Jokaisella lapsiperheellä pitää olla hyvä ja pitävä turvaverkko, johon hypätä hädän hetkellä. Näin niinku teoriassa:”Voisko kahden pienen lapsen äiti saada hoitoapua? Onko se mahdollista?

Kun esikoinen syntyi apua ja hoitajia oli tarjolla vaikka kuinka paljon. Eka lapsenlapsi tietty. Kovasti kaivattu ja odotettu. Äidillä riitti vapaa-aikaa, hemmotteluaikaa, oli parisuhdeaikaa ja kaveriaikaakin. Jopa viikonloppu vapaita. Kyllähän tässä toinenki tämmönen murunen menis, ajateltiin miehen kanssa. Sitten tuli toinen lapsi, lyhyellä ikäerolla tietty. No eihän se ihan tuplannut äidin työmäärää, melkein triplasi. Nyt on kahden vilkkaan muksun perushoidon lisäks niiden välien selvittelyä, kahden taaperon älynväläysten selvittelyä, kotityöt tietty vaan lisääntyy ja kasaantuu ja,ja,ja… Ai niin ne apujoukot ”kyllä me hoidetaan! Kyllä me pärjätään!” eikös se niin mennyt. Jaa-a.

Muutaman tunnin hoitamisen jälkeen isovanhemmat huokailee kuinka on raskasta ja väsyttää. Kummit, sedät ja tädin vaan hymyilee kuinka on ihanat lapset ja hipsii takavasemmalle. Isäkin lähettää vähintään vittuilevan viestin kuinka ”olis ollu kiva ku ois ollu ruoka valmiina!”Rentoudu siinä sitten kampaajan tuolissa.

Miten näiltä nyt pyytäskään pidempää hoitoapua ”ku onhan tää aika raskasta!”. Niin on!!! Kai mä sen tiedän ku tätä sirkusta pyöritän 24/7 joka päivä ja yö! Ja väsyttäs ja kiristäs ja kaipais jo edes yhen vapaapäivän. Mutta…
Ei kai niitä isovanhempia voi uuvuttaa. Eikä oo muuten kukaan enää itse enää tarjoutunu hoitoavuks. Kyllä nää pitää nyt ihan itse hoitaa ku on tehtykin. Ei niillä isovanhemmillakaan aikoinaan ollut apuja meidän kanssa. Ja kyllä oli rankkaa! Ja näitähän on vaan kaks. Toisilla äideilläpä on kolme tai neljä (tai vieläki enemmän) eikä toisilla oo mitään tukiverkkoja ja jotkutpa on ilman sitä ukkoakin. Että eiköhän tässä nyt vaan oo jaksettava. Kyllä ne joskus itsenäistyy.Mutta mitä on silloin jäljellä äidistä?
Tukiverkkoja ja apuja siis riittää, ainakin näennäisesti.”

Heidi

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Tukiverkko, onko se jotakin syötävää?!”

 • Tukiverkoton sanoo:

  Mulla ei ole muuta tukiverkkoa kuin päivähoito, eli ei ole mitään tunteja jolloin saisi omaa aikaa.

 • Lenne sanoo:

  Nykymaailma on siitä hullu, että jos kehtaat mennä pyytämään apua niin siitä voi seurata vaikka lastensuojeluilmoitus… Ihan käsittämätöntä. Ja täytyyhän niiden lasten äidistäkin huolta pitää!
  Itsellä ihana tilanne, kun mummolat on lähellä ja muutkin sukulaiset auttaa.
  Heidille voimia ja toivon että löytyy edes vertaistukea! Lapsellinen ystävä jonka kanssa jakaa taakkaa, tms?

  • Mie vain sanoo:

   Kieltämättä risoo, kun huokaillaan, kuinka lapset on mummulla ja mitä kaikkea sitä onkaan saanut tehtyä. Ei vaan meillä. Kukaan ei auttanut koliikkivauvan kanssa, puhelimessa huokailtiin ohjeita.. Kun toinen syntyi lyhyellä ikäerolla ja olin ihan poikki valvomisesta, kaikki suku ja isovanhemmat satojen kilometrien päässä, eikä ketään kiinnostanut tulla nukkumaan kerostalokaksion olohuoneen sohvalle kuuntelemaan meidän vilkasta yöelämää kuin max pariksi yöksi. Sitten kun joku tuli vihdoin käymään, eihän siitä voi lähteä viettämään omaa aikaa, kun piti hyysätä vieraita. Onneksi lapset nyt jo vähän vanhempia.. nyt helpompaa jo.