Huono Äiti sai avautumisen:

Miten päättää yllätysraskaudesta jatko vai keskeytys. Jos on viisaita neuvoja tai vertaistukea, kiitos.

Tällä hetkellä asia tuntuu niin epätodelliselta… tämä kriisi tai ihme alkoi, kun huomasin ehkäisystä huolimatta ja vähäisestä kerran pari kuussa seksinharrastamisesta olevani raskaana.

Olin juuri hetki aiemmin keskustellut kumppanin kanssa että enää ei jaksaisi vauvavuotta. Meillä on jo kolme lasta, kaksi teiniä ja yksi eskarilainen, tämä eskarilainen haluaisi kyllä pikku sisaren, isommat taas ei, mutta niin söpöä ja hellyttävää onkin että nuorimmaiseni on niin vauvarakas, päätös on aikuisten.

Tämän lisäksi sain pitkän työttömyysjakson jälkeen vihdoin uuden työn joka alkaa syksyllä, oli jo suunnitellut että nyt teen töitä paljon, ja sekä alkaa harjoitella pääsykokeisiin koska olen halunnut korkeakouluun jo pitemmän aikaa, ja aika tuntui nyt sopivalta… ajatus että joutuisin mahdollisesti luopumaan työstä jos pitäisin lapsen tuntuu vaikealta.

Asuntomme on liian pieni ja yritän löytää isompaa kohtuuvuokran hinnalla. Suhde puolisooni on ollut vaakalaudalla jo yli vuoden, hän joutui työttömäksi ja ei ole löytänyt töitä, mitä haluaa ja alanvaihto ei kiinnosta häntä niin paljon, hän pelaa uhkapelejä sivutoimisesti, mutta voittaa satunnaisesti vähän lisä tuloja mikä tietenkin on ihan positiivista.

Tämä kuitenkaan ei ole pääsyy miksi suhde ei enää toimi, mutta vaikuttaa vähän. Vaikka asumme yhdessä vielä, emme todenäköisesti muuta yhteen kun on löytynyt sopivan asunto.

Tämän kaiken lisäksi mies haluaisi että jatkan raskautta ja saisimme vielä yhden lapsen, mutta sanonut myös tukevan tein minkä päätöksen tahansa. Tässä on vielä se, että mies olisi valmis yrittämään suhdetta, mutta minä olen halunnut erota jo kauan, meillä on paljon historiaa ja siksi paljon erimielisyyksiä. Myös sukuni ei toivo että saan enää lapsia.

Myös se askarruttaa että jos eroan, miten pärjäisin jos saisin vielä yhden lapsen ja miten jaksaisin jos jatkaisin suhteessa, mistä tunnen kasvaneeni erilleen, vain koska olemme hyvä tiimi vanhempina. Silti tämä kaikki tuntuu niin surulliselta, nykyinen hinnan nousu ja maailman epävakaa tilanne. Järki sanoo, että abortti on järkiteko ja sydän saa tuntemaan että pitäisin lapsen koska rakastan lapsia. Silti aina pitää ottaa olosuhteet huomioon.

Nimimerkki: MamaRose

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Yllätys plussaa, mutta lapsiluku täysi, apua!”

 • Saimi sanoo:

  Päätös on sinun. Niin sanoo laki. Mutta kun neuvoja kysyt niin uskallan kertoa näkemykseni. Muut ja sinä itsekin saat tietysti olla toista mieltä.
  Biologisessa mielessä uusi elämä on jo alkanut. Se ei ole pelkkä solumöykky, niinkuin väitetään, vaan elävä ainutlaatuinen ihmisen alku, jolla on sydän, hermosto, raajat jne. Sellainen kuin meistä jokainen on joskus ollut, mutta kuitenkin erilainen kuin kukaan muu. En voisi riistää henkeä toiselta ihmiseltä, en vaikka se olisi tukeutunut reviirilleni, jopa ruumiini sisälle lupaa kysymättä. Itse antaisin tuon mahdollisuuden tuolle arvokkaalle ihmiselämälle. Ehkä perheessänne on sittenkin vielä tilaa. Tai jos tuntuu, ettei mitenkään ole, niin anna lapsi adoptioonn ja sitä kautta lahjaksi mahdollisuus elämään jossain muualla. Raha, työasiat ja sukulaisten mielipiteet ovat toissijaisia. Älä anna niiden vaikuttaa.
  Ystäväni oli pari vuotta sitten vastaavassa kriisissä. Pitkään yhdessä pohdimme. Nyt hän on onnellinen pienen pojan äiti. Minä taas ole onnellinen adoptioäiti lapselle, joka myös on aikoinaan ollut todellinen kriisin aihe – ja sai mahdollisuuden.

 • Anscu sanoo:

  Itse pitäisin lapsen kaikesta huolimatta. Mieti, kumpaa harmittelet myöhemmin. Jäisikö abortti kummittelemaan joskus, jos et satavarmasti ole sitä mieltä, että sen haluat tehdä? Nuo syyt, miksi abortti, on ihan ok syitä, mutta kyllä kannattaa näin isossa asiassa kuunnella sydäntä ja omaa intuitiota <3 Voimia sinne <3

 • Oma päätös sanoo:

  Sterilisaatioon heti kun lapsiluku täynnä, ei tarvitse huolehtia ehkäisystä. Miehelle yksinkertaisempi toimenpide kuin naiselle, niin olen ainakin ymmärtänyt

 • Useamman lapsen isä sanoo:

  Jos hetkenkin ajattelet, että kohdussasi kasvaa elävä ihminen, annat hänen elää. Sikiö ei ole vain sikiö, vaan syntymätön ihminen.
  Päätös voisi tällä perusteella olla helppo!

 • Suru sanoo:

  On myös adoptiolasta kipeästi kaipaavia ihmisiä.

 • bim sanoo:

  Päätös tosiaan tehdään sydämellä. Me muutimme reilu vuosi sitten miehen kanssa yhteen. Alkoi elämä uusperheenä, uusi työ ja opinnot työn ohessa. Ja sitten täysin puskista tuli 2 viivaa testiin. Hirvitti ja tuntui, että kaikki jää kesken. Mutta vauva on nyt syntynyt ja opinnot loppusuoralla. Kummasti vain kaikki järjestyi ja on ollut ihana opiskella tässä samalla, on saanut hetkeksi hyvällä syyllä aina omaa aikaa. Ja jo kouluikäiset siskot ovat olleet täysin myytyjä vauvasta ja heistä ollut myös suuri apu!

 • Äiti 62v. sanoo:

  Minulla olisi nyt neljä lasta kolmen sijaan, jos en olisi halunnut aikanaan aborttia. Kaikki toki jo aikuisia ja omillaan. Ja kaikki samanmiehen kanssa tehtyjä. Vaikka erosimme nuorimman ollessa 2v, (nyt 28v.) mietin toisinaan olisiko lapsi ollut tyttö vai poika, millainen siitä olisi tullut. Ja tunnen ahdistusta ja katumusta. Neuvoa en halua, päätös on sinun. Miehesi suvun mielipidettä älä kuuntele, asia ei heille kuulu. Itse annoin heidän vaikuttaa päätökseen. Tsemppiä elämään, ja voimaa päätöksen tekoon, päätät miten hyvänsä

 • Tuplamamma sanoo:

  Vastaavassa tilanteessa tein joskus päätöksen raskauden keskeyttämisestä ja olen edelleen sinut päätökseni kanssa. Kaksoset riittivät minulle.

 • Joomie sanoo:

  Eihän tuossa ole muuta kuin yksi vaihtoehto. Miehen ja lasten mieliksi ei voi lisää lapsia tehdä, jos ja lun muugasiat on vastaan.
  Se särähti kyllä kun sanoit ettei sukusi enää toivo sinun lisääntyvän. Mitä se suvulle kuuluu? Sinä ja miehesi siitä päätätte.

 • Noin sanoo:

  Seuraa sydäntäsi

  Minkä tahansa päätöksen teetkin niin itsesi kanssa sinun on kuitenkin pärjättävä jatkossa.

 • Kape sanoo:

  Työtön puoliso vanhempainvapaalle ja itse käyt töissä/opiskelet? Vauvavuosi voi olla raskas, mutta äkkiä ne kasvaa…❤️

 • Ole intuitiivinen sanoo:

  Mieti tarkkaan omaa jaksamistasi, se ei ole itsekästä. Jos olet jo pitkään haaveillut ammattikorkeakouluun hakemista ja saanut juuri työnkin niin kuten kirjoititkin niin uusi vauva lykkäisi väistämättä taas asioita eteenpäin. Mitä sydän sanoo? ❤️

 • Aamunkoi sanoo:

  Olet oikeassa siinä että tässä tilanteessa uusi lapsi on taakka joka tulee todella rasittamaan ei vain parisuhdetta vaan koko perhettä. Onko sulla vielä jotain josta säästää mistä saisit varoja ylläpitää tätä uutta lasta? Ainakin opiskelut ja sen työn voit unohtaa jos pidät tuon lapsen. Tsemppiä, yritä ajatella asioita joka suunnata vaikka hormonit saakin käyttäytymään tyhmästi.

 • Äiti sanoo:

  Olen ollut myös tilanteessa että ehkäisystä huolimatta tulin raskaaksi. Lapsiluku meillä oli tuolloin myös täysi ja sen hetkinen elämäntilanne ei vain ollut sopiva lapsen saamiselle, vaikka perus pilarit elämässä olivat kunnossa. Päädyimme aborttiin. Päätös on äärimmäisen vaikea ja raskas. Teet päätöksen minkä tahansa, teet sen parhaaksi katsomallasi tavalla siinä hetkessä minkä koet oikeaksi. Vaikka asiaa voisi jossitella myöhemmin, minua on auttanut ajatus että silloin en ollut valmis siihen ja päätös perustui siihen hetkeen. Paljon voimia raskaan päätöksen tekemiseen.

 • Enkeli sanoo:

  Olen ollut tilanteessa, jossa ehkäisystä huolimatta tulin raskaaksi. Meillä oli jo kaksi lasta, joista nuorempi vasta vuoden vanha. Vauvavuosi oli ollut rankka, molemmat olimme mieheni kanssa uupuneita, miehellä myös töistä stressiä, joka aiheutti muita terveyshuolia ja huoletti ajatus arjesta kolmen alle kouluikäisen kanssa. Päädyttiin aborttiin, päivääkään en ole katunut vaikka päätös oli äärimmäisen raskas. Surua olen tuntenut siitä, että tällaisen päätöksen olen joutunut tekemään ja varmasti lapsi olisi ollut rakastettu ja ihana, mutta oma jaksaminen ja elämäntilanne oli silloin huono ja meidän kohdalla abortti oikea päätös.
  Mietit omaa ja perheen jaksamista ja hyvinvointia ja teet sen pohjalta päätöksen. Kumpi vaan ratkaisu on oikea, kun olet sen valinnan itse tehnyt. ❤️ voimia vaikeaan päätökseen!

 • Yks vaan sanoo:

  Eihän lasten saamisessa ole koskaan järkeä. Nämä asiat punnitaan sydämellä. Tee niin kuin sydän sanoo. ❤️ Järjestät asiat sen mukaan. En tiedä täysin, mistä, mutta minulle tuli tunne, että saattaisit katua aborttia.

  • Mummeli 85 sanoo:

   Miksi aikuiset ihmiset ei osaa käyttää ehkäisyä, sitte kitistää, et voi voi oon psksuna.

   • Heidi sanoo:

    Vaikka käyttäisi ehkäisyä, raskaaksi voi silti tulla. Ja keskustelun aloittavalle oli käynyt näin. Luitko koko jutun?

    100 prosenttinen ehkäisy on olla kokonaan harrastamatta toimintaa jolla raskaaksi voi tulla.