Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä Aboa Vetus Ars Nova

Otsikko on tosi lausahdus Aboa Vetuksen luihin ihastuneen teinin suusta. Samaan teiniin oli tehnyt myös valtavan vaikutuksen keskiaikainen kaupunki, joka on museon lattian alla. Museo on harvinaisen laadukas ja vaikuttava – yksistään jo hyvä syy lähteä käymään Turussa!!!!!

Koululaisten syyslomat alkavat ainakin täällä Helsingissä tämän viikon perjantaina ja lapset tuskin malttavat odottaa lomaviikkoa. Jos totta puhutaan niin loman tarpeessa on vanhempikin, töistä ja tylsästä arjesta. Jos kuitenkin muistellaan aikaisempia vuosia ja syyslomia, niin valitettavan usein syyslomat ovat menneet kotona maatessa ja telkkaria katsoessa. Se on vaan niin mukava välillä hengähtää ja olla vaan. Lapset taas mankuvat, kun on niin ”tylsää eikä mitään tekemistää-ää”. Lomalle kannattaakin keksiä jotain tekemistä, jotta reissaamiselle ja löhöilylle voi löytää sopivan tasapainon.

Huono Äiti suosittelee koko perheen reissua Turkuun. Turussa, aurajoen rannalla sijaitseva arkeologian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus Ars Nova tarjoaa koko perheelle elämyksiä ympäri vuoden. Rettigin Palatsissa sijaitseva museo on siitä mielenkiintoinen, että se on Suomen ainoa arkeologinen museo ja vieläpä samassa nykytaiteen museo. Sijainnista täytyy antaa vielä lisäpisteitä, sillä kävelyetäisyyden päästä löytyy ihania kahviloita ja ravintoloita, joissa kannattaa piipahtaa museokierroksen jälkeen.

Museosta löytyy tutkittavaa kaiken ikäisille. Luutarha, josta siis koko tarinamme alkoi, kiinnostaa varmasti etenkin perheen pienempiä, mutta miksei isompiakin. Luutarhassa voi tunnistaa luita ja tutustua eläinten historiaan. Esillä on erilaisia luita, jotka on löydetty museon alueen arkeologisissa kaivauksissa.

Vuonna 1994 löytynyt kissan luuranko.
Kuva: Jari Nieminen

Aboa Vetus, eli suomeksi vanha Turku vie museoilijan historiassa taaksepäin. Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. JÄNNÄÄ!! Syyslomaviikolla museossa järjestetään vielä erikoisohjelmaa. Ja jos ei syyslomalla ehdi tai on vaan muita suunnitelmia, niin tästä voi kurkata lokakuun lopulla ja marraskuussa alkavat näyttelyt. Alla kuitenkin syyslomaviikon ohjelma:

Arkeologin päivystys ti-pe klo 11.00–13.00

Tule tutustumaan arkeologin työhön! Päivystyspisteellä pääsee opettelemaan eläinluiden tunnistamista, kuulemaan Turun historiasta sekä ihailemaan maan alta esiin kaivettuja löytöjä. Samalla voit ottaa itsestäsi kuvan arkeologin varusteissa. Arkeologi päivystää Aboa Vetuksen kaivoaukiolla. Nähdäänkö tällöin Turussa?

Lasten omat taidekierrokset ti-pe klo 14.00

Ihastutaan taiteeseen! Kierroksella etsitään yhdessä värejä, muotoja ja materiaaleja museon Abstrakti-näyttelystä. Samalla puhutaan siitä, millaista on taide, joka ei esitä mitään. Kierros sisältyy museon pääsylipun hintaan ja kestää noin 30 minuuttia.

Kahvila ja museokauppa

Museon yhteydessä toimiva Café Pegasus tarjoilee syyslomaviikolla lasten lounasta hintaan 7,50 € ja muita herkullisia eväitä ja runsaasta museokaupasta voi ostaa ilahduttavia tuliaisia kotiin viemisiksi.

Museo on syyslomaviikolla avoinna ti-su klo 11–18.

Huono Äiti arpoo yhdelle onnekkaalle perhelipun museoon sekä museokaupan tuotepaketin (arvo 50€). Kerro meille kommenteissa, mitä sinä olet suunnitellut syyslomaviikolle niin olet mukana. Osallistumisaikaa on 31.10.2022 asti ja olemme voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti. ARVONTA PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia