Nuorekkuuttaan voisi varmaan tulevaisuudessa venyttää vaikka kuinka pitkälle. Sitäkö me ihan oikeasti haluamme?

Aika moni meistä halajaa nuorekkaan pinnan, terveyttä ja pitkää ikää. Imemme elinvoimaa terveys- ja superruuista ja huollamme koneistoa elämäntavoilla ja kosmetiikalla. Kone ei saa hyytyä ennen aikojaan eikä monen mielestä ajallaankaan.

Amerikkalaiset tutkijat uskovat löytäneensä nuoruudenlähteen: uuden puhdin ja sileän hipiän salaisuus saattaa löytyä nuorten naisten munasarjoista.

Menopaussisille hiirille siirrettiin nuorempien lajitovereidensa munasarjat. Neljä kuukautta myöhemmin jyrsijöiden aineenvaihdunta ja immuniteetti rullasi kuin kevätvarsoilla konsanaan. Aivot ja munuaiset saivat uutta puhtia ja nivelrikko ja sydänvaivatkin helpottivat. Vanhimmatkin vipeltäjät kukoistivat sisäisesti ja ulkoisesti ja kiinnostuivat taas kuhertelusta.

Tutkijat uskovat, että tulevaisuudessa nuorten naisten munasarjoista otetuilla kantasoluilla saisi kasvatettua aikanaan uudenveroiset jo väsähtäneiden tilalle.

Niin hiiren kuin ihmisenkin keholla on elinkaarensa, mutta trendi on selkeästi menossa suuntaan, jossa maallista majaamme tuunataan kuin konetta. Tiede valmistaa varaosia ja synteettistä tavaraa korvaamaan ajan hampaan kuluttamia elimiä ja vartalon osia.

Vanheneminen tuntuu olevan vika, joka täytyy korjata keinolla millä hyvänsä. Kosmetiikka- ja terveysteollisuus saavatkin tehdä urakalla tilaa, kun tiedemiehet alkavat päästä kunnolla vauhtiin ”vanhenemislääkkeidensä” kanssa.

Onko tulevaisuus todellakin täynnä satoja vuosia maan päällä vaeltavia kyborgeja? Teknologiaan kuuluu kehitys ja mahdottoman mahdolliseksi tekeminen. Kuuluuko se kuitenkaan luontoon ja biologiaan? Seuraavien vuosikymmenten julkkishitti saattaapi sitten olla munasarjaleikkaukset, säästyyhän siinä monelta muulta veitsen viillolta.

Toki olisi tietyllä tavalla houkuttelevaa nauttia (mahdollisista) eläkevuosistaan virkeänä ja viehkompana kuin koskaan. Jos tulevaisuus Frankensteinin mummona ei silti houkuta, kannattaa varmistaa elinvoimaiset eläkepäivät peruspaketilla:

  • Käytä aivojasi. Opiskelu ja muu aivojen aktiivinen stimulointi pitää pääkopan toiminnassa ja hoitaa myös henkistä terveyttä.
  • Säästä, sijoita ja suunnittele. Näyttää vähän siltä, että saamme tulevaisuudessa helpommin kaksikymppisen kehon kuin eläkkeen. Talousasiat kannatttaa ottaa haltuun ajoissa.
  • Ystävät ovat elämän suola, ja joskus pippurikin. Tutkimusten mukaan sosiaalisilla ikäihmisillä on virkeämmät valtimotkin, mikä onkin tosi hyvä uutinen sydämelle ja diabetesoireille.
  • Et kai luullut, että liikunta jää tältä listalta pois? Yksi harvoista lähes kaikkia hyödyttävästä elintavoista on vanha kunnon hengästymishetki. Liikunta hyödyttää koko kropan lisäksi myös niitä harmaita aivosoluja, jotka varmaan lähitulevaisuudessa voi värjäyttää vaikka pinkiksi.
  • Ylläri pylläri, sokeria ja prosessoituja pöperöitä kannattaa välttää, jos haluaa elää pystyvänä ja pirtsakkana pitkään.

Kyllähän se vanheminen välillä vihloo, mutta pitäisi kai kuitenkin ottaa vastaan ansaittuna lepona, eikä ronkkia nuorilta elinvoimaa ikuiseen elämään. Ruuhkavuosien keskellä tarpovaa ainakin lähinnä väsyttää pelkkä ajatuskin.

lähde: Daily Mail

PS. Näillä herkuilla rasvaat niin ihoa kuin aivojakin.

PPS. Luonnon lait muuttuvat usein jo vauvan myötä.

PPPS. Kollageenia voi myös kulautella sisäisesti.

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia