Timantit ovat tytön paras ystävä, mutta ei näköjään vaimon. Uusi tutkimus paljastaa, että vihkisormuksen arvo on suoraan verrannollinen avioliiton onnistumiseen. Eikä niin kuin voisi luulla:

Mitä suurempi aviotimukka, sitä lyhyempi avioliitto, kertoo Huffington Postin siteeraama tutkimus. Jos vihkisormus maksoi 2000 – 4000 dollaria (1600 e -3200 e) liitto oli tuomittu eroon 1,3 kertaa todennäköisemmin kuin jos sormus maksoi 500 – 2000 dollaria ( 400 e – 1600 e). Sen sijaan parin satasen sormuksella ero tuli kaikkein todennäköisimmin.

Myös häihin käytetty rahamäärä ennustaa samaa asiaa. Jos häihin käytettiin 20.000 dollaria ( 16.000 euroa) tai enemmän, hääparin todennäköisyys päätyä eroon oli 3,5 kertainen sellaisiin siskoihin verrattuna, joilla oli keskivertohäät.

Syynä tutkimustulokseen pidetään sitä, että liian kalliit häät ja kallis sormus aiheuttavat taloudellista stressiä, joka johtaa välien viilenemiseen. Totta tosiaan, voiko rakkautta mitata timantin koolla? Ei taatusti!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Mitä hienompi vihkisormus, sitä todennäköisempi ero”

 • Jjdjdu sanoo:

  Mulla on vihkisormus 42 euron arvoinen häät maksoi 700 euroa kaikkinensa.

  21.9.2018 oli päivä jolloin mentiin naimisiin. Enkä tykkää timanteista .

 • jenna sanoo:

  Se bridezillas on kyllä niin huippu ohjelma! Saa nauraa! :’D
  En ole itse naimisissa, mutta jos koskaan avioidun, käytän juhlarahat mieluummin muuhun kuin vieraiden kestittämiseen. Pakolliset kahveet keitän lähimmille ja lähdettäisiin tuhlaamaan rahamme ennemmin reissuun. 🙂 Hääkuvakin voisi olla jonkun ystävällisen ohikulkijan reissun aikana nappaama extempore -otos.

 • Keskivertohalpismorsian sanoo:

  Verrannollistan kohtuuttoman suorasti tähän tutkimukseen morsiamen luonteenlaadun, empiirinen tutkimus on suoritettu katsomalla Bridezilla-ohjelmia…

  Jotenkin mua noissa jenkkimorsiamissa häiritsee se, että ne häät ovat aina MINUN ja se on MINUN tärkeä päiväni. Onko se oikeasti noin, ettei mies ole muuta kuin sivuseikka? Hääkuvissakin näkee pelkän morsiamen. Tästä vetäisen nopean johtopäätöksen, että jos nainen on häiden suhteen (joita hän suunnittelee kansioittain 4-vuotiaasta asti) noin yksioikoinen, voiko muuta olettaa kuin liiton kaatuvan.

  Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta kyllä mielestäni tilaisuus, juhla, järjestelyt ym ovat molempien asia ja muistojen syntyyn vaikuttaa molempien mielipiteet. Ei niin, että MINÄ vain haluan päivän menevän näin. Voiko siitä muuta syntyä kuin eripuraa…?