Kuka ostaa niitä -30% punaisilla lapuilla merkittyjä ruokia kaupassa? Esimerkiksi Huono Äiti. Ja on ylpeä siitä.

Itse asiassa ostan aina sitä kohta vanhaksi menevää ruokaa, kun sitä on saatavilla. Tällä taktiikalla teen erittäin usein ruokaa kotimaisesta luomubroilerista tai paistan kotimaiset sisäfilepihvit halvan jauhelihan hinnalla. Erittäin monen pannukakkuni inspiraatio on halvennukseen pistetty maitotölkki ja smoothien pohjalla on vanheneva rahka. Kai sinäkin haluat säästää silkkaa rahaa tulemalla mukaan Hävikkihaasteeseen?

Vanhenevien, mutta edelleen täysin hyvien raaka-aineiden metsästys tuottaa minulle henkilökohtaista nautintoa. Kun pitää kaupassa kädessään sitä -30 prosentin paistia, on kuin olisi löytänyt mielettömän suppilovahveromättään metsästä tosi helposta paikasta – ilman yhtään hyttystä tai hirvikärpästä. Ne ovat pieniä voittoja, joita tekemällä voi sijoittaa rahansa muihin asioihin, kuka sitten mistäkin tykkää.

Itseni kaltaiset ruokabongarit etsivät tarjouksia kuin lintubongarit pääskyjä. Halvennetun ruoan metsästys on helpottunut nyt huomattavasti, kun suomalainen startup -yritys Froodly loi mobiiliapplikaation, josta näkee missä kaupassa on pian hävikkiin menevää ruokaa. Kuka tahansa tarkan markan ystävä voi ottaa vanhaksi menevästä tuotteesta kuvan ja lisätä sen sovellukseen. Näin kaikki voivat nähdä, mitä halvennuksia omassa lähikaupassa on tälle päivälle.

Froodlyn voit ladata älypuhelimeesi ilmaiseksi oman puhelimesi sovelluskaupasta. Tässä sen tämän päivän tarjouksia meille ruokabongareille:

IMG_0478

 

Applikaation kehittävä Froodly on Juhla Mokka -kädentaitaja. Koska Juhla Mokka on tekijöiden kahvi, Juhla Mokka uskoo Froodlyyn ja haluaa myös Sinut mukaan Hävikkihaasteeseen. 

Tässähän ei ole kuitenkaan kyse vain ja pelkästään Huonon Äidin luomubroilerinkoivista, ei niistä Huonon Äidin omista koivista tai kaupan  – hävikki on suuri kansantaloudellinen ongelma myös Suomessa. Meillä menee ruokakaupoista roskiin käyttökelpoista ruokaa 65-75 miljoonaa kiloa vuodessa. 

Maailmanlaajuisesti ruokaa menee tuotanto- ja kulutusketjun eri vaiheissa hukkaan vuosittain yhteensä 1300 miljoonaa tonnia, joka vastaa noin 25–30 prosenttia kaikesta maapallolla tuotetusta ruoasta. On arvioitu, että tällä määrällä voitaisiin ruokkia jopa kaksi miljardia ihmistä lisää. (FAO)

Yhdysvalloissa tuotetusta ruoasta kolmasosa! ei tule koskaan syödyksi. Siis kolmasosa menee suoraan roskiin. Samalla planeetalla lapsi kuolee nälkään joka viides sekunti.

Onhan tämä meiltä aika häpeällistä…

Mutta joka päivä on uusi mahdollisuus muuttaa tapojaan! Haastan Sinut mukaan Juhla Mokka -hävikkihaasteeseen! Kaikkien asiaa tärkeänä pitävien kesken arvon Huonon Äidin keräilyharvinaisuuden eli mukipaketin (2 eri mukia) Pauligin kahvipaketeilla höystettynä!! Voit osallistua arvontaan kertomalla tähän oma hävikkivinkkisi.  Arvontaan voi osallistua myös Huonon Äidin Facebookissa.

Kilpailun järjestäjä maksaa arpajaisveron. Voitot toimitetaan vain Suomessa sijaitseviin osoitteisiin. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuhun tavaraan tai palveluihin.

Juhlamokka auki

 

Jaa oma Juhla Mokka hävikkihaastetekosi kuvana tai videona tunnuksella #hävikkihaaste #juhlamokka ja @huonoAiti ja voit voittaa mahtavia Juhla Mokka -kahvipalkintoja!

Terveisin Huono Äiti ja Paulig

xx

Tämä juttu on Huonon Äidin ja Pauligin kaupallinen yhteistyö. Yhteistyö Pauligin kanssa on Huonon Äidin päivittäisten kahvikulutustottumusten perusteella hyvin luonnollinen valinta!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 55 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

55 vastausta artikkeliin “Ostan vanhaksi menevää ruokaa, mutta kahvin juon ihan tuoreena”

 • Marja sanoo:

  Punaisten lappujen metsästys on tuonut 6 henkisen perheen huikeisiin ruokamenoihin mukavaa kohtuullistusta. Makee systeemi toi Froodly -sovellus. Heti käyttöön 🙂

 • Ansku sanoo:

  Työttömänä totaaliyhärinä todellakin kyttään punalappuja! Meidän lähikauppaan on mentävä aamupäivällä, jos mielii päästä punalappujen apajille – iltapäivällä ne on menneet jo. Eli ei ainakaan siellä (onneksi) roskiin ehdi, koska selkeäsi meitä punalappuhaukkoja on tarpeeksi 🙂

 • Petruska sanoo:

  Alelihat ja leivät pakkaseen.kyttään tarjoustuotteita. Ruoassa pystyy säästään. Ostan myös 2vk ruoat kerralla, haen vain tarvittaessa täydennystä. Tällä vältän turhat heräteostot useilla kauppareissuilla.

  3:n lapsen köyhä yh äippä

 • Petra Penttilä sanoo:

  Ostan alelihoja ym. Pakkaseen, samoin
  Kuivatuotteita ja maitotuotteita ale tarroilla.. ruoka oikeastaan ainoa missä pystyn pihistään.kaikki on 3:n lapsen yh perheessäni vedetty jo tiukille.

 • Terhi sanoo:

  Ranskassa on laki, joka kieltää kauppoja heittämästä ruokaa roskiin, se on annettava eteenpäin hyötykäyttöön. Kuka ajaisi moisen lain läpi myös Suomessa, tai koko Euroopassa?! Olisiko sulla Huono hyviä väyliä vaikuttaa asiaan …

 • Sanna K. sanoo:

  Mun hävikkiä pienentää tarkka suunnittelu ja kauppalistan kanssa ostaminen. Tähteitä hyödynnän esim. munakkaissa ja pitsassa. Sit en oo niin turhan tarkka päiväysten kanssa. Tänään söin 3 pv vanhan mozzarellan, koska se oli aistinvaraisesti vielä ok. Nahistuneet vihannekset käytän paistettaviin ruokiin ja hieman pehmenneet banaanit ja omenat smoothieihin tms. Joululaatikot leivoin rieskoiksi. Pakastettua tulee myös paljon.

 • Mari sanoo:

  Useasti ostan punaisilla tarjoilla merkittyä ruokaa ja laitan pakkaseen. Tähteitä lämmitellään jos jotain jää yli. Oikein pahaa tekee heittää ruokaa roskiin, onneksi meillä ei mene juuri mitään hävikkiin. Köyhän on pakko käyttää kaikki.

 • Pönttö sanoo:

  Ostoslista ja viikon ruokien suunnittelu etukäteen auttaa. Jos kuitenkin jääkaapista löytyy juuston tai porkkanaraasteen jämiä, teen niistä teeleipiä. Saman kohtalon kokee yli jäänyt kaurapuuro.

 • miisu sanoo:

  Punaisella tarralla merkityt ovat täysin käyttökelpoisia, olen kyllä joskus käyttänyt myös vanhentuneen kahvipaketinkin, kun ei muuta ollut.

 • Tattis sanoo:

  Yksinkertaista! En heitä ruokaa roskiin. Jämistä voi soveltaa jotain huomenna ja usein vielä vallan maistuvaa 🙂 Valitsen hyllystä myös alepäiväyksiä, pakastin on loisto keksintö!

 • Jaana Salonmaa sanoo:

  Meillä ei kyllä jää mitään ruokaa haaskoon. Punaisia lappuja kytätään kaupasta. Ja jos nyt jostain syystä jotain jää, koirat hoitaa loput. Kahvin pitää kyllä kunnon kahvia 🙂

 • Hildis sanoo:

  Punasilla tarroilla tulee ostettua, ja sen kautta joskus uusia juttuja kokeiltua. Paljon menee pakastimen kautta, leivät kaikki, koska niitä syö vain yksi taloudessa. Tarjouslihat paistamisen/ruskistamisen kautta pakastimeen, jos ei mene heti syöntiin.