”Huumeriippuvuus. Lause mitä en uskonut koskaan käyttäväni, ”mieheni on huumeriippuvainen.” Sekakäyttäjä. Kaikki menee. Viiden vuoden jälkeen olemme tulleet tähän. Ummistin silmäni totuudelta mutta en enää. Mitä kaikkea paskaa sitä sietääkään. Kun on selvinpäin, hän huutaa, raivoaa, alistaa. Kun käyttää, elämä on ihanaa, olen maailman ihanin nainen.

Nyt riittää. Kerroin muuttoaikeistani. Hänen mielestään hylkään hänet. Alkaa uhkailemaan että vetää yliannostuksen. Ensirakkauteni, kaikkeni. Siinähän vetää. En pysty pelastamaan häntä, ei kukaan pysty. Niin syvälle juurtuneet traumat edelleen vaikuttaa toiseen. Toiseen, joka ei suostu menemään hoitoon. Mutta minäpä päätän elää omaa elämääni. Itse.

Pelottaa niin perkeleesti ja tuntuu että on ihan yksin. Ainoa maailmassa kelle on käynyt näin. Pääsispä itkemään kunnolla. Mutta ei edes itketä. Ei tunnu miltään. Kaikista hirveintä on ollut ymmärtää että olen sietänyt henkistä väkivaltaa jo vuosia. Joskus pääsen jaloilleni. Kasvatan jälleen siivet ja lennän. Ennen sitä, paranen.”

Nimim. Rikki 

Hyvä kirjoittaja, et ole yksin ❤️ Monilla muillakin on läheisiä, jotka ovat sairastuneet huumeriippuvuuteen. Irti Huumeista ry:n avusta läheisille tietoa täältä.

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Jonathan Gonzalez.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 12 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

12 vastausta artikkeliin “”En pysty pelastamaan ensirakkauttani””

 • Sielunsisko sanoo:

  Nimimerkki Rikki et ole yksin. Olen itse hetki sitten ollut aivan samassa tilanteessa. Ensirakkauteni ”menetin” huumeille. Muista, että teet oikean ratkaisun.
  Itse yritin VUOSIA tukea ja pelastaa. Oli hoitoja ja lupauksia muuttua, mutta se kaikki oli vain puhetta.
  Elämällä on sinulle paljon enemmän annettavaa. Varmasti sattuu ja sattuu paljon.
  Turhauttaa kun ei saakkaan sitä elämää toisen kanssa minkä suunnitteli. Suututtaa ja repii kun joutuu luopumaan ”elämän suurimmasta rakkaudesta”.
  Vuosien päästä kuitenkin huomaat, että elämällä on paljon muutakin annettavaa kun se, että olisit päihderiippuvaisen tukipylväs.
  Hanki vertaistukea. Meitä on paljon kaltaisiasi.
  Sellainen joka ei ole kokenut päihderiippuvaista puolisona ei täysin voi ymmärtää mitä se elämä sen kanssa on. Minä ymmärrän. Teit oikean ratkaisun. Ja vaikka kuinka tuntuu vaikealta pysy päätöksessäsi.

 • R sanoo:

  Me eletään vain yhden kerran- tämän tietämyksen mukaan. (Tosin uskon hindulaisisttain sielun kiertokulkuun, mutta ei siitä tähän sen enempää)
  Joka tapauksessa hindulaisittain tai ei, niin tämä elämä kerrallaan meidän on tehtävä se ainokainen hyväksi. Ajattele, kuinka kipeänä ja vanhentuneena sinä kuolinvuoteellasi katsot elämääsi taaksepäin ja mietit mistä olet ylpeä, mitä katuisit, mitkä asiat olisi jäänyt mieleesi eniten.

  Minunkin ensimmäinen avomieheni oli aluksi kannabiksen polttelija myöhemmin sekakäyttäjä, aineet menivät ohitseni heilahtamalla.

  Nyt olen jo aikuinen ja erostamme aikaa 20 vuotta. Hän elää edelleen, mutta on ihmisraunio. Minä sen sijaan kukoistan. Niin tulet sinäkin kukoistamaan ja olet siitä ylpeä. Voimia..prosessi vaatii niitä, muttei ole mahdoton.

 • Särkynyt sanoo:

  Voimia tulevaan! Varmasti on hyvä ratkaisu. Joskus selkeät rajat ja irrottautuminen voi jopa herättää riippuvaisen, joskus ei. Itse jäin raskaana ollessa yksin 2 lapseni kanssa mieheni paljastuttua huumeiden käyttäjäksi. Se elämä vei mukanaan. Jäävuoren huipun jälkeen alkoi paljastua kaikenlaista pinnan alta. Ollut rakastava ihminen, mutta käyttäjänä ainoa rakkaus on huumeet. Edelleen häntä kaipaan hetkittäin paljonkin. Puolisona, lasten isänä, ystävänä. Mutta sitä ihmistä, jonka joskus tunsin ei enää ole.

 • Voimat lopussa sanoo:

  Itku tuli, kun luin tämän. Itse henkisestä väkivallasta vuosikausia kärsineenä yritän lähteä lapsen kanssa ja puolison itsemurhalla uhkailu on lähes jokapäiväistä. Ei ole huumeiden käyttäjä, vaan narsistisen luonteen omaava. Jaan niin tuon pelon tunteen. Voimia❤️

  • Zerga sanoo:

   Rakas ”Voimat lopussa”. Jos toinen päättää tehdä itsemurhan sillä ei ole mitään tekemistä sinun kanssa. Et yksinkertaisesti voi olla vastuussa kenenkään ITSEmurhasta.

 • Tiger sanoo:

  Kannattaa lähteä ja hakea ammattiapua omaksi tueksi, jotta pääset takaisin jaloillesi.

  Minä lähdin, exä kuoli yliannostukseen pari vuotta myöhemmin. Äitinsä sanoi minulle, että poika olisi voinut jäädä henkiin mikäli en olisi jättänyt häntä. Mutta jos olisin jäänyt, olisimme todennäköisesti molemmat päätyneet mullan alle.

  • mummo sanoo:

   Hienoa että lähdit Tiger! Jokaisella on oma elämä elettävänä, eikä kukaan voi pelastaa toista. Toivon että pystyt laittamaan äitinsä sanoman lauseen sinne minne se kuuluukin: lokeroon, missä on ne asiat joita toiset ovat sanoneet sinulle mutta jotka ei kerro sinusta mitään mutta kaiken sanojasta.

 • Äiti sanoo:

  Teet aivan oikein vaikka sattuukin. Et saa antaa hänen sairautensa sairastuttaa sinua! Äitinä joudun ehkä myös katkaisemaan välit poikaani joka ei ymmärrä hakea apua. Sinulla on vain yksi ainutkertainen elämä!❤️❤️

 • jokuvaan sanoo:

  Vaikka exäni ei ollutkaan huumeriippuvainen, niin hän uhkasi vetää kaulansa auki, jos jätän hänet… Ei ole vetänyt

 • Pure love sanoo:

  Hei, paljon kaikkea hyvää tulevaisuudellesi❤itse olen ollut pahassa huume koukussa ja nyt 2 kk selvinpäin kun palattiin ex miesystävänsä kanssa yhteen joka jätti jo huumeet aikasemmin, minä rakastin tätä ihmistä ekaa krt enemmän kuin päihteitä sen takia olen pystynyt, mutta aikasemmin huumeet oli renki, ja mieheni antoi 2 vaihtoehtoa hän tai huumeet. Joten teit oikean ratkaisun, jos hän valitsee mielummin päihteet olet ansainnut parempaa.

 • Nimetön sanoo:

  Pelasta itsesi. Olen päihdeongelmaisen aikuisen äiti eikä yhdenkään naisen pidä tuhlata elämäänsä poikani sekasotkussa.

 • Sissi sanoo:

  Kaikki kääntyy vielä hyväksi <3 On suurta rohkeutta pelastaa itsensã!