Tämä on toivon mukaan jokaiselle ihan selvää: lapsia ei kuriteta fyysisesti. Ei tukkapöllyjä, ei piiskaa, ei korvatillikoita, ei luunappeja, ei mitään. EI.

Se on laitonta ja se on väärin. Jos et saa lastasi tottelemaan muuten, tai et pysty hillitsemään itseäsi: hae apua. Jos olet jo tehnyt jotain, älä vaivu itsesyytöksiin vaan toimi niin että se ei toistu. Pystyt muuttumaan! Pikaistuksissa ja voimattomana tehty tukistaminen on eri asia kuin se, että systemaattisesti käyttää väkivaltaa lapsen rankaisemiseen. Ensimmäisessä tapauksessa tekijä todennäköisesti tietää toimivansa väärin, mutta jälkimmäinen tekijä saattaa uskoa toimivansa oikein.

Siksi täytyy ymmärtää, että fyysinen kurittaminen ei ole ratkaisu eikä hyväksyttävää. On selvää, että väkivalta vahingoittaa lasta. Nyt uudessa tutkimuksessa on selvinnyt, että väkivaltaisuus etenee.

Mikäli vanhempi kurittaa lastaan fyysisesti, lapsesta tulee väkivaltainen.

Ne nuoret, jotka asuvat maissa, joissa lasten fyysinen kurittaminen on kielletty, ovat 31% vähemmän väkivaltaisia kuin ne, jotka elävät maissa joissa lapsia saa kurittaa väkivallalla.


Kuva Andrik-Langfield, ylin kuva Michal Parzuchowski. Kuvituskuvia.

Tutkimuksessa perehdyttiin aineistoon 88 maasta ja 400 000 nuoresta, iältään 13-17 vuotta. Tutkimuksessa selvitettiin sitä, kuinka usein nuoret olivat tappeluissa ja oliko heitä rankaistu fyysisesti kotona. Mitä sallivammin maassa suhtauduttiin fyysiseen rankaisemiseen, sitä enemmän nuoriso oli mukana tappeluissa. Jos kotona ei kuritettu, lapset eivät olleet osallisina tappeluissa yhtä paljon. Fyysisen kurittamisen kieltäminen näyttää siis tekevän maasta muutenkin paremman paikan nuorille asua. Maan köyhyydellä tai rikkaudella ei ollut vaikutusta, ainoastaan sillä, oliko lasten fyysinen kurittaminen sallittu vai ei. Suomi oli tuloksissa kolmanneksi vähiten väkivaltaisin maa – hyvä me!

Lähes 300 miljoonaa 2-4-vuotiasta lasta on säännöllisesti jonkinlaisen vanhempien tai huoltajien tekemän fyysisen kurittamisen kohteena. Jokainen näistä tapauksista on liikaa. Pidetään huoli siitä, että meidän lapsemme saavat kasvaa turvallisessa, väkivallattomassa ympäristössä – niin kotona kuin muuallakin!

Lähde.

Nainen, jos käytät tai pelkäät käyttäväsi väkivaltaa: Maria Akatemian Avoin linja -puhelinpäivystys on valtakunnallinen puhelinpäivystys naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Avoin linja vastaa tiistaisin ja torstaisin klo 16-18 sekä perjantaisin klo 12-14 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Puhelinpäivystyksessä sinut vastaanotetaan arvostavasti ja tarpeitasi kuunnellen. Avoimen linjan kautta sinulla on mahdollisuus päästä yksilökeskusteluihin sekä ammatillisesti ohjattuun vertaisryhmään.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia