Miksi teinit tekevät niitä erikoisia teinijuttujaan, pohtii tulevan teinin äiti.

Kuljin tänään kaksi kertaa ostarin läpi ja molemmilla kerroilla nuoret tytöt kirkuivat ja kiljuivat moneen kertaan sen vajaan minuutin aikana, kun heidät ohitin. Toivottavasti eivät siis minulle, ehkä toistensa jutuille tai jollekin hulvattomalle läpälle puhelimessaan.

Teinitytöt kiljuvat tosi usein. En muista itse kiljuneeni teininä, mutta ihan varmasti harrastin itsekin sitä. Tänä päivänä ei tulisi mieleenkään kirkua tai kiljua oikeastaan millekään asialle. Mikäköhän funktio tuossa oikein on? Sillä on pakko olla joku kehityksellinen tarkoitus. En usko, että tytöt edes itse tiedostavat rikkovansa äänivallin vähintään pari kertaa tunnissa.

Ja sitten ne nilkkaan katkeavat housut ja tennarit, joissa gasellimaiset neitoset vieläkin ulkona hengailevat. Eivätkä edes värjöttele. Miten ihminen voi tarjeta pakkasessa tai märässä jäätävässä viimassa nilkkasukissa, tennareissa, ohuissa tiukoissa housuissa ja tosi lyhyessä takissa? Virtaako veri niin paljon kuumempana teini-iässä, että kylmyyttä ei tunne? Muistan, että itsellänikin oli aina lyhyitä takkeja ja ulkona vietettiin tosi pitkiä aikoja, joskus koko ilta. En muista kylmää lainkaan. Aina oli joku ihastus, jonka ajatteleminen vissiin piti lämpimänä ja olisin varmaan jäätynyt mielummin koko yön ulkona tietyn pojan nähdäkseni kuin mennyt kotiin ilman havaintoa. Mutta täytyyhän tässä muitakin syitä olla. Ei kai jokainen teinityttö voi lämmittää itseään ihastuksensa liekillä? Jos kyseessä on pelkkä trendi-ilmiö, niin eikö ole tavallaan aika tylsää käyttää lähes samanlaisia asuja vuoden ympäri. Nythän vois ilotella kaikenlaisilla karvasysteemeillä ja vartalonmallisilla takeilla.

Teinityttöjen laumoissa näkyy myös usein olevan laumanjohtaja, joka tavallaan määrää juttujen aiheet ja tuntuu joskus jopa jakavan puheenvuoroja. Olen ajatellut, että tämä on vain jenkkileffojen propagandaa, mutta bussipysäkillä on lähes päivittäin koululaisia ja ilmiö on ihan selkeä. Johtajatyttö ei välttämättä ole todellakaan mikään pahis, mutta usein hiukan kovaäänisempi ja tietty autoritäärisempi kuin muut. Millaisia johtajatytöt ovat kotioloissa? Tietävätkö heidän vanhempansa, että tyttärensä on kaveripiirinsä kuningatar? Tuleeko tällaisista tytöistä usein menestyjiä? Itse olin enimmäkseen se lauman jäsen, enkä voi sanoa, että olisin aikuisessa elämässänikään erityisen vaikutusvaltainen.

Teinitytöillä ja -pojilla on karkeasti jaoteltuna tiettyjä eroja, joiden vuoksi pystyn nyt aikuisena samaistumaan teinipoikiin paljon paremmin. Tämä on ehkä hyvä asia, sillä lapseni on poika. Käsitykseni mukaan pojat tykkäävät usein nukkua paljon, hengata pieruverkkareissa pelaamassa pelejä, syödä valtavia määriä ruokaa, pukeutua lämpimmin talvella ja kiljua hiukan vähemmän kuin tytöt. Itse asiassa tuntuu, että olisi tosi hauskaa hengata tulevan teinipoikani kanssa. Ongelma vissiin on usein siinä, että teinit eivät halua kamalasti hengata vanhempiensa kanssa?

Ja miksi muuten teinitytöt meikkaavat usein niin överisti mutta teinipojat ovat kuuluisia joskus jopa vähän puutteellisemmasta hygieniastaan? Sama ikä, samat tarpeet, mutta ihan eri suhtautuminen.

Tiedän, että teini-ikä voi olla perheelle samantapainen koettelemus kuin taaperoaika, mutta jotenkin edessä oleva kokemus kiehtoo kovasti. Tosin nuo omat teiniajat näyttävät olevan niin unholassa, että kusessahan tässä varmaan ollaan, oli teini sitten tyttö, poika tai jotain siltä väliltä.

Äiti ja pojat

PS. Teinin huoneessa voi kurkistaa hänen päänsä sisään.

PPS. Äitikin voi ihan hyvin välillä käyttäytyä kuin teini-ikäinen.

PPPS. Näitä lauseita saat odottaa teinin suusta aika kauan.

img_20160428_215434

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia