Huono Äiti sai avautumisen morsiamelta:

”Kaikki näytti täydelliseltä, juuri siltä kuin toinen hääpäiväni oli aina pitänytkin olla. Mutta pinnan alla kyti pettymys, joka uhkasi pilata kaiken.

Olin suunnitellut hääjuhlan omien toiveideni mukaan. Tunnelma oli intiimi ja romanttinen, ja häävieraiden joukossa oli vain lähimmät ystävät ja perheenjäsenet. Olin kuitenkin toivonut, että juhlissa ei olisi lainkaan lapsia. Mielestäni lapset toisivat liikaa melua ja hälinää tunnelmaan, jota olin hakenut.

Mutta toisin kävi. Mieheni ystävät olivat tuoneet mukanaan lapsiaan kysymättä minulta lupaa. Lapset juoksentelivat pitkin juhlapaikkaa, huusivat ja heittelivät jälkiruokia (vaahtokarkkeja). Tuntemusta epämukavuudesta ja kiusaantuneisuudesta oli vaikea sivuuttaa, ja keskittyminen juhlaan oli vaikeaa.

Lisäksi olin pettynyt siihen, että vieraat olivat alkaneet julkaista kuvia häistä sosiaalisessa mediassa ennen meitä. Olin halunnut pitää hääkuvat salassa ja jakaa ne vasta myöhemmin itse. Nyt ne levisivät verkossa hallitsemattomasti, ja tunsin itseni riiston kohteeksi. Olisin halunnut valita omasta päivästämme ne ihanimmat kuvat.

Väsymys ja pettymys painoivat mieltäni. Olin haaveillut täydellisistä häistä, mutta nyt kaikki tuntui menneen pieleen.

Hääjuhla päättyi lopulta myöhään illalla. Vetäydyin huoneeseen ja purin pettymykseni miehelleni. Hän ymmärsi tunteeni ja pyysi anteeksi ystäviensä käytöstä. Lupasi puhua heille asiasta ja varmistaa, että vastaavaa ei enää tapahtuisi. Tosin eihän me montaa kertaa voida keskenämme naimisiin mennä…

Tiesin, että mieheni ei ollut tahallaan aiheuttanut minulle pettymystä. Ystävien käytös oli sopimatonta, mutta se ei ollut hänen vikansa. Päätin antaa anteeksi ja keskittyä hyviin asioihin: siihen, että olin löytänyt rakkauden ja että olimme nyt vihdoin naimisissa.”

Nimim. Älä droppaa mun tunnelmaa

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 50 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

50 vastausta artikkeliin “Häävieraat pilasivat omat hääni”

 • ... sanoo:

  Harmillista ettei häät menneet niin kuin halusit. Kutsutut olisi voineet kysyä saako lapset tulla mukaan etenkin jos kutsussa ei lukenut +perhe tai x ja x perheineen/lapsineen. Ja vieraat olisi voineet kysyä saako teistä otettuja kuvia jakaa, koska se on muutenkin kohteliasta kuvissa olijoita kohtaan.

  Omissa häissä yksi kutsuttu ei päässyt, joten henkilö x otti toisen henkilön mukaan. Ilmoitti etukäteen, niin ei haitannut. Häissäni on jäänyt kaihertamaan on, että pappi suhtautui meihin tylysti ennen hääpäivää. Ja jälkiviisautena: olisi pitänyt mennä naimisiin maistraatissa enkä ehkä nyt kutsuisi kaikkia kutsuttuja.

 • Ei niin mustavalkoista sanoo:

  Aloituksessa ei tosiaan kerrota, oliko toiveet lasten ja kuvien osalta etukäteen vieraille kerrottu – ja oliko nämä parin toiveet. Itselläni on lapsia, mutten silti omiin juhliini (juhlista riippumatta) kutsuisi lapsia. Ne pitävät kovaa ääntä, mikä aiheuttaa päänsärkyä ja ahdistusta. Pidän kotona ja julkisilla paikoilla lähes aina vastamelukuulokkeita ja en ehkä.juhlissani haluaisi niitä käyttää. Oli myös vaihe, jolloin lapsiperheiden katselu saattoi aiheuttaa itselläni itkukohtauksia – etenkin silloin, kun takana oli jälleen yksi tulokseton IVF. Juhlat voivat olla melkoinen taloudellinen ponnistus ja silloin vieraslistaa tehdessä joutuu priorisoimaan. Myös tila saattaa asettaa omat rajoitteet. Itse ajattelen niin, että jokainen pitää mieleisenssä juhlat ja jokaimen saa valita juhlat, joihin osallistuu. Sitä en vain ymmärrä, miten vielä vuonna 2024 ihmiset ajattelevat asioista niin kapea-alaisesesti, että tulkitsevat lapsettomat juhlat suoraan itsekkyydeksi – eikö lasten hankkiminen ylikansoitetussa maailmassa ole enemmänkin osoitus itsekkyydestä? Tai se, että katselee asioita vain omasta näkökulmastaan sivuuttaen muiden tilanteet.

 • Tangoon tarvitaan kaksi. sanoo:

  Sinun toisena hääpäivänäsi taisi unohtua hääpäivän toinen osapuoli; miehesi. Muistitkohan unelmapäivää huolellisesti suunnitellessasi ottaa hänet huomioon, vai toteuttivatko miehesi ystävät enemmän hänen näköisensä toisen hääpäivän omasi rinnalle pyytämättä sinulta lupaa?

  Kokeile ensi vuonna uudelleen 😀

 • Melkein mummo sanoo:

  Olen itse perheellinen, mutta ymmärrän oikein hyvin, jos hääpari haluaa pitää ”lapsettomat” häät. Nykyisin hyvin monilla aikuisilla on huonot käytöstavat ja tästä johtuen lapsetkaan eivät välttämättä ole oppineet käyttäytymään tilanteiden vaatimalla tavalla. En todellakaan haluaisi huutavia, joka paikassa juoksentelevia ja ruokaa heitteleviä pikku ihmisiä omiinkaan juhliin.

 • Ulkosuomalainen sanoo:

  Onneksi en asu Suomessa.

  Nykyisessä kotimaassani on aivan käsittämätön ajatus, että joku ikäryhmä jätettäisiin juhlien ulkopuolelle. Häihin, kuten kaikkiin muihin juhliin mahtuu ääntä ja elämää ja juhlien keskiössä on vauvasta vaariin yhdessä iloitseminen eikä nillittävän morsiamen ja hänen some-toiveidensa ympärillä hiipparointi. Uskomatonta ankeutta.

 • Häät, yök sanoo:

  Täydellisiä häitä toivovan tulee lähettää yksityiskohtainen käsikirjoitus juhliin kutsutuilke. Näitä asioita tulee ihastella näillä termeillä, tällainen vaatetus, hiukset, meikki, sallitut puheenaiheet juhlan aikana, millaisia kuvia saa ottaa, mitä saa laittaa someen, kuunka ison palan kakkua saa ottaa.

 • Ninnukka sanoo:

  Sääli ettei häät mennyt niinkuin suunnittelit😩 mutta mielestäni asian voi yrittää kääntää myös positiiviseksi, ne ystävät jotka toivat lapset mukanaan, halusivat toden teolla tulla teitä juhlimaan ja ei saanut lapsia hoitoon?? Kyllä ne ovat elämän (toivottavasti) ainuat erikoisemmat juhlat? Olet kummiskin hengissä, onnellinen jne.. mutta tästä ylitsepääsemisen aiheeseen, koita tulkita asioita myös kutsuvieraiden mukaisesti. Olisi tosi tylsä mennä naimisiin kaksin keskenään ilman ketään ystävää, sukulaista, kaverii. Se ken sen haluaa niin menee.

 • Nimetön sanoo:

  Onnea liitollesi! Olet varmasti vielä aika nuori. Elämän varrella tulet huomaamaan, ettei kaikkea voi ohjata ja kontrolloida eikä siihen ole tarvettakaan. Iloitse siitä, että nämä ihmiset ovat jakaneet juhlahetkesi ja toivovat sinulle ja puolisollesi hyvää. Anna heidän olla sellaisia kuin he ovat, niin hekin hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. Ota rennosti, älä mestaroi elämää liikaa. Kaiken ei tarvi olla täydellistä. Näin liittosikin sujuu paremmin.

 • Mitä sakkia täällä taas sanoo:

  V*ttumaiset suomalaiset taas kommentoimassa. Ihan oikeesti, jos joku ei haluu lapsia juhliinsa juoksentelemaan niin ihan aiheesta harmittaa. Oon itekki ollu vieraana ”vain aikuiset” häissä, eikä ois tullu mieleenkään ottaa lapsia mukaan. Jos lapsille ei ois saanu järkättyä muuta ohjelmaa, niin toinen meistä ois jättäny juhlat väliin. Miks ei ihmiset osaa kunnioittaa hääparin toiveita? Ihan oksettavaa käytöstä kuvitella et pyyntö ei koske kaikkia ja vielä oksettavampaa et antaa lasten perseillä. Viimeistään sillon ois pitäny kiikuttaa lapset autoon ja lähtee juhlista. Toivon oikeesti et näissä tilanteissa hääpari käännyttäis vieraat ovella.

 • Naan sanoo:

  Lukikohan kutsussa,että toivot lasten jäävän pois juhlista? Itsehän kirjoitin sen kutsuun ja vieraat olivat järjestäneet lapsenvahdin kultanuppusilleen.