Ketä teidän palleroiset kuuntelee? Riittääkö äidin tiukka mulkaisu vai vaaditaanko paikalle muriseva isä?

Miten teillä on jaettu hallintaoikeutta ja vanhemman sanojen arvostusta? Alkaako tapahtua ensimmäisestä kauniista pyynnöstä vai saako jankuttaa kyllästymiseen ja nalkutusmoodiin saakka? Ja kuka sitä kuria ylläpitää eniten? Näistä keskustelua halusi herätellä postia laittanut Heidi.

”Mua kiinnostaisi tietää, kuinka Huonojen Äitien perheissä menee kurinpitäjien roolit. Eli onko se äiti, kuka määrää kaapin paikan ja sen kuinka vietetään lomaa. Saako teidän perheissä äiti muksut punkkiinsa hyvissä ajoin vai vaaditaanko paikalle isä? Kun tunnen molempia perheitä; niitä, joissa äiti on pirttihirmu käskyttäjä, lapset laukkaa käskyjen mukaan ja isukki sitten puolestaan pehmonalle, kuka hörähtelee hyväntahtoisesti sohvalta eikä tahdo ottaa komentajan roolia. Ja sitten on niitä perheitä, kuten meidänkin, joissa äiti on se hyysääjä, helposti höynäytettävä ja täysin narutettavissa oleva. Sorrun aina lasten toiveisiin, venytän aikatauluja ja annan löysää aivan liian kanssa. Nukkumaanmenokuviot ovat mahdottomia kanssani, mutta kun isä on paikalla, hän tulee ja ärjäisee kuin leijona, johan nukkuu kaikki kiltisti. Isän kanssa ei paljoa pullikoida ja vaatteet menee päälle joutuisasti. Silti palvovat isäänsä, eli kyse ei ole mistään pelolla kasvattamisesta. Pitäisikö allekirjoittaneen siis kasvattaa hieman kovempi kuori ja alkaa ottaa auktoriteettia enemmän esiin. Vai pysynkö vain tällaisena äitinä?”

Ehkä tuokin ominaisuus selviää tähtimerkeistä!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Kuka teillä pitää kuria?”

  • Pilami sanoo:

    Meillä nappulat tottelevat molempia, mutta ääntä joutuu usein korottamaan kumpikin vanhempi, ennenkun mitään tapahtuu. Ymmärrän, että omaa laiskuutta tämä, kun ei itse jaksa lähteä toimintaa valvomaan, niin saa huomauttaa niin monta kertaa, että lopulta se volyymi nousee =/ Äitiä testataan enemmän kuin isää, mutta lienee luonnollista, kun äiti on enemmän kotona ja arjessa läsnä. Meillä kyllä nappulat ovat hyvin sisäistäneet ettei heitä huvikseen kehoteta jotain tekemään ja sen miksi tietyistä säännöistä pidetään kiinni -hyvin harvakseltaan sääntöjä vastaan napisevat ja kouluaineessakin oli kolmasluokkalainen osannut hienosti omin sanoin kertoa miksi on sääntöjä ja miksi vanhempia pitää totella =D Isommissa asioissa voin luottaa jälkikasvuuni kuin kallioon (ilmoittavat missä ovat, eivätkä lähde mukaan tyhmyyksiin kylillä ja pitävät sovituista kotiintuloajoista kiinni), mutta arjen pienissä rutiineissa saa olla koko ajan ohjeistamassa, vaatimassa ja vahtimassa, että toteutuvat.

  • Nami sanoo:

    Mä olen meillä se käskyttäjä äiti joka ei anna helpolla periksi. Isä sitten on nössön ja mun puolivälissä. Olen tarkempi nukkumaan ajoista, syömisistä ja hampaiden pesusta, isä ihmiselle se ei ole niin aina justiinsa. Tärkeintä mun mielestäni on se että vedätte yhtä köyttä, te ette tule ikinä olemaan samanlaisia, eikä teidän tarvitsekkaan, mutt yhtenäinen linja on se mikä pitäisi olla. Jos lapset eivät tottele minua, tiedän että voin aina tukeutua mieheen, mies on samaa mieltä asiasta. Jos sanon että noin ei tehdä, niin mies sanoo ihan saman asian. Jos on sovittu että viikkoraha on 5€, se on sen 5€ kummankin mielestä. Me myös kysymme mielipiteitä ennen päätöstä, jos kaveri olisi tulossa lapselle yökylään niin varmistamme toisiltamme asian ennekuin sanomme juuta tai jaata. Myös minä käytän miestäni jos ei minun kehotukseni tehoa, te täydennätte toisianne ja se on asian ydin 🙂