Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Hei Huonot Äidit, Hyvät Naiset ja Miehet. Ajattelin kirjoittaa ja avata herkkää ja minua jo pitkään mietityttänyttä aihetta, eli kirjoittaa parisuhteen seksuaalisesta haluttomuudesta ja siihen johtaneista syistä. Mielelläni kuulisin myös näkökulmia teiltä hyvät miehet. Siis siitä miksi seksuaalinen halukkuus ja himo suhteessa lopahtaa, kylmyys ja etäisyys parisuhteessa ottaa tilaa ja mitä sille voisi olla tehtävissä? Naisena, haastan myös teitä miehiä kertomaan toivomuksenne siitä, miten pitää virettä yllä arjessa ja mitä me naiset voisimme tehdä toisin? Jotta seksi parisuhteessa pysyisi vireänä, tai ainakin molempia tyydyttävällä tasolla läpi parisuhteen – oli se sitten lyhyt tai pitkä.

Naisen näkökulmasta ja lukuisia parisuhteita läpikäyneenä mietin, että kyllä meidän naisten tarpeista keskustellaan ja annetaan neuvojakin mediassa ja julkisuudessa… mutta miten on miesten laita? Mitä mies haluaa ja tarvitsee ja miten sen saisi kommunikoitua oman partnerinsa kanssa ymmärrettäväksi? En minä ainakaan ole tätä osannut aikaisemmissa suhteissani. Olen syyllistynyt aivan perustavaa laatua olevaan laiminlyöntiin – osin jopa itse ymmärtämättä syitä ja seurauksia ennen kuin on suhteen pelastamiseksi liian myöhäistä. Sama vaikeus asioiden sanoittamiseen on ollut kumppaneillanikin. Seksin tarpeeseen, määrään ja laatuun sekä erityistoiveisiin on ollut todella vaikea saada vastakaikua teiltä miehiltä.

Kuva Ainis Graveris.

Tavallistahan on, että seksuaaliset tarpeet, mieltymykset ja seksin haluaminen eivät alkuhuuman jälkeen kulje molemmilla samassa tahdissa. Kokemukseni on, että seksuaalisuudesta, tarpeista ja erityisistä mieltymyksistä on vaikea puhua toisen kanssa. Siis tosi vaikea. Moni tyytyy tavalliseen, tai (mikä pahinta) arvailemaan mitä toinen haluaa, ja toinen ei kykene sanomaan mitä haluaa tai mikä sytyttää. Sitten lisätään vielä kiire, työstressi, ruuhkavuodet ja muut arjen haasteet ja soppa alkaakin olla valmis ja parisuhteen läheisyys, hyvän olon tuottaminen toiselle ja seksielämä alkaa vähä vähältä väljähtyä. Tulee vietettyä vähemmän ja vähemmän aikaa kumppanin kanssa sillä on niin helppo vetäytyä arkirutiinien taakse ja käyttää kiire-korttia, jottei tarvitsisi kohdata omia tai toisen tunteita ja olla auki ja haavoittuvainen omien ja partnerin tarpeiden äärellä. Seksi unohtuu, etäisyys kasvaa ja jo tässä tilanteessa pitäisi hälytyskellojen soida. Pitäisi osata ja uskaltaa pysähtyä yhdessä, siis yhdessä, ongelman äärelle. Opetella viimeistään nyt puhumaan, sanoittamaan sitä mitä tarvitsee parisuhteelta, minkälaista läheisyyttä ja seksiä ja kuinka usein.

Ja sitten niihin omiin mokiin, joita on helppo jälkeenpäin analysoida. Eipä ollut työkaluja käsitellä siinä hetkessä, kun omat ongelmat ryöpsähtivät käsille. Olen syyllistynyt ainakin siihen, etten ole osannut kertoa mitä toivon ja haluan suhteeltani, minkälaista ja kuinka usein tarvitsen läheisyyttä. Olen vaan yrittänyt parhaani mukaan miellyttää toista unohtamalla omat tarpeeni ja tyytymällä siihen mitä on tarjolla.

Kuva Dainis Graveris.

En myöskään ole osannut keskustella ja kysyä mistä partnerini pitää ja miten haluaa saada seksuaalisen tyydytyksensä. Tai ylipäätänsä mikä seksissä saa hänet iloiseksi ja innostuneeksi. Mitä minä voin siis tehdä, jotta toisen seksuaalinen itsetunto ja miehisyys kasvaa ja kehittyy? Olen olettanut ja ajatellut että joo, kyllä mies on aina valmis ja halukas. Että miehellä olisi jotenkin helpompaa osata ottaa naisensa. Voi pojat, että olen ollut väärässä. Ei taida olla yhtään helpompaa teillä miehillä?

Niin helppo on ollut molempien kiireisinä uraihmisinä vetäytyä töiden, harrastusten ja oman maailmansa pariin. Ja lopun voittekin varmasti kuvitella. Parisuhde on siirtynyt pois prioriteettilistan kärkisijoilta ja palanut pohjaan vähä vähältä. Ja tosi taitaa olla, että pohjaan palanutta suhdettahan on melkein mahdotonta enää elvyttää toimivaksi.

Toinen tunnustettava oma moka vuosien varrelta, kun elämän kokemusta ei ollut vielä kertynyt. Ajattelin, että kun kerran oli upea ja kiihkeä liikkeelle lähtö parisuhteessa ja aktiivinen seksielämä, niin sitä jatkuu vuosien ja vuosien jälkeenkin samanlaisena. Lupaavaa oli, että osattiin puhua kaikesta ja jaettiin paljon asioita arjessa. Tai niin kuvittelin, kunnes… vähä vähältä huomasin, että perustarpeet olivatkin oikeasti erilaiset. Halusin läheisyyttä vaan lähtökohtaisesti enemmän, useammin ja kiihkeämmin kuin kumppani.

Mikä nyt neuvoksi? Miten tässä näin kävi? Voisinko elää ilman riittävää läheisyyttä ja seksiä suhteessa jossa muut osa-alueet toteutuvat kuitenkin kohtuullisen mukavasti? Taas olisi tarvittu erityistä rohkeutta ja taitoa keskustella asiasta ja ainakaan minä en onnistunut tämän solmun selvittämisessä. Ajattelin, että seksin ja läheisyyden puute oli minulle se kynnyskysymys. En vaan voinut elää suhteessa, jossa nämä eivät olleet toiselle osapuolelle lähellekään yhtä merkityksellisiä.

Kuva Charles Deluvio.

Kertokaa hyvä naiset ja miehetkin: oletteko te onnistuneet tasapainottamaan erilaiset tarpeet, ja mitä siitä on suhteellenne seurannut? Mistä halun tai haluttomuuden epäsuhta on pohjimmiltaan johtunut ja onko asian selvittäminen onnistunut suhteessanne vai johtanut eroon?

No nyt on tullut jo tunnustettua omat kuopat ja rohkeus on kasvanut eli tilanne on kohtuullisen hyvä, mutta ei mitenkään briljantti. Mielelläni kuulisin hyviä näkökulmia ja vinkkejä. Minkälaisia kokemuksia teillä on seksuaalisesta epäsuhdasta ja haluttomuudesta? Mitkä ovat mielestänne haluttomuuteen ja seksin loppumiseen liittyvät syyt? Miten me naiset voisimme toimia toisin, jotta teillä miehillä olisi helpompi pitää seksuaalista virettä yllä naistenne kanssa?

Voisiko jopa ajatella, että seksistä sovitaan ja yhteiseen läheisyyden ja seksuaalisen vireen ylläpitoon sitoudutaan yhdessä? Ajattelen, että parisuhde on tahdon asia ja niin myös se, että sitoudutaan olemaan läsnä parisuhteessa ja hoitamaan sitä yhteisesti. Jotta myös seksielämä, hellyys ja läheisyys säilyisivät, kehittyisivät ja kukoistaisivat. Vai miten te olette onnistuneet?”

Nimim. Matkalla paremmaksi naiseksi

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 68 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

68 vastausta artikkeliin “Onnistuneen parisuhteen reseptit ja miksi seksi lopahtaa suhteissa?”

 • Pohdiskelija sanoo:

  Jännä ilmiö kun sinkkuaikoina nainen ei saa haluta seksiä ettei ois huora, mutta suhteessa sitä pitää haluta jatkuvasti eikä kukaan pelkää että värkki kuluu käytössä. Tottahan naiset seksiä haluaakin mutta noiden kahden statuksen ero on niin suuri että veikkaan sen jollain lailla vaikuttavan alitajuisesti naisiin.

 • Jerri sanoo:

  Minä lupasin nykyiselle avopuolisolleni pitää yllä jatkuvaa läheisyyttä (haleja, suukkoja, pyllylle taputuksia, juttelua) 2 epäonnistuneen avioliiton jälkeen. Toki se vaatii myös että vastaanottava osapuoli ottaa nämä kaikki vastaan. Mutta kun antaa läheisyyttä vaikka on raaskaam työpäivän tai minkä tahansa rasituksen (henkinen/fyysinen) takia, niin se on todella tärkeätä näyttää läheisyyden kaipuuta aina ja kokoajan. Se on selvä että mies on lähtökohtaisesti aina valmis seksiin kun nainen taas ei, mutta tämäkin asia saadaan korjattua yllämainituilla asioilla. Rakasta, himoitse ja halua kumppaniasi. Jos nää asiat tökkii, niin tehkää asialle jotain. Puhumattomuus on pahin kaikista. Sen takia juttelen rakkaani kanssa jatkuvasti, koska siinä vaiheessa kun oma kulta alkaa juttelee asioista jollekkin muulle, niin siitä se alamäki alkaa.

 • Mies45 sanoo:

  Minulle 20v avioliiton jälkeen olisi tärkeintä olisi saada tuntea olevani ”Se Oikea” myös lakanoissa, mutta en juurikaan enää tiedä mikä saisi vaimoni syttymään.
  Tärkeintä olisi puhua ja panostaa siihen että toinen tietäisi ja tuntisi olevansa haluttu ja tarjota helpot ja selkeät ohjeet mitä tehdä jotta voisi tarjota sen intohimon kokemuksen edelleen.

 • Jussiantti sanoo:

  Luulin eläväni onnellisessa parisuhteessa, seksi oli hyvää, tokikin sitä harrastettiin juuri siinä määrin ja niissä puitteissa kuin lasten läsnäolo antoi myöten, ymmärrettävästikään ei vaatteet lentäneet ja sohva natissut jatkuvasti kun pari taaperoa talossa. Kiirettä ja stressiäkin oli mutta hei meillähän oli kummallakin se tuki ja turva ja olkapää ja kuuntelija kotona.

  Mutta minähän luulin väärin. Näitä tällaisia huonoäitejä lueskellut ja tis-realityja ahminut narsistivaimoni petti minua koko parisuhteemme ajan. Hyvä näyttelijä. Kerrassaan erinomainen. Eikä lopettanut valehtelua edes kiinni jäätyään. Kiinnostavaa oli se, että naisystäviensä piiri oli samanlaista. Tukea ja turvaa pettämiselle löytyi. Pettäminen luonnollista, parisuhteilla ei mitään väliä.
  Liekö sitten tultu kehityksessä siihen pisteeseen, että käsite ja titteli huoripukki voidaankin jatkossa jakaa pelkästään naisoletetuille? Aika lähellä sitä ollaan.

  Parisuhteen pohja on rehellisyys, ei seksi.
  Miehet sen ymmärtävät (toki niitä mätiä omenoita on, mutta aina vain vähemmän) ja yrittävät pitää siitä kiinni. Naisia ei se rehellisyys enää kiinnosta, tärkeintä heille on omien kuviteltujen tarpeiden tyydyttäminen hinnalla millä hyvänsä (ja se hinta on niille lapsille kallis, muistakaa se). Ja ne kuvitellun tarpeet, niitä luovat tällaiset huonoäitit ja vastaavat. Enää ei vain voi olla tyytyväinen omaan parisuhteeseen, omaan arkeen, vaan on pakonomaisesti etsittävä ja keksittävä vikoja koska rahanansaintatarkoituksessa toimiva blogi tai lehti tai televisio-ohjelma kertoi että sinulla ei voi olla asiat hyvin. Ja seksihän nämä jutut myy. ”Oletko aina saanut liian vähän seksiä parisuhteessa – tee testi!”

 • Atte sanoo:

  Näen kolme syytä miehenä miksi seksi lopahtaa miehen takia
  1. Mies ei koe naista kiihottavana
  2. Mies ei aidosti rakasta naista ja seksi onkin vain tyhjennystä varten
  3. Stressi vaikuttaa myös miehiin. Kova stressi vähentää haluja merkittävästi,

 • Minä vaan kysyn sanoo:

  Tämä nyt ei auta teitä, jotka elätte perheenä saman katon alla, mutta parisuhteen käsitys kahden aikuisen välillä on myös aika ahdas.
  Miksi kahden aikuisen pitäisi elää samassa taloudessa, jossa toisen läheisyys on aina läsnä? Arki yksinkertaisesti muuttaa meidän suhtautumista toiseen.

  Miksi parisuhde ei voisi vuosia kestää eri osoitteissa, harvemmin näkemistä ja siitä ikävästä kumpuavasta halusta olla niin lähellä toista, kun vaan mahdollista?
  Miksi parisuhteen malli on se, että pitää asua yhdessä?

 • Kainaloonko ? sanoo:

  Meillä seksi loppui siihen, että naisena en kaivannut, enkä halunnut mieheni läheisyyttä – hän oli ilkeä, haukkui ja muutakin manipulointia, niin en pystynyt enää sellaisen ihmisen kainaloon tai läheisyyteen saati seksiin.

 • Nainen 27v, 9 vuotta parisuhteessa sanoo:

  Ainakin on hyvä muistaa, että ihminen ei ole kone ja halut vaihtelee ihan luonnostaan. Jo se saattaa helpottaa että antaa itsensä olla hetken ”haluton” eikä soimaa tai syyllistä itseään siitä. Väkisin ja itseä syyllistämällä niitä haluja ei saa herätettyä. Lisäksi on tärkeää miettiä omaa ja toisen elämäntilannetta ylipäätään. Onko stressiä, vaikeita tilanteita? Miten stressiä saisi vähennettyä? Kaikenlaisista ongelmista sekä omassa elämässä että parisuhteessa on tärkeä puhua auki, halujen taustalla voi olla henkistä tyytymättömyyttä ja käsittelemättömiä riitoja. Myös yhteinen tekeminen (joka ei ole perusarjen pyörittämistä tai seksiä) on tärkeä olla, jotta saa taas yhteyden toiseen. Voi lähteä pienistä hellyyden lisäyksistä, pusuista, koskettamisesta ohimennen, halauksista, hieronnasta, ja niin ettei ole edes oletusta että kaiken tarvitsisi aina johtaa seksiin. On tärkeää, että molemmat tietää että hellyyttä voi olla ilman odotuksia/paineita etenemisestä. Siinä nyt muutamia mitkä omassa parisuhteessa on auttanut.

 • Piilopirtti sanoo:

  Täytyy muistaa kehua välillä toinen toista..Näytät hyvältä..Sanoa haluan sua.Muistaa halata ,pienet kosketukset ohimennen. Hymy on tärkeää.Sitten pitää olla kiinnostus sexikn täytyy rakastaa sitä mihin ryhtyy.Oli se sitten vaikka lavatanssi tai kuten tässä sexi Silloin on halua kehittyä. Koskaan ,et ole valmis…Sekin pitää olla monipuolista.Myös uskaltaa puhua mitä haluan..jos ei tiedä opiskelee mitä kaikkea sexiin kuuluu.mm ns.normisexi,suusexi.sormin hyväily ja kakkonen.jne.uskaltakaa kokeilla…Puhukaa, Puhukaa puhukaa.ja yhteisiä harrastuksia on hyvä olla

 • Mies 37.Naiseni saa haluamaan 24/7/365 sanoo:

  Kyllä kun sen ”oikean” naisen löytää niin seksiä haluaa molemmat niin naiseni ja minä päivittäin eikä ole mitään alkuhuumaa. On ollut naisia joilla kyl halut lopahtaa ja se kyllä sit omaakin himoa häntä kohtaan viilenee. Mutta kun löytää sen naisen jota haluaa kaiken aikaa ja se nainen haluaa miestään nii tuskinpa näen näköpiirissä mitään kuivia kausia. Toki jos sellaisia tulisi nii heti keskustelua että mistä johtuu. Muutenkin seksi kun on tärkeää molemmille niin piti vaan löytää se oikea kumppani myös siihen.

  • Sporttimies64v sanoo:

   Tiedän tunteen,”kun sen oikean kohtaa” 24/7sexiä.
   Ja kun saa kaiken haluamansa .Sexiä eri asennoissa.suusexi ja kakkonen
   Ja voihan sitä yhessä opiskella.
   Ja uskaltaa kokeilla
   Hyvä tekin

 • 30vmies sanoo:

  Yli 10v suhteessa ja seksiä maksimissaan kerran viikossa. Itsehän voisi harrastaa vaikka joka päivä ja kokeilla melkein mitä vain. Toista puolta ei kuulemma kiinnosta eikä haluta. Päivittäin kehun puolisoani, on koskettelua yms. Kaikki kotityöt tehdään puoliksi yms. Omien ”miesten hommien” lisäksi. Ei mitään vaikutusta. Puhumisesta ei ole ollut mitään hyötyä. Ilman lapsia voisi lähteä lätkimään enkä tosiaankaan rupeaisi enää suhteeseen. Yksin kaikki olisi helpompaa

 • Mies vastas sanoo:

  Puoliso alussa antoi ymmärtää että seksistä tykkää, kuten suudelmista. 1tv myöhemmin sanoo että ihmettelee miten on voinut suudella? Seksi ei hän välitä siitä. Miellytetty toista aluksi jonkun aikaa ja sit sen jälkeen mitään asiaa lähestyä, kuulemma tehty nikn paljon että käy kiinnosta enää mun kanssa. Seksiä on harrastanut toisten kanssa mitä rivien välistä lukenut ja nähnyt miten toinen käyttäytyy..

 • One way ticket sanoo:

  Lapset tuli, halut meni… Tehnyt selväksi että en torju jos tekee mieli lähestyä, viikot vierivät mutta ei tunnu rouvalla olevan kiinnostusta minua kohtaan. Omat yritykseni tulevat torjutuksi koska työt väsyttävät, mutta puhelinta tai tv:tä jaksaa katsoa yöhön asti. Hoidan suurimman osan kotitöistä ja lapsien harrastukset ym. menot

 • Ihmisihmettelijä sanoo:

  Minkä helvetin takia tämä nykymaailma ja mediat ylikorostaa seksin tärkeyttä?! Jos et ole aktiivinen sängyssä tai seksi ei ole ilotulitusta, et vaan ole ”löytänyt itseäsi” vielä… Kaikenlaista soopaa sitä toitotetaan, viikon vinkit orgasmeihin jne. Tämäkin juttu oli: ”onnistuneen parisuhteen reseptit”, ihan kuin parisuhde ei voisi olla onnistunut ilman sitä jokapäiväistä köyrimistä. Maailmassa on pikkuisen muutakin tekemistä kuin joku seksi, vai nussimallako se maailmantalous pyörii? Ja kyllä, itse olen perheellinen, pitkässä liitossa ja lapsiakin on. Eli omaa kokemusta myös petipuuhista on, eikä niissä ole mitään valittamista. Se vaan nykyisin ihmetyttää, kun joka tuutista tulee tätä samaa kyllästymiseen asti.

 • Eksynyt sanoo:

  Ei en ole onnistunut tasapainottamaan en seksiä enkä yhteistäaikaa, kumpaakaan ei enää ole ollut vuosiin. Puoliso tahtoo nyt vuosien jälkeen elvyttää jo unohtuneen suhteen, jos joku tietää miten se tehdään niin kertokaa ihmeessä.

 • Joka-päivä-hyvä-päivä sanoo:

  Ei tarvitse aina olla halua, mutta silti voi ryhtyä ilolla puuhaan jos kumppani tahtoo. Siinä saa läheisyyttä ja antaa läheisyyttä. En ymmärrä mitään syytä kieltäytyä seksistä parisuhteessa. Mitä enemmän seksiä on, sitä enemmän tekee mieli, koska hormonitasot pysyy korkeina.

  Halun taustalla on ensisijaisesti hormonitoiminta. Omasta fyysisestä terveydestä ja vireydestä huolehtimalla seksikin sujuu paremmin. Väärä ehkäisymuoto voi tappaa halut ja kyvyn nauttia, kannattaa herkästi vaihtaa valmistetta jos huomaa libidon heikentyneen esim. kierukan myötä.

 • RouvaHaluton sanoo:

  Meille syntyi iltatähti 2019. Ja sen jälkeen minulla on seksihalut lähtenyt kaikki. Ei kiinnosta yhtään. En tiedä mitä tehdä. Mieskin on jo helisemässä asian suhteen. Muuten menee ihan niinku ennenki ja ei oo muuta ongelmaa

 • Sinkku mies 38v sanoo:

  Itse olin 10 vuoden ajan suhteessa missä itse tein kaikki aloitteet seksiin liittyän lähes aina, nainen teki aloitteen alle kahden käden sormien verrran… tuntuu kivalta pidemmän päälle :/

  Seksi itsessään oli aina mahtavaa, siinä ei ollut mitään valittamista ja sitä nyt joka viikko puuhattiinkin.
  Itsellä ei kun ole mitään ongelmia puhua seksistä, suhteen aikanankin monesti tuli kysyttyä toiselta että mistä tykkää, mitä haluaa että teen jne
  Kertoi että häpeää itseään, joka kerta sanoin että ei ole mitään minkä takia tarvitsee hävetä, minun silmissä hän oli aina kaunis sekä seksikäs 🙂

  Omassa tapauksessa suhde päättyi kesällä kun läheisyys kaiken kaikkiaan vain hävisi.
  Lähes mistään asioista ei ikinä keskusteltu, tämä koskee molempia… myös itseäni.
  Seksi tosin oli hyvää loppuun saakka, mutta ei se pelkkä seksi suhdetta loputtomiin kanna…

  • Nimetön sanoo:

   Meillä aika samanlainen tilanne. Minä tein aloitteet ja nainen tosi harvoin. Seksi sinäänsä aina ollut ihan mahtavaa. Nainen ei juurikaan kertonut mitä haluaa, mistä pitää yms. Tilanne alkoi jo v…aa. Mikä tässä oikein mättää. Jos näin jatkuu, niin kiville mennään.

   Päätin tehdä asialle jotain. Etsin netistä ja keksin itsekin yli 60 seksiin liittyvää kysymystä. Vastauksia käytiin yhdessä läpi ja kolme isoa riitaakin saatiin aikaiseksi. Viimeisin pari viikkoa sitten. Silloin pidettiin sellainen välipalaveri tilanteesta.

   Mutta asiat ovat muuttuneet parempaan päin. Nainen on alkanut avautumaan seksiasioista, tekee aloitteita nyt useammin. Uskaltaa puhua ”tuhmia” ja alkanut jopa tykätä pornon katselusta yhdessä.

   Minä puolestani olen oppinut mitä naiseni vaatii ja haluaa, jotta hän pystyy antamaan minulle, mitä minä tarvitsen ja haluan. Nyt on meneillään sellainen positiivinen kierre asioiden kanssa.

   Puhukaa, kertokaa ja kuunnelkaa. Jos puhuminen pelottaa, niin kirjoita niistä. Älkää luovuttako ihan heti…

   • Ei haluton sanoo:

    Moi! Minulla on sama tilanne avovaimoni kanssa. Olemme olleet yhdessä 6 vuotta. Viimeiset kaksi vuotta aloitteet seksiin olleet vain minun varassa. Syö miestä niin paljon. Ajoittain tuntuu ettei enää jaksa lyödä päätä seinään. En olisi ikinä arvannut joutuvani suhteeseen missä joutuu kerjäämään seksiä. Tuntuu, että helpompaa olisi vain lähteä kävelemään suhteesta.
    Vaimo selittelee ettei vika ole minussa vaan hänessä kun hänellä ei haluta. Hän kuulemma edelleen tykkää seksistä, mutta tämän ei vaan aloitekyvyssä näy mitenkään.
    Seksistä puhuminen on meillä pattitilanteessa. Vaimo osaa sanoa vain ettei haluta. Minä haluaisin vaikka joka päivä.
    Vinkkejä kaivataan minkälaisilla kysymyksillä tällaisen umpisolmun saa avattua?

 • Panomiehet sanoo:

  Ennen aviomiestäni luulin, että seksihän nyt on miehelle ihan helppo nakki. Aina seisoo ja panettaa, Aino onnistuu ja irtoo eiks niin? Naiset on niitä, joilla on sitte hankalaa, kostumisen, ja kiihittumisongelmia….

  No, puolisolle hyvään seksiin pitää olla suurinpiirtein tähdetkin hyvässä asennossa. Jos vuorokauden aika ei oo sopiva, on liian väsynyt jotta orgasmi onnistuu. Usein asento on huono hänelle ja hankaa väärin. Kumia ei voi käyttää koska se vie tunnon. Käsihommissa joku hankaa usein väärin. Aloitteita hän ei tee juuri kslaan, koska ei kuulemma kestä kieltäytymistä. Seksiä pitäisi silti olla pari kolme kertaa viikossa, eli minun aloitteestani. Mutta jos aloite on väärin tehty, esim. Ei riittävän innostuneesti ja aidosti vaan siitä paistaa läpi velvollisuudentunto, tunnelma menee ja ei tee mieli. Sen kerran kun seksiä harrastetaan, anna olla jos minä saan orgasmin ja hän ei, niin sitten ollaan myrtsinä hommasta. Itsellä vaatimukset seksiin on tyypillisesti se, että mihinkään ei sattuisi ja tuntuisi vähän mukavalta. Minuun ei tartte koskea just sillä ainoalla oikealla tavalla, jonka olen itse itselleni päättänyt vaan saa hipelöidä ja hinkuktaa sieltä täältä. Puolisolle tuntuu kelpaavan vaan juuri hänen haluamansa tyyli yhdistettynä ajatusten lukuun.

  Mitään tällaista ei ollut aiempien kanssa pitkissä suhteissa, eikä tämänkään kanssa alussa. Ongelmat ovat hiippailleet suhteeseemme, osittain siksi että ei tässä itse oikein osaa suhtautua seksiin enää kovin leppoisaa suorituksena kun asiasta on saanut vuosien saatossa vääntää. Mut voisiko ala-asteen seksivalistuksella kertoa poijlle, että sillä, että loukkaantuu ja kiukuttelee kesken kaiken siitä että kumppani toimii seksissä väärin, ei saa aikaan mitään hyvää?

  • Nimetön sanoo:

   Oletpas vaativan kumppanin kanssa, tekemisissä, ja näyttää kirjoituksestasi päätellen, ettei hänellä ole, kuin omat tarpeet mielessä ..Vaikea asettua tuohon asetelmaan, kun itselle on miehenä tärkeää, juurikin vastapuolen nautinto, se lisää potkua koko hommaan, ja omaankin nautintoon.,nyt kun ikääkin se 45v alkaa olla, niin seksin ei pidä olla mikään suoritus,eikä pelkkä orgasmiin tähtäävä sessio. Tärkeämpänä, pidän että voi ihan rennosti, hassutella ja kaikkea muuta tehdä myöskin, kun pelkkä perinteinen orgasmikeskeinen yhdyntä. Mieskään ei aina ole valmis, eikä halukas sänkyhommiin, ja tarvitsen itse ainakin tunteen, et minua oikeasti halutaan ja huomannut, että rakkaussuhdekin, tai jonkinlainen ihastus ja veto täytyy olla hommassa aina, nuorempana paljonkin oli ns irto juttuja, mut toisista kun en saanut mitään, ja vaikka orgasmiin päättyi, niin ei ees oikeastaan miltään koko hommakaan vaan tuntunut. Tunnepuolen yhteys, ainakin itsellä on törkeä pointti, ja läheisyys mistä koko touhu lähtee. Koskaan ei pidä velvollisuus seksiin lähteä, ainakaan pidempåän juoksuun, jos touhut vähenee, se on yks pahin seksihalujen tappaja, näemmä sukupuolesta riippumatta. Tuohon kirjoituksees, vastauksena, voisi olla keskustellen avaat asiaa tarpeitas, halujas, sekä yoisen osapuolen toiveet halut ym, mut jotenkin vaan vaikutti, ettei sun tarpeita oteta huomioon millään tavalla, ja jos aiheesta keskustelu ei auta, niin eipä oo litään ihme konstia mielessä, ongelma on enemmän vastapuolessa,äläkä rupea miellyttämisen vupksi toisen tuohon kaavamaiseen tapaan siirtymään, jos sinun toiveita/tarpeita ei kuunnella, niin niitä ei koskaan edes tulla sitten kuuntelemaan, jos mies sanelee vain mikä hälle sopii..

  • Jolene sanoo:

   Samantyylinen tilanne kesti n.10v ja menetin naiseuteni muuten hyvässä suhteessa. Nyt nelikymppisenä aloin elää uudestaan, ensin sovitusti avoimen suhteen ja sitten eron kautta. Päätös oli elämäni paras. Nyt on tarjolla uuden kumppanin kanssa sekä rakkautta että seksiä.

 • Höh sanoo:

  Itsellä synnytyksen jälkeen kesti melkein puoli vuotta ennen kuin intiimielämä kiinnosti yhtään. Senkin jälkeen melko vähän, vaikkei enää olekaan kivuliasta. Fokus on siirtynyt parisuhteesta lapseen enkä osaa analysoida miksi toinen ei enää vedä puoleensa. Kumppani on komea edelleen eikä isoja riitoja ole, arki rullaa normisti. Kaikki vinkit tervetulleita.