Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Rooty.

Ruuhkavuosissa on kiire. Ihan julmettu kiire, ja jos ei päivän aika ole syönyt kunnolla tai tarpeeksi voi isollekin ihmiselle iskeä nälkäkiukku. Saati sitten niille pienemmille. Nälkäkiukun välttämiseksi tarjotaan kaikkien arjen sankareiden uusin luottoresepti: perunarisotto!

Tässä huippukokki ja risottomestari Ilkka Lääverin risotossa loistaa riisin sijasta kotimainen peruna. Luit oikein, peruna! Peruna on suomalaisten suosikkilisäke vuosisadasta toiseen, ja välillä Perunaa on hehkutettu myös elokuvissa! Me ei Perunaelokuvaa käyty katsomassa, mutta muuten nautitaan perunasta sen kaikissa muodoissa, mahdollisimman usein! Ja nyt niitä perunoita saa vielä useammassa muodossa, sillä Rooty on tuonut suomalaisen superruoan lautaselle ihan uudella tavalla.

Perunan uusi tuleminen näyttää tältä:

Rootyn perunapusseja löytyy kaupan pakastealtaasta kahta eri lajia: pannunuudelia ja perunahippua, jotka valmistuvat helposti ja nopeasti keittämällä, paistamalla tai wokkaamalla kuten riisi tai perinteiset nuudelitkin. Rooty kuitenkin on maukasta, terveellistä ja kotimaista perunaa!

Entäs sopiiko se juuri sun ruokavalioon? Katsotaanpas… Rooty on gluteeniton, laktoositon, maidoton, vähähiilihydraattinen, vähäkalorinen ja vieläpä herkullinen. Eli vaikea löytää lautasta jolle se ei sopisi! Ja kaikesta tästä perunapuheesta tulee kuulkaa hirveä nälkä, joten ei muuta kuin pannu kuumaksi ja risotto tulille!

Peruna-makkararisotto

Neljälle

  • 1 pss Rooty Perunahippuja
  • 1 pkt ( 250 g) makkaraa esim. chorizo
  • 1 sipuli
  • 50 g voita
  • 3,3 dl ruokakermaa
  • 1,5 dl raastettua parmesaania
  • 1 prk (150g) creme fraichea
  • 2 kevätsipulia
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa, mustapippuria

Ota perunahippupussi pakkasesta pöydälle. Hienonna persilja ja pilko kevätsipuli. Kuori ja pilko sipulit kuutioiksi. Pilko makkarat siivuiksi. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää voi. Paista makkarat ja sipulit voissa, ja lisää jäinen perunahippu joukkoon. Freesaa perunahippua n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma ja creme fraiche. Kuumenna kunnolla ja lisää parmesaani, sitruunamehu, hienonnettu persilja sekä kevätsipuli. Sekoita ja mausta 1-2 tl suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Meneekö risottoresepti kokeiluun? Tai maistuisiko joku muu Ilkan herkullisista Rooty perunahippu- tai pannunuudeliresepteistä? Kerro meille kommenteissa mitä teillä testataan ensimmäiseksi, ja olet mukana 100 €:n ruokalahjakortin arvonnassa! Reseptit löydät täältä:

Kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan yksi sadan euron arvoinen lahjakortti päivittäistavarakauppaan. Voittaja saa valita itse haluaako lahjakortin K-ryhmään vai S-ryhmään. Osallistumisaikaa on 22.5. saakka ja voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 61 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

61 vastausta artikkeliin “Arjen nopein risotto on tässä!”