Lihapyörykkäburgeri muutamassa minuutissa ja muut nopeat arkiruokaherkut
Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Jalostaja.
Mitä tänään syötäisiin? Siinäpä varsin viattoman kuuloinen kysymys, joka sattuu kuitenkin olemaan yksi suurimmista stressinaiheuttajista ruuhkavuotisten vanhempien elämässä. Huonot Äidit tarjoavat kiireessä vaikka liikennevalospeciaalin, eli kylmiä nakkeja sinapilla, suoraan paketista, mutta monille tulee tästäkin pikaruoasta huono omatunto. Ehkä voitaisiin ehdottaa ihan uudenlaista pikaruokaa?
Ei, kysymys ei ole mäkkäristä tai snäkkäristä. Ei edes näkkäristä nakkien alla, vaan terveellisestä ja maistuvasta, ihan ”kunnon” arkiruoasta, joka vaan sattuu valmistumaan muutamassa minuutissa! Jalostajan uudet säilykepusseissa saapuvat kastikkeet ovat lämmitystä vaille valmiina useammankin arkipäivän pelastus. Eikä pelkästään arkipäivän, vaan myös retkilounaan, mökkimutustelun, karavaanarikokkailun sekä tietysti työpäiväruokailun, niin etätöissä kuin lähitöissäkin, ja silloinkin kun työpaikkakeittiöstä löytyy korkeintaan keittolevy tai mikro mutta ei kylmäsäilytystä.
Ei kylmäsäilytystä? Ei hätää! Jalostajan pussikastikkeet säilyvät pitkään huoneenlämmössä lämpökäsittelyn ja säilykepussinsa ansiosta, joten maistuva lounas tai päivällinen on taattu myös pitkän matkan patikoijille ja muille retkeilijöille.
Ja sitten siihen valmistukseen, sillä sekin on helppoutensa takia sen verran vaivaton että on ihan pakko kertoa! Jalostajan pussikastikkeet ovat siis todellakin kuumennusta vaille valmiita, ja kuumennus onnistuu kattilassa, mikrossa tai omassa pussissaan vesihauteessa. Vesihaudelämmitys on erityisesti Huonojen Äitien mieleen, sillä siinä tulee vähiten tiskiä! Ei tarvitse kuin kuin vettä ja kattilan, ja tietysti sen pussikastikepussin. Kastike lämpenee omassa pussissaan, ja koska kattilassa lämpeni vain vesi, säästyttiin pohjaan palaneiden lihapyöryköiden jynssäämiseltä.
Lihapyöryköiden! Tai nakkikastikkeen! Tai broileripyöryköiden! Kaikkien lasten (ja joidenkin aikuistenkin) lempiruokien, jotka suosionsa siivittäminä ovat Jalostajan säilykepussien kastikevalikoimaan päätyneet. Lisäksi kätevistä pusseista löytyy keittoja moneen makuun, ihan yhtä helposti valmistuvina.
Huonon Äidin huippukokki Ilkka Lääveri on myös lihapyöryköiden ystävä, ja pyöräyttikin meidän kaikkien iloksi muutaman maistuvan reseptin Jalostajan Lihapyörykkäkastikkeesta. Sillä myös huippukokit saavat oikaista keittiössä.
Ohjeet ovat kahdelle, koska joskus syötettäviä suita on kotosalla vain kaksi, ja koska kahden hengen reseptejä on vallan helppo kertoa tarpeen mukaan neljälle, kuudelle, kahdeksalle jne. Ja vielä voidaan vinkata, että samassa vesihaudekattilassa valmistuu tarvittaessa lihapullakastike yhdelle, ja vaikka nakkikastike toiselle!
Lihapyörykkäburgeri
- 1 pss Jalostaja Lihapyörykät kermakastikkeessa
- 2 kpl hampurilaissämpylöitä
- salaattia pestynä
- tomaattia siivutettuna
- suolakurkkua viipaleina
- 2 kpl cheddar -juustosiivua
Paahda halkaistut hampurilaissämpylät ja lämmitä lihapyörykkäkastike joko vesihauteessa, kattilassa tai mikrossa. Laita toisen hampurilaissämpylän päälle salaattia, tomaattia, suolakurkkua ja sitten lihapullat kastikkeen kera. Lopuksi juustosiivu päälle ja kansi. Nauti vaikka ranskalaisten kera.
Lihapyörykkäpyttipannu
- 1 pss Jalostaja Lihapyörykät kermakastikkeessa
- 200 g keitettyä kesäperunaa
- 2 pientä sipulia
- 1 vihreä omena
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- rosmariinia
- suolaa
Pilko perunat ja omenat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Viipaloi sipulit renkaiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää rypsiöljy, perunat ja sipulit. Paista keskilämmöllä, kunnes perunoissa on kaunis väri. Lisää voi ja jatka paistamista. Mausta lopuksi perunapaistos rosmariinilla ja suolalla ja tarjoile yhdessä vesihauteessa, kattilassa tai mikrossa lämmitetyn lihapyörykkäkastikkeen kanssa.
Välimerellinen lihapyörykkäpata
- 1 pss Jalostaja Lihapyörykät kermakastikkeessa
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 pieni munakoiso
- 1 tomaatti
- ½ dl juustoraastetta
- basilikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Pilko kesäkurpitsa ja munakoiso sormenpään kokoisiksi paloiksi. Lämmitä pata liedellä kuumaksi ja lisää oliiviöljy. Laita kesäkurpitsa- ja munakoisopalat pataan ja mausta kevyesti suolalla n. ½ tl. Kuullota niitä, kunnes ovat hiukan kypsyneet. Hienonna tomaatti ja lisää pataan. Jatka kuullottamista. Lisää sitten lihapyörykät ja keitä hetki. Mausta vielä basilikalla ja juustoraasteella. Tarjoile ja nauti!
Maistuis varmaan sullekin? Osallistu arvontaan ja voita upea tuotepaketti Jalostajan laajasta valikoimasta. Kerro kommenteissa mikä resepteistä menee ensimmäisenä kokeiluun teidän taloudessa, ja olet mukana! Huono Äiti arpoo kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken viisi (5) tuotepakettia. Osallistumisaikaa on 18.9. saakka ja voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.
— Huono Äiti -toimitus
Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!
Artikkelissa on 42 kommenttia, jätä oma kommenttisi.
Lihapyörykkäburgeri kokeiluun!
Välimerellinen pata kuulostaa hyvältä