Tuoreen tutkimuksen mukaan lapset, jotka saivat maistaa alkoholia vanhempiensa lasista, ryhtyvät juomaan alkoholia itse myös aiemmin kuin ikätoverinsa. Ylen perusteellinen juttu täällä.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Oletko antanut lapsen maistaa viinilasistasi? Ei olisi kannattanut”

 • Äippä sanoo:

  Olen itse saanut maistaa kotona viinaa, eikä minusta ole alkoholistia tullut. Samoin olen antanut lasteni maistaa ja ihan juodakkin viinaa kotona. Mielestäni on parempi opettaa nuorelle kotona, että viinaa voi ottaa ”sivistyneesti” yhden tai kaksi paukkua. Ilman että pitää aina ottaa räkäkännit. Samalla nuori huomaa että asia ei ole tabu, että sitä ei tarvitse juoda salaa kaveriporukassa. Kummallakin erittäin terve suhtautumistapa juomiseen.

 • kavereita kattellu sanoo:

  Kun muistelen omaa nuoruutta, niin suurimmat överit veti ne, joilla oli kotona ehdoton nollatoleranssi. Äiti osti mulle sen vinkkupullon diskoiltaan, niin tiesi ainakin mitä juon, eikä mun tarvinnut metsästää tiukkaa viinaa tai jotain epämääräisiä aineita

 • Äitee sanoo:

  Jutun lukeminen loppui kohtaan ”sanoo Amerikkalaistutkimus” Joskus olen saanut ammattikirjoittajalta neuvon että asian kuin asian voi perustella sanomalla ”Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan” koska kantaasi tukeva sellainen löytyy 99% varmuudella 😀

 • Jasu sanoo:

  Kyllä, ovat olleet sitä mieltä, että on älyttömän pahaa. Miten me voidaan nauttia tommoisesta

 • moraaliton sanoo:

  Ei pidä paikkaansa. Itte oon saanut maistaa ja ryyppään vähempi ko ikätoverit. Mieluummin juo kotona kuin kylillä!

 • Hyvääiti sanoo:

  En usko tuohon tutkimukseen laisinkaan.
  Kaikki lapseni ovat saaneet maistaa viiniä aina kun ovat halunneet eivätkä nyt aikuisena ole ruvenneet juomaan. Hyvän ruuan kanssa viinin nauttiminen on hyvä tapa.:)

 • sari sanoo:

  Jeps. Eipä ihan noin kyllä mene. On varmasti jostain muusta perheolosta kiinni tuo kuin siitä, että antaa lasista maistaa. Olen jopa ihan täysin päinvastaista mieltä, vaikka en todellakaan tiedä kuinka aion omien muksujeni kanssa toimia… Ovat vielä 3 ja 1, joten ihan vielä ei tarvitse onneksi tietääkään!

 • sanna sanoo:

  Ei pidä paikkaansa, aibakaan omalka kohdalla. Oon saanu maistella kotona harvakseltaan pieniä määriä. Ekan kerran oon ollu humalassa vasta täysi-ikäisenä.Eikä oo tehny mieli aloittaa edes aiemmin.