Me ei oltais suomalaisia, jos me ei ulistais siitäkin, että on lämmin. Koska ulina, se vaan kuuluu meidän kansanluonteeseen! Ainakin näistä jutuista voit ulista lämpimässä toukokuussa:

 • säärikarvat ja kainalokarvat. Tää helle tuli ihan selän takaa, ihan hirveää kun joutuu etsimään talven aikana ruostuneen höylänterän tai käyttämään jotain töhnäsalvoja, kun on taas menty edelliset 10 kuukautta ihan viidakkona. Sitä paitsi, kun ajaa karvat, sääret näyttää broilerilta. Uliuli uliuli!

 • kesäkilot. Kuka jaksaa puhua mistään kesäkiloista! Kun on ensin päällä talvikilot ja kevätkilot, kesäkilot on ihan sama, koska kaikki menee samaan vyöryvään massaan, joka saa vaatteet kutistumaan kaapissa.

 

 • on kuuma. Se on tosi ulisuttavaa, että on kuuma. Kuuma tarkoittaa sitä, että hikoaa ja näyttää punaiselta. Punainen ja hionnut ihminen ei ole ihmisen toive- eikä tavoitetila eikä punainen ja hionnut ihminen, jonka kainalo haisee saa deittiä aikaan ei sitten mitenkään!

 

 • kesän vaarat. Kesä on tosi vaarallista aikaa! Punkki tappaa, leppäkerttu tappaa, hyttynen tappaa, ampiainen tappaa, lumen alta tuli esiin kaivo ja voin pudota siihen ja se tappaa, kuumuus tappaa, vaaralliset kasvit tappaa, liika juominen (viinan) tappaa, liian vähä juominen tappaa, elämä tappaa! Uliuliuli!!!!

 • kirkkaus. Kun on kirkasta, kaikki näkyy selvemmin. Se on tosi raskasta. Ulisuttaa pelkkä ajatuskin! Kohta on muuten koulujen loma, mihin mä taas työnnän ne mukulat???!!!!

 

 • Bikinit! Lämmin ilma tarkoittaa bikineitä.  Bikinien valinta on helvetistä. Bikinien sovitus on helvetistä. Miksi kaikki eivät vaan voi uida märkäpuvussa???? Uliuliuli!!

 

 • Jäätelö sulaa auringossa. Se on tosi ikävää, että jäätelön  pitää sulaa auringossa. Kun aurinko sulattaa jäätelön, se tahmaa vaatteet ja lapsen kädet ja sitten pitää taas pestä pyykkiä ja se on tosi tyhmää.

 

Oikeastaan olis tosi kiva, että olis koko ajan talvi. Paitsi jos koko ajan on talvi, se alkaa tosi paljon ulisuttaa, koska on kylmä.

Nauttikaa elämästä siskot ja veljet!!!

 

 

 

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Kesä tuli, uli uli!”

 • Myymyy sanoo:

  Kyllä minä vaan valitan kesästä, tosin vain niille, jotka rutisevat koko talven, kaikki viileät ja sadepäivät. Minä kun en siedä kuumaa enkä aurinkoa. Minä palan, päätä särkee ja voin pahoin. En voi sietää ihmisiä, jotka tuovat koko ajan esille sitä, kuinka talvi, sade, pilvisyys, viileys jne. on kamalaa, mutta kuumuudesta ei saisi valittaa. Juu, ja tämä tuodaan esille heti, kun etsin varjopaikkaa. Ja jos sanot, että kylmän voi torjua pukeutumalla oikein, mutta kuumuutta ei pääse pakoon, itkupotkuraivari on taattu.

 • Summer girl sanoo:

  Tämä!
  Itse rakastan kesää lämpöä ja hellettä ja inhoan pitkää, kylmää ja pimeää talvea.
  Ja oikeesti hermo menee siihen, että heti kun lämpö ylittää 15c alkaa se tietyn porukan ruikutus ”hirveistä helteistä”. Tosiasia on, että Suomen kesä on todella lyhyt ja helteisiä päiviä (yli 24c) hyvä jos 20 vuodessa, niin eiköhän ne nyt jokainen kestä vaikka sit sisällä ilmastoinnin alla jäätelöä syöden?
  Kun ne kaikki loput 345 päivää on sitten kylmää tai h……n kylmää…

  Vaikka itse en pidä talvesta, vaan palelen herkästi ja pitkä pimeys meinaa ”tehdä hulluksi”, niin silti en pilaa ympärilläni olevien ihmisten elämää ulisemalla ja valittamalla aiheesta vaan pidän mölyt mahassani.
  Tee sinäkin helteen vihaaja samoin ja anna meidän kesän lasten nauttia niistä muutamasta päivästä vuodessa kun ei tarvii joko palella tai pukeutua kokovartalovillaan!
  UGH!

 • Anni sanoo:

  Migreeni jyllää, aurinkoihottuma kirvelee, allergia ahdistaa. En ulise. Hymyilen vain ystävällisesti kanssaihmisille, jotka kommentoivat pitkiä hihoja ja lahkeita. Yllätyn joka kerran iloisesti, kun joku kertoo aurinkolasien tai -voiteen auttavan ja sitkeän altistuksen parantavan vaivat. Olen se outo tyyppi, joka on aina varjossa, jollei voi olla sisällä.

 • Hikinen akka sanoo:

  Hauska! Tällasiahan me ollaan. Tunnustan, että itsekin sorrun, ”kaamee kuumuus ja mummotautikin hikoiluttaa, uliuli!”
  Mut hei, nautitaan kesästä, auringosta ja sateesta. Ja ulistaan yhdessä!

 • Kevätsipuli sanoo:

  Aika alentuvaa tekstiä. 😀 Jo ekasta lauseesta jää epäselväksi, että uliseeko suomalaiset vai ei. ”Ei oltais suomalaisia, jos me ulistais..” Ehkäpä se oikoluku ei olisi pahitteeks.
  Oletettavasti tän tarkotus oli olla hauska ja viihdyttävä. Hupimielessä liioitellut tapahtumat ja tietyistä asioista valittavien sijoittaminen lasten tasolle tolla uliuli-virrellä pitäis naurattaa, mutta tää nyt meni vähän yli.
  Joo ihmiset valittaa kaikesta ja se tuskin muuttuu koskaan. Myös mielipiteitä on aika paljon erilaisia. Jotkut rakastaa sitä hellettä, toiset ei voi olla mitenkään päin, kun ahdistaa ja vituttaa. Siihen tuskin auttaa, että tullaan taivastelemaan ”voi onko sulla vähän kuuma, uliuli”.
  Kyllä tässä jonkinlaisesta punasesta langasta sai kiinni, mut toteutus oli vaan tökerö.