavasti omat lapseni onnistuvat joskus saamaan jälkikasvua.

  Järkevästi ajatellen kaksi on kyllä ihan riittävästi onnea siihen verrattuna kun ajattelee ettei meinannut tulla ainuttakaan

 • Kahden lapsen kokemuksella sanoo:

  Hei. Me yritimme myös yli kaksi vuotta. Nimimerkille J sanoisin, että käykää tutkimuksissa jos ette ole vielä käyneet. Saatte selville olisiko lapsettomuuden takana jokin syy ja mitä sille voisi tehdä.

  Toinen vinkki on että rentoutukaa ja pitäkää lyhyt tauko vauvantekopuuhista. Itsellä meni lopulta ihan liian vakavaksi pakkopullaksi koko homma. Lyhyen tauon jälkeen, kun seksi oli taas kivaa, tärppäsi.