Monet naiset sanovat suoriutuvansa arkimeikistä viiteen minuuttiin. Oletteko ottaneet aikaa? Me otimme, ja siitähän se alamäki sitten lähti.

Toiset meikkaavat pikana vaikka ikkunan heijastuksesta ja jotkut sutivat kasvonsa päähän bussissa, mikä on muuten kuulemma aika paheksuttua. Testaajamme tarvitsee meikkiin sen pienen rauhallisen hetken. Testaajamme meikkaa aika voimakkaasti, joten viisi minuuttia on koko meikkiin (pohja, silmät ja huulet) tosi vähän aikaa. Monen muun mielestä se on kuitenkin riittävästi. Joskus viisi minuuttia on kaikki mitä on.

Än-yy-tee-nyt, suti käteen!

Näin se meni: ”Ajastin siis kellon ja pelkkä paine (ja neljän tunnin yöunet) sai käden tärisemään aika lailla. Jalassa välillä roikkuva taapero kehitti samalla tasapainoa kätevästi.

Viiteen minuuttiin pitää priorisoida meikin vaiheita aika lailla. Pohjan tuputin magic cushion -meikkivoiteella, jonka jälkeen painelin kiiltävimpiin kohtiin irtopuuteria ja sudin sinne tänne aurinkopuuteria vähän kalpeutta poistamaan. Silmänaluset ja pigmenttiläiskät jäivät oman onnensa nojaan, vaikka kaipasivat tukea enemmän kuin aikoihin.

Kulmat veivät luvattoman kauan aikaa, koska omistan pari hassun haaleaa karvaa, enkä ollut kestovärjännyt niitä, mikä ehdottomasti olisi pitänyt tehdä.

Valitsin silmiin pelkät alarajaukset ja ripsarin, koska siistit ylärajaukset eivät onnistu mitenkään käden käänteessä yläluomiin loisimaan ilmestyneiden juonteiden takia. Alarajaus on muutenkin juttu, jota ilman en voi olla. Tässä kohtaa lähti suti käsistä, kun luomivärillä tehty raja lipsahti liian paksuksi eikä ollut aikaa häivyttää tai korjata sitä, koska piti siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Ripsiä en taivuttanut, kunhan sudin maskaraa maanisesti. Huulet rajasin nudella kynällä ja sohin sormella rajausvärin huulille. Tällä tavalla tulee muuten melko pysyvä huulimeikki, johon saa mahdollisesti kaipaamaansa kosteutta sipauksella huulirasvaa.

Tällä arsenaalilla suoritin testini:

dsc00814-2

Missha M Magic Cushion -meikkivoide, 21, Dior Nude Air -irtopuuteri, 010, Dr Hauscka aurinkopuuteri, Clarins 4 Colour Eye Shadow Palette, 03, Pierre René Lip Matic -huultenrajaus, 07, L’Oréal Paris -rajauskynä, brown, MAC Eye Brows -kulmakynä, Fling, Dior Diorshow Mascara, black

Pikameikkiäkin voi varioida

Vasta valokuvat paljastivat pieleen menneet kohdat. Kulmiin jäi jokunen aukko ja rajaukset kaipaavat häivytystä, vaikkakin kirkuvat kuvassa tummempina kuin luonnossa. Suosittelen kiireaamun meikkiin ehdottomasti laadukasta cushion-meikkivoidetta, puikkomeikkivoidetta tai meikkipuuteria. En suosittele meikkaamista kello kädessä.”

dsc00745-2

Kun silmät pitää saa pompsahtamaan väsyneistä kasvoista, rajaukset ovat tietenkin nopein keino. Nyt syksyllä on tulossa villin värikkäitä rajauskyniä monelle merkille, joten varioi tylsäksi käynyttä arkimeikkiä niillä. Männyn- tai sammalenvihreä rajaus sopii yleensä hyvin viileän ruskeaan jämähtäneille. Jos et kärsi punoittavista silmistä, tiilen tai kuparinsävyinen kissamallinen eyeliner on tosi tyylikäs valinta. Pelkkä sisäkajal on nopein ja yllättävän tehokas kaveri ripsarille. Valkkaa sähäkkä sävy kuten tosi syvä musta, petrooli tai siniseen taittuva lila.

Itse asiassa ripsariton ilmekin on vielä in. Katseen voi kirkastaa nudella kajalilla ja ripsiin luoda pidempää efektiä tosi ohuella eyeliner-rajauksella. Tosin itse tykkään siitä utuisesta ilmeestä, jonka ripsariton look ja koko luomelle levitetty ja pehmeäksi häivytetty luomiväri loihtivat. Catwalkeilla skipataan usein maskara, koska sen levittäminen siististi tosiaan vie aikaa.

Huulille sävyä saa sähäkästi sormella huulipunaa töpötellen tai tuolla huultenrajauskynäkikalla. Pelkkä huulirasvakin sopii siistin silmämeikin kaveriksi. Säilytä huulirasva yöpöydällä ja sipaise sitä huulille heti herättyäsi, niin se ehtii imeytyä ja silottaa huulet valmiiksi meikkiä varten.

Tee ainakin tämä

Pikameikissä kannattaa siis ehdottomasti keskittyä vain pariin alueeseen, ettei kaikki mene vähän sinne päin.

Jos et ole paljon meikkaavaa sorttia, mutta haluat näyttää siltä, että panostit, tasoita iho meikkivoiteella, koska läikikkään tai punoittavan ihon kanssa mikään muu ei oikein näytä miltään. Sudi kulmat kuosiin tai korosta niitä parilla karvamaisella kynänvedolla, kulmathan ovat ne kasvojen kehykset, joita ilman olemme lähinnä… ihoa. Harjaa ripsiin vähän väriä ja/tai vedä valitsemasi rajaus. Pyöräytä ennemmin poskille kuin huuliin punaa, niin kasvot saavat hitusen kolmiulotteisuutta ja erotut seinästäkin paremmin. Persikan ja pinkinsävyiset punat freesaavat yllättävän hyvin, nuorentavat silmissä ja korostavat jopa silmien valkuaisia.

20160912_142040-3

Voisin ehkä kutistaa oman arkimeikkini just ja just johonkin alle kymmeneen minuuttiin. Sillä ehdolla, että saan nukkua ja vekara keksii siksi aikaa muuta puuhaa.

Osa tuotteista saatu pr-näytteinä. Maahantuojat eivät sponsoroi tätä kirjoitusta.

Testaaja ja kuvat: Satu/Huonon Äidin toimitus

PS. Nämä meikit voi sentään poistaa pikana paremmalla menestyksellä.

PPS. Väsyneet äiditkin meikkaa, turha sitä on taivastella.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia