Huono Äiti sai avautumisen:

”Ystäväni erosi pitkästä avioliitosta. Ero ei näin sivusta katsottuna sujunut kovin sopuisasti. Heillä on ex-puolison kanssa kaksi alle kouluikäistä lasta.

Äiti perusti samantien uusperheen lapsettoman miehen kanssa. Asiahan ei sinänsä minulle kuulu, mutta yhtä asiaa ihmettelen kovasti. Ystäväni on täysin ripustautunut uuteen mieheen.

Kaikki asiat pitää tehdä niin, että uusi mies on kaikessa mukana. Näyttää, että tilanne on lapsillekin hiukan hämmentävä. Varsinkin kun ero isästä tapahtui lennosta. Voisi kuvitella, että lapsetkin haluaisivat olla joskus vain äidin kanssa, mutta se lienee mahdotonta. Mies laahustaa perässä joka paikkaan.

Lapset tapaavat säännöllisesti isäänsä ja isä on lapsille tärkeä. En tiedä pyrkiikö äiti siihen, että miesystävästä tulisi lapsille tärkeämpi kuin isä on. Voihan toki ajatella, että onpa hienoa miten lapseton mies sitoutuu uusperheeseen.

Itsellänikin on lapsia ja minusta on aina ollut tärkeää, että lapset saavat kummaltakin vanhemmalta myös kahdenkeskistä aikaa ja huomiota. Ajattelen, että tämä on tärkeää ovatpa vanhemmat yhdessä tai eronneet.

Usein miehiä arvostellaan siitä, että he syöksyvät eron jälkeen suinpäin uuteen suhteeseen. Ystäväni kohdalla olen kyllä ajatellut, että hiukan voisi äitikin käyttää käsijarrua.”

Nimimerkki Aikaa lapselle

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia