Huono Äiti sai avautumisen:

”Ystäväni erosi pitkästä avioliitosta. Ero ei näin sivusta katsottuna sujunut kovin sopuisasti. Heillä on ex-puolison kanssa kaksi alle kouluikäistä lasta.

Äiti perusti samantien uusperheen lapsettoman miehen kanssa. Asiahan ei sinänsä minulle kuulu, mutta yhtä asiaa ihmettelen kovasti. Ystäväni on täysin ripustautunut uuteen mieheen.

Kaikki asiat pitää tehdä niin, että uusi mies on kaikessa mukana. Näyttää, että tilanne on lapsillekin hiukan hämmentävä. Varsinkin kun ero isästä tapahtui lennosta. Voisi kuvitella, että lapsetkin haluaisivat olla joskus vain äidin kanssa, mutta se lienee mahdotonta. Mies laahustaa perässä joka paikkaan.

Lapset tapaavat säännöllisesti isäänsä ja isä on lapsille tärkeä. En tiedä pyrkiikö äiti siihen, että miesystävästä tulisi lapsille tärkeämpi kuin isä on. Voihan toki ajatella, että onpa hienoa miten lapseton mies sitoutuu uusperheeseen.

Itsellänikin on lapsia ja minusta on aina ollut tärkeää, että lapset saavat kummaltakin vanhemmalta myös kahdenkeskistä aikaa ja huomiota. Ajattelen, että tämä on tärkeää ovatpa vanhemmat yhdessä tai eronneet.

Usein miehiä arvostellaan siitä, että he syöksyvät eron jälkeen suinpäin uuteen suhteeseen. Ystäväni kohdalla olen kyllä ajatellut, että hiukan voisi äitikin käyttää käsijarrua.”

Nimimerkki Aikaa lapselle

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Sylettää kun ystäväni yrittää syrjäyttää uudella miehellä lastensa isän”

 • Milla sanoo:

  Kuten totesit ”asiahan ei sinänsä minulle kuulu”.
  Ei todellakaan kuulu.
  Mitäs jos pitäisit huolen vain omista asioitasi, etkä kirjoittelusi someen asioita, joista et oikeasti edes tiedä koko totuutta.

 • Itsekin eronnut sanoo:

  Ihanan klassinen Huono äidin juttu. Jos mies toimis tuolla tavalla niin tuomitsijoita riittäisi. Äitiä sen sijaan ymmärtetään.
  Melkein aina aikuiset toimii esimerkiksi erotilanteessa tosi itsekkäästi ja omaa etua hakien. Lapset sitten kasvaa ja sopeutuu tähän.

 • Elämänkokemusta sanoo:

  Kyllä kaikille eronneille tekisi hyvää olla itsekseen ja käydä kokeemaansa läpi ja miettiä mitä haluaa. Mutta tuossa tarinassa näyttää käyneen niin että tämä ystävä äiti on ihastunut/rakastunut ja on se alkuhuuma kovasti päällä. Niin voi käydä jokaiselle joka rakastuu ettei osaa toimia niin mikä niille lapsille saatikka itselle olisi se paras. Kehottaisin ystävää olla puuttumatta ja olla ajattelematta ystävä äidin elämää. Mutta jos ero tulee uudella parilla niin sitten tukena siinä ja sitten puhua että nyt olisi hyväksi olla yksin ja pohtia omaa elämää ennen uutta suhdetta

 • iso-iso äiti sanoo:

  Kukin tyylillään ja tavallaan,asia ei todellakaan kuulu ulkopuolisille,eli ihmettele rauhassa,ja ihan itseksesi!olisikos kommentointisi samanmoista jos tuo äidin tilalla olisikin mies???ja tämä sitouttaminen toteutuisi samantapaisesti?eli vanhan neuvo älä puutu tai olet pika-pikaa se entinen ystävä,lapset ovat fiksumpia kun osaamme kuvitellakkaan,ja tekevät omat johtopäätöksensä molemmista isistä:)ihanteellista jos molemmat isät kiintyvät lapsiin ja ovat äidin tukena kasvatustyössä! eli kahden kauppa kolmannen korvapuusti,vanha suomalainen sananlasku ja totta yhä:)