Naisen syyksi vaan tämäkin – eli avio-onnen kestävyys. Näin väittää tutkimus:

Uusi amerikkalaistutkimus analysoi pitkään yhdessä olleiden parien riitoja ja löysi tappelusta selvän linkin avio-onnen laatuun: sellaiset parit, joissa nainen leppyy nopeasti, ovat onnellisimpia.

Psykologi Robert Levenson on seurannut vuodesta yli 20 vuotta 156 heteroparia jatkuvasti. Hänen mukaansa parit, joissa nimenomaan vaimo keskustelee ongelmista ja ehdottaa niille ratkaisuja, ovat onnellisimpia. Jos mies yrittää keskustella ongelmista ja ehdottaa ratkaisuja, sillä ei ole samaa vaikutusta onnellisuuteen. Sen sijaan naiset kokevat miehen ongelmaratkaisut usein liian hätäisiksi.

Tutkimuksen mukaan perheen rauha on naisen käsissä. Jos nainen pystyy riitelemään rakentavasti ja käyttämään rakentavia ehdotuksia riidan ratkaisuun, sillä on kaikkein paras vaikutus pitkäkestoiseen onneen.

Huono Äiti on testannut riitelymallia useissa parisuhteissaan ja soveltanut lähinnä toimintatapaa: närkästy, pety, saa itkuhuutopotkuraivari, älä yritä mitään rakentavaa, suutu ja jää odottamaan lepytyksiä. Olen pari kertaa kokeillut ihan vahingossa tätä tutkittua mallia ja täytyy sanoa, että rakentava riitely ja rauhallinen ongelman selvittely jotenkin uppoaa miehiin tosi hyvin. Suosittelen Siskot, kun tää nyt on taas tääkin asia meidän harteilla!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Riitele oikein – parisuhdeonni säilyy!”

  • olavi sanoo:

    Pitääkö siis tulevan vaimon kanssa tapella muutaman kerran voidakseen ennustaa avioliiton onnellisuuden? Jos nyt kuitenkin valitsee vaimon ihan ulkoisilla perusteilla, pitäneet hoitaa asiat niin ettei tulee riitaa?

  • Sanna sanoo:

    Ei voi kun leppyä. Siis suuttua ja leppyä. Satunnaisesti nämä tunnetilanmuutokset noteerataan. Pelkkä suuttuminen tietty leppymättä, asennetta.

  • Taru Kaipia sanoo:

    Juu, tänne kans oraita! 🙂